Polycarbonaat windscherm balkon

Hulp nodig?

IMG_0437

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Haal het beste uit uw balkon door het af te schermen met een windscherm van polycarbonaat platen. Hierdoor kunt u zelfs op de iets minder mooie dagen nog steeds lekker, windvrij buiten zitten

Balkon windscherm polycarbonaat

Balkonscherm winddicht maken

Is polycarbonaat veiliger dan gewoon glas? Deze vraag krijgen wij regelmatig. Het antwoord? Ja zeker! Polycarbonaat is zo’n 250 keer sterker dan gewoon glas van gelijke dikte. Dit, samen met de slagvastheid, maakt polycarbonaat nagenoeg onbreekbaar. Voor een balkon is dit natuurlijk ideaal. Omdat deze toepassing voor gebruik buitenshuis is, is het mogelijk dat er bijvoorbeeld een tak of steen tegen de polycarbonaat platen aankomt. De plaat kan beschadigen, er zou een ster of scheur in kunnen ontstaan. Polycarbonaat zal door zijn slagvastheid echter nooit kapot spatten of splinteren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over glasscherven op uw balkon.

Onze polycarbonaat platen beschikken over een UV-beschermlaag. Deze coating zorgt ervoor dat het plaatmateriaal vergeelt. U bent verzekerd van glashelder materiaal, waardoor uw kunststof zijn originele kleur behoudt. Zo kunt u jarenlang door van een onberispelijk uitzicht genieten!

Polycarbonaat op maat voor balkon (windscherm)

In onze webshop bestelt u uw polycarbonaat platen volledig op maat, zonder extra zaagkosten. Wij verkopen geen kant-en-klare balkonafscheidingen, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

Balkonbeglazing polycarbonaat

Balkonscherm doorzichtig of andere tint

Wij hebben verschillende tinten en diktes van massieve polycarbonaat platen in ons assortiment. Ons heldere polycarbonaat, voor een doorzichtig balkonscherm, is volledig transparant en lijkt exact op gewoon glas. Zo kunt u vanaf uw balkon genieten van een het uitzicht. Wilt u iets meer privacy? Dat kan. Dan is opaal polycarbonaat, brons polycarbonaat of smoke grijs polycarbonaat misschien een betere keuze voor u.

Dikte polycarbonaat plaat voor een balkon

De benodigde dikte polycarbonaat is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de afmeting van het balkon en de manier waarop het bevestigd gaat worden, maar ook de windrichting van uw balkon. Als uw balkon veel wind vangt is het verstandiger om een wat hogere dikte te kiezen. We kunnen u alvast een indicatie geven van wat u nodig heeft. Voor een plaat met de afmetingen van 100×100 cm zou ongeveer 6 mm dikte voldoende moeten zijn. Voor een plaat van 100×200 cm is 8 mm een betere optie. Op de pagina ‘welke dikte heb ik nodig voor m’n project?’ kunt u meer lezen over de benodigde dikte kunststof bij verschillende afmetingen.

Polycarbonaat balkon bewerken

In overleg kunnen wij een aantal van deze bewerkingen kunnen uitvoeren. Bent u hierin geïnteresseerd? We kunnen bijvoorbeeld al de gaten boren voor montage, zodat u het geheel alleen nog maar hoeft te bevestigen. Ook andere bewerkingen zijn mogelijk. Vraag daarvoor een offerte bij ons aan. Een groot voordeel van polycarbonaat is dat het materiaal ook prima zelf te bewerken is. Zo kunt u het balkon volledig naar wens maken. Met een ijzerboortje kunt u eenvoudig zelf gaten in het plaatmateriaal boren, om deze aan, bijvoorbeeld, een muur te bevestigen. Door middel van zagen of frezen kunt u het plaatmateriaal in de gewenste afmeting krijgen.

Heeft u vragen over het bestellen of maken van polycarbonaat voor een afscherming balkon? Wij denken graag met u mee. De klantenservice van Plexiglas.nl is van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00 bereikbaar, via de mail en telefonisch.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dienst als inspiratie over wat u met plexiglas en polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen plaatmateriaal met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 4 mm

 68,97 per m2

Excl. BTW:  57,00 per m2

polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 5 mm

 87,12 per m2

Excl. BTW:  72,00 per m2

polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 6 mm

 104,06 per m2

Excl. BTW:  86,00 per m2

polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 8 mm

 139,15 per m2

Excl. BTW:  115,00 per m2

polycarbonaat brons

Polycarbonaat brons 4 mm

 75,02 per m2

Excl. BTW:  62,00 per m2

polycarbonaat brons

Polycarbonaat brons 5 mm

 94,38 per m2

Excl. BTW:  78,00 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 4 mm

 73,81 per m2

Excl. BTW:  61,00 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 5 mm

 91,96 per m2

Excl. BTW:  76,00 per m2

>