Polycarbonaat windscherm balkon

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Haal het beste uit uw balkon door het af te schermen met een windscherm van polycarbonaat platen. Hierdoor kunt u zelfs op de iets minder mooie dagen nog steeds lekker, windvrij buiten zitten.

Balkon winddicht maken

Waarom zou u uw balkon winddicht willen maken? Daar zijn verschillende redenen voor. Zoals gezegd verhoogt het uw comfort op het balkon. Zo kunt u tijdens een winderige dag toch genieten van uw balkon. Niets zo vervelend dan een zomerse barbecue die wordt verstoord door de wind. Bovendien zijn veel planten en bloemen ook niet zo dol op de wind.

Indien u kiest voor een niet-transparante kunststof plaat voor uw windscherm, creëert u ook meer privacy. Ook dat kan in de zomer goed van pas komen indien u in een zomerse outfit van de zon wilt genieten of in uw pyjama in het zonnetje de krant wilt lezen.

Nog een leuk voordeel van een windscherm op uw balkon is dat het uw gevel beschermt tegen weersinvloeden. Uw buitenmuur staat minder direct in de regen en wind en dat zal ook effect hebben op het klimaat binnenshuis. De kans op koudeval en warmteverlies wordt hiermee verkleind. Alle beetjes helpen, toch?

Meer weten over koudeval? Lees dan onze 4 tips om koudeval op te lossen.

Balonbeglazing polycarbonaat opaal

Waarom polycarbonaat als windscherm?

Kiest u voor balkonbeglazing, dan volgt automatisch een materiaalkeuze. Gaat u voor glas of kunststof? Kunststof biedt vele voordelen ten opzicht van glas. Maar welke kunststof dan? U kiezen uit plexiglas, HPL of polycarbonaat. Polycarbonaat staat wat ons betreft met stip bovenaan. Waarom? Het is veilig en makkelijk.

Is polycarbonaat veiliger dan gewoon glas? Het antwoord is eenduidig: ja! Polycarbonaat is zo’n 250 keer sterker dan gewoon glas van gelijke dikte. Dit, samen met de slagvastheid, maakt polycarbonaat nagenoeg onbreekbaar. Voor een balkon is dit natuurlijk ideaal. Omdat deze toepassing voor gebruik buitenshuis is, is het mogelijk dat er bijvoorbeeld een tak of steen tegen de polycarbonaat platen aankomt. De plaat kan beschadigen, er zou een ster of scheur in kunnen ontstaan. Polycarbonaat zal door zijn slagvastheid echter nooit kapot spatten of splinteren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over glasscherven op uw balkon. Groot pluspunt van polycarbonaat of plexiglas als windscherm is dat het vele malen lichter is dan glas. En dat maakt de montage een stuk eenvoudiger!

Onze polycarbonaat platen beschikken over een UV-beschermlaag. Deze coating zorgt ervoor dat het plaatmateriaal niet vergeelt. U bent verzekerd van een glasheldere plaat, waardoor uw kunststof zijn originele kleur behoudt. Zo kunt u jarenlang van een onberispelijk uitzicht genieten!

Polycarbonaat op maat voor balkonbeglazing

In onze webshop bestelt u uw polycarbonaat platen volledig op maat, zonder extra zaagkosten. Wij verkopen geen kant-en-klare balkonafscheidingen, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

Zoek de juiste tint (helder, opaal, brons of smoke grijs) en de juiste dikte. Twijfelt u over de dikte? Raadpleeg dan onze dikte-tabel. Bij het betreffende product ziet u rechtsboven een handige calculator waar u de maten in kunt voeren. Ook kunt u nog kiezen uit de opties:

  • Scherpe randen verwijderen: De scherpe randen van de plaat worden dan verwijderd met een afbraammesje. Zo kunt u uzelf niet bezeren aan de randen.
  • Hoeken afronden: We ronden de hoeken af met een radius van 5 mm.

Wij gaan vervolgens aan de slag met uw bestelling en bezorgen het maatwerk binnen enkele dagen aan huis. U kunt het eventueel ook afhalen bij ons in Lienden.

