Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik krasjes op polycarbonaat wegwerken?

Polycarbonaat is een prachtig materiaal en kent vele voordelen. Zo is het een zacht materiaal en dat maakt het makkelijk te bewerken. Dit heeft echter ook een keerzijde; polycarbonaat is namelijk ook krasgevoelig. Wij vertellen u graag hoe u lichte of diepe krasjes kunt wegwerken door middel van schuren en polijsten.

Goed om te weten: deze informatie gaat over massieve polycarbonaat platen. Veel klanten die zoeken naar polycarbonaat bedoelen eigenlijk onze tunnelplaten, speciaal voor het maken van overkappingen. In dit geval kunt u kijken bij onze informatie over de polycarbonaat kanaalplaten

Krasjes polycarbonaat wegwerken: Benodigdheden

Zorg allereerst dat u het juiste gereedschap in huis heeft. Gebruik de volgende lijst om te controleren of u aan de slag kunt:

  • Schuurpapier met verschillende korrelgrootte (180, 240, 320, 400, 800)
  • Waterbestendig schuurpapier (korrel 2000 of 2500)
  • Schuurblokje
  • Zachte polijstschijf voor boormachine of polijstmachine
  • Boormachine of polijstmachine met een verstelbaar toerental
  • Fijne polijstpasta geschikt voor kunststof
  • Grove polijstpasta geschikt voor kunststof
  • Instelbare propaanbrander
  • Veiligheidsbril
  • Microvezeldoek

Polijsttechnieken voor polycarbonaat

Om krasjes uit uw polycarbonaat te kunnen wegwerken, zult u de plaat moeten polijsten. Er zijn twee verschillende technieken die u hiervoor kunt gebruiken. Voor lichte krassen kunt u het beste handmatig te werk gaan met een zachte doek en polijstpasta. Voor diepere krassen gaat u machinaal polijsten met een lappenschijf en boormachine of polijstmachine. Vlampolijsten is ook nog een optie, maar dit is meer bedoeld om eventuele zaagsneden weer glashelder te maken.

Voor meer informatie over polycarbonaat polijsten, kunt u ook ‘Hoe kan ik polycarbonaat polijsten?’ lezen.

Lichte krassen op polycarbonaat wegwerken

Indien er slechts lichte krasjes in uw polycarbonaat zichtbaar zijn, kunt u het beste handmatig te werk gaan. Voordat u begint, maakt u de plaat goed schoon met een vochtige doek. Vervolgens brengt u een kleine hoeveelheid polijstpasta aan op een droge, schone microvezeldoek. Maak ronde bewegingen met een doorsnede van ca. 10 cm en voer de druk geleidelijk op. Controleer regelmatig of u het gewenste resultaat al heeft bereikt. Is de kras verdwenen? Poets dan de rest van de polijstpasta uit met de microvezeldoek.

Diepe krassen op polycarbonaat wegwerken

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er een diepe kras in uw polycarbonaat is gekomen. Ook dan kunt u door middel van schuren en polijsten uw plaat bijwerken. Bij diepere krassen is machinaal polijsten het meest efficiënt. Schuur wel eerst handmatig de krassen voor. Begin met korrel 240 gevolgd door 320, 400 en 800 en probeer niet te veel druk uit te oefenen.

Bij diepe krassen kunt u het beste het hele oppervlak aanpakken met het polijstmiddel. Dit kunt u doen met een lappenschijf in een boormachine of polijstmachine. Kies voor een zachte polijstschijf en begin met een laag toerental. Breng de polijstpasta aan en polijst vervolgens het hele oppervlak. Ook hier geldt; niet te veel druk uitoefenen. Laat de machine het werk doen!

Wilt u meer weten over polycarbonaat polijsten of kraswerend polycarbonaat? Bel of chat dan met onze klantenservice.

>