Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Lengte

Meer tonen Minder tonen

Breedte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plastic panelen

Plastic panelen nodig? Wij kunnen u voorzien van allerlei typen plastic panelen, zoals plexiglas, polycarbonaat, HPL Trespa® en aluminium composiet. Helemaal voor u op maat gemaakt!

  • Verkrijgbaar in diverse diktes, materialen en vormen
  • Op maat te bestellen
  • Bewerkingen mogelijk: gaten boren, vormen frezen, gravures
plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

-10%plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 102,60 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 137,94.Current price is: € 124,15. per m2

-10%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 137,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 185,13.Current price is: € 166,62. per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 10 mm

 192,00 per m2

Incl. BTW:  232,32 per m2

plexiglas helder

Plexiglas kraswerend 3 mm

 81,00 per m2

Incl. BTW:  98,01 per m2

plexiglas helder

Plexiglas kraswerend 4 mm

 109,00 per m2

Incl. BTW:  131,89 per m2

plexiglas helder 25 mm

Plexiglas kraswerend 5 mm

 130,00 per m2

Incl. BTW:  157,30 per m2

Plexiglas piramide structuur helder 3 mm

Plexiglas piramide helder 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

dibond® butler finish koper

Dibond® Butler Finish koper – 3 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

spiegel goud aluminium composiet

Aluminium composiet plaat spiegel Goud – 3 mm

 85,00 per m2

Incl. BTW:  102,85 per m2

spiegel zilver aluminium composiet

Aluminium composiet plaat spiegel Zilver – 3 mm

 78,00 per m2

Incl. BTW:  94,38 per m2

-10%Aluminium composiet plaat wit

Aluminium composiet plaat wit 3 mm

 37,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 50,82.Current price is: € 45,74. per m2

Wat zijn plastic panelen?

Een plastic paneel is eigenlijk een paneel gemaakt van kunststof, een materiaal dat is vervaardigd met chemische processen. We kunnen van alles verstaan onder plastic. De materialen voor plastic panelen in ons assortiment zijn:

  • Plexiglas

De meest bekende vorm van plastic panelen is plexiglas. Plexiglas platen zijn glashelder en lijken qua uiterlijk sprekend op glas. Een plastic paneel van plexiglas is wel 25x sterker dan glas en breekt daardoor veel minder snel. Plexiglas is ook te verkrijgen in kleuren of met een bijzondere afwerking. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook ontspiegelde plexiglas platen en kraswerende platen.

  • Polycarbonaat platen (kanaalplaten)

Polycarbonaat staat bekend om het feit dat het 250 keer sterker is dan glas. De meest populaire polycarbonaat platen zijn kanaalplaten ofwel tunnelplaten. Deze worden vooral veel gebruikt voor overkappingen, carports en kunststof afdakjes. Maar deze plastic panelen kunnen ook verticaal worden gebruikt als scheidingswand. Wij verkopen losse kanaalplaten en complete sets, zowel helder als opaal getint.

  • Polycarbonaat massief

Een type plastic paneel dat erg lijkt op plexiglas is polycarbonaat massief. Poly massief heeft ook het typische glasuiterlijk. Massief polycarbonaat is gemaakt van hetzelfde materiaal als de kanaalplaten – namelijk van polycarbonaat – maar deze plastic panelen zijn op een andere manier verwerkt. Plastic panelen van polycarbonaat zijn 250 keer sterker dan plexiglas. Een nadeel van polycarbonaat massief ten opzichte van plexiglas is dat het krasgevoeliger is, en duurder. Ook deze plastic panelen zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Denk aan polycarbonaat smoke grijs of polycarbonaat brons.

  • HPL/Trespa®

HPL platen zijn harde sandwichplaten met een kern van houtvezels en daarop 2 kunststof toplagen. Het bekendste merk van deze plastic panelen is Trespa®. HPL platen worden in de volksmond daarom vaak Trespa® platen genoemd. Ze worden vaak gebruikt als gevelbekleding en wandbekleding. HPL platen zijn niet doorzichtig verkrijgbaar zoals plexiglas en polycarbonaat, maar alleen te koop in dekkende kleuren.

  • Aluminium composiet/Dibond®

Aluminium composiet platen zijn ook sandwich platen, maar dan met een aluminium toplaag. Het meest bekende merk is Dibond®. Net als HPL worden plastic panelen van aluminium composiet veelal gebruikt als gevelpaneel of wandpaneel. Ook zijn ze verkrijgbaar in allerlei dekkende kleuren.

Plastic panelen kopen

Bij Plexiglas.nl koopt u uw plastic panelen volledig op maat, voor welk materiaal u ook gaat. Wij frezen alle plastic panelen op maat in de door u gewenste afmeting met onze computergestuurde CNC-freesmachine. Desgewenst kunnen we ook bewerkingen uitvoeren. Veel klanten willen bijvoorbeeld gaten in hun plastic paneel. Deze kunnen wij verwerken. Ook het frezen van speciale vormen, uitsparingen of het maken van gravures is voor ons geen probleem. Stuur een tekening van uw wensen en wij leveren uw plastic paneel 100% op maat gemaakt.

Wanneer kies ik een plastic paneel?

De keuze voor een plastic paneel kan uiteenlopende redenen hebben. Veel klanten kiezen kunststof als alternatief voor glas omdat het veiliger is door het sterke karakter. Zo wordt het ingezet als veiligheidsglas in voetbalstadions, maar ook vaak gekozen in gebruik bij kinderen en dieren. Een ander voordeel is dat je een plastic paneel makkelijker kunt bewerken. In de badkamer worden vaak plexiglas en massief polycarbonaat gebruikt als douchewand of douchedeur omdat kalk zich minder goed kan hechten aan deze materialen. Ook zijn plastic panelen over het algemeen licht van gewicht en daarom fijn te hanteren.

Montage van plastic panelen

Bij onze plastic panelen kunt u kiezen voor diverse manieren van monteren. De meest gekozen methodes zijn verlijmen en schroeven. Wij hebben diverse lijmen, kitten en schroeven in ons assortiment waarmee u de panelen kunt bevestigen. Neem hiervoor een kijkje in ons assortiment kunststof toebehoren.