Wilt u nog speciale bewerkingen zoals gaten boren of een uitsparing in het windscherm? Ook dat is geen probleem. Stuur in dat geval even een technische tekening naar onze klantenservice en dan ontvangt u zo snel mogelijk een passende offerte.

Windscherm balkon helder plexiglas

Balkonscherm transparant of andere tint

Wij hebben verschillende tinten en diktes van massieve polycarbonaat platen in ons assortiment. Ons heldere polycarbonaat, voor een balkonscherm doorzichtig, is volledig transparant en lijkt exact op gewoon glas. Zo kunt u vanaf uw balkon genieten van een het uitzicht. Wilt u iets meer privacy? Dat kan. Dan is opaal polycarbonaat, brons polycarbonaat of smoke grijs polycarbonaat misschien een betere keuze voor u. Indien u twijfelt, kunt u ook een sample aanvragen.

Dikte polycarbonaat plaat voor een balkon

De benodigde dikte polycarbonaat is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de afmeting van het balkon en de manier waarop het bevestigd gaat worden, maar ook de windrichting van uw balkon. Als uw doorzichtige balkonscherm veel wind vangt is het verstandiger om een wat hogere dikte te kiezen. We kunnen u alvast een indicatie geven van wat u nodig heeft. Voor een plaat met de afmetingen van 100×100 cm zou ongeveer 6 mm dikte voldoende moeten zijn. Voor een plaat van 100×200 cm is 8 mm een betere optie. Op de pagina ‘Welke dikte polycarbonaat platen heb ik nodig?’ kunt u meer lezen over de benodigde dikte kunststof bij verschillende afmetingen.

Monteren windscherm

Om een windscherm te monteren kunt u het beste gebruik maken van schroeven. Wij adviseren buiten altijd RVS. In ons assortiment vindt u spenglerschroeven – deze zijn ideaal voor balkonbeglazing. Deze schroeven zijn voorzien van een RVS ring met EPDM ring. Dit zorgt voor een waterdichte afsluiting. Gebruikt u HPL als windscherm of wilt u een schroef met een kleurtje? Gebruik dan onze HPL schroeven – deze zijn beschikbaar in allerlei kleuren.

Windscherm polycarbonaat zelf maken

U kunt er ook voor kiezen om het windscherm zelf op maat te maken. In dat geval bestelt u gewoon het plaatmateriaal wat u nodig heeft en kunt u aan de slag! Groot voordeel van polycarbonaat is dat het redelijk makkelijk te bewerken is voor een doe-het-zelver. Zagen, boren, polijsten, lijmen, buigen – u kunt het allemaal zelf, mits u het juiste gereedschap in huis heeft. Voor meer informatie & tips over het zelf bewerken van polycarbonaat leest u onze FAQ ‘Hoe kan ik polycarbonaat bewerken?‘.

Zoals gezegd kunnen wij ook alles uit handen nemen. We zagen de platen gratis op maat en kunnen eventuele bewerkingen ook voor u uitvoeren. We kunnen bijvoorbeeld al de gaten boren voor montage, zodat u het geheel alleen nog maar hoeft te bevestigen. Vraag in dit geval een offerte bij ons aan.

Heeft u vragen over het bestellen of maken van polycarbonaat balkonbeglazing? Wij denken graag met u mee. De klantenservice van Plexiglas.nl is van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00 bereikbaar, via de mail en telefonisch.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dienst als inspiratie over wat u met plexiglas en polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen plaatmateriaal met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 4 mm

 68,97 per m2

Excl. BTW:  57,00 per m2

polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 5 mm

 87,12 per m2

Excl. BTW:  72,00 per m2

polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 6 mm

 104,06 per m2

Excl. BTW:  86,00 per m2

polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 8 mm

 139,15 per m2

Excl. BTW:  115,00 per m2

polycarbonaat brons

Polycarbonaat brons 4 mm

 75,02 per m2

Excl. BTW:  62,00 per m2

polycarbonaat brons

Polycarbonaat brons 5 mm

 94,38 per m2

Excl. BTW:  78,00 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 4 mm

 73,81 per m2

Excl. BTW:  61,00 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 5 mm

 91,96 per m2

Excl. BTW:  76,00 per m2

>