Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plexiglas buizen

Bij Plexiglas.nl hebben wij een ruim assortiment aan plexiglas  buizen. De plexiglas buizen zijn te koop in verschillende diameters en kleuren. Plexiglas is bekend dankzij de volgende gunstige eigenschappen:

  • Licht van gewicht
  • UV- en weerbestendig
  • 25x sterker dan glas
Plexiglas buizen

Plexiglas buizen

Plexiglas, is een stevige kunststof. Plexiglas buizen hebben hierdoor een aantal aantrekkelijke eigenschappen. Ze zijn licht van gewicht, en daardoor prettig wanneer u er mee moet werken. Ook zijn de buizen UV-bestendig. Hierdoor zullen ze niet verkleuren na verloop van tijd. Acrylaat buizen zijn wel 25x sterker dan glazen buizen. Hierdoor zijn ze ook meer slagvast en weerbestendig. Je krijgt een plexiglas buis niet zomaar kapot! Een laatste voordeel is het feit dat deze kunststof goed te bewerken is. Plexiglas kan prima worden gezaagd, gesneden, of geboord. Ook non-professionals kunnen hier behoorlijk goed mee uit de voeten.

Alternatief voor polycarbonaat buis

Een plexiglas buis kan als alternatief voor een polycarbonaat buis worden gebruikt. Polycarbonaat is nog sterker dan plexiglas. Een nadeel van polycarbonaat is echter dat het erg snel krast. De uitstraling van polycarbonaat en plexiglas is helemaal hetzelfde. Kunt u dus geen polycarbonaat buis vinden? Overweeg dan eens een plexiglas buis.

Plexiglas buizen in gebruik

De transparante acrylaat buis is prima te monteren en leent zich voor veel verschillende doeleinden. De buizen kunnen bijvoorbeeld ingezet worden als onderdeel van meubel- en interieurbouw, als decoratie, of voor technische toepassingen. Plexiglas buizen worden ook veel gebruikt om unieke verlichting te creëren. Onze plexiglas buizen zijn UV-bestendig waardoor ze niet zullen verkleuren na verloop van tijd.

Plexiglas buizen op maat bestellen

Bij plexiglas.nl bestelt u plexiglas buizen in de kleuren: Plexiglas gesatineerd (mat), Plexiglas helder of Plexiglas opaal. De buizen zijn verkrijgbaar in verschillende diameter-maten.

Onze plexiglas buizen hebben een standaard lengte van 200cm. Wenst u een kortere lengte? Dan kunnen wij deze tegen een kleine meerprijs zagen. De maten van de acrylaat buizen worden weergegeven in de maten van de buitendiameter en de binnendiameter. U koopt een plexiglas buis met een buitendiameter vanaf 38 mm tot 250 mm en een binnendiameter vanaf 30 mm tot 242 mm. Wanneer u plexiglas buizen op maat laat zagen ontvangt u ook de reststukken van de buis.

Plexiglas buizen bewerken

De plexiglas buizen zijn gemakkelijk te verlijmen met elkaar met onze plexiglas Componenten lijm. Tevens kunt u de buizen verlijmen met andere materialen zoals beton, hout of steen. Dit doet u met behulp van onze Plexiglas sealer. Ook wij kunnen bewerkingen zoals frezen en boren uitvoeren. Hiervoor kunt u een offerte aanvragen.

Plexiglas buizen kopen bij Plexiglas.nl

U bestelt de buizen van plexiglas gemakkelijk via onze webshop. Kies het gewenste formaat, de kleur en het gewenste aantal. Wij bezorgen uw bestelling bij u thuis op een door u gewenst moment. Eventueel kunt u het de volgende dag al in huis hebben. Het is ook mogelijk om de plexiglas buizen bij ons te komen afhalen. Wilt u meer informatie over het bezorgen en afhalen van plexiglas buizen? Kijk dan op onze pagina ‘Bezorgen en afhalen’.

Heeft u vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice. Wij denken graag met u mee. Wij zijn op werkdagen van 09.00 tot 17.00 via de mail en telefonisch bereikbaar.