**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Hoe kan ik plexiglas bewerken?

De plexiglas platen zijn gemakkelijk te bewerken. Courante verwerkingen zoals zagen, frezen, boren, snijden, polijsten, lassen, warm buigen en verlijmen vormen geen enkel probleem. Het plexiglas is ook gemakkelijk te thermovormen.

Wij leveren plexiglas platen op maat. Dat houdt in dat u bij ons de door u gewenste afmeting en vorm kunt bestellen. Alles is mogelijk met onze CNC-gestuurde freesmachine. Hierdoor kunnen wij ook andere courante verwerkingen voor u uitvoeren. Hiervoor kunt u een offerte aanvragen. U kunt gemakkelijk een tekening als foto of scan toevoegen waarin u de maten aangeeft en wat u precies gedaan wilt hebben. Geef ook aan welke soort plexiglas en dikte u wenst. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee. 

Plexiglas bewerken

Gaten boren in plexiglas

Wilt u achteraf toch nog gaten in uw plexiglas plaat hebben? Zorg dan voor een vlakke ondergrond zodat de plaat stevig kan liggen, bijvoorbeeld een houten plaat. Indien u gaten wilt boren langs de rand van de plaat, is ons advies dat de afstand tussen de rand van de plaat en het begin van het boorgat minimaal 2 cm is. Dichterbij de rand is mogelijk maar dan is de kans op een breuk groter.

Wilt u de boorgaten aftekenen, doe dit dan niet direct op het plexiglas zelf, maar plak eerst schilderstape. Ook is het verstandig om ook aan de onderkant van het plexiglas schilderstape te plakken, vooral als de plaat wat dunner is.

Boren kunt u met een gewone ijzerboor doen, zorg er alleen wel voor dat deze niet gloednieuw is. Door de scherpe snijhoek kan het gebeuren dat er ‘’hapjes’’ in de plaat ontstaan, waardoor de plaat kan uitscheuren. Heeft u hapjes gekregen? Schuur dit dan indien mogelijk. Houd er wel rekening mee dat het gat 1 mm groter moet zijn dan de schroef of bout die er doorheen moet.

Plexiglas zagen

Verkeerd gemeten en blijkt de plexiglas plaat toch te groot te zijn? U kunt heel gemakkelijk zelf de plexiglas plaat op maat maken door de plaat te zagen met een cirkelzaag of ijzerzaag. U laat dan de beschermfolie op de plexiglas plaat zitten en plakt schilderstape op de bovenkant en op de onderkant, zodat u hierop kunt aftekenen. Zorg voor een vlakke ondergrond zodat de plaat ter hoogte van het zaagblad vlak op de zaagtafel ligt. Het is belangrijk dat wanneer u gaat zagen dat de plaat niet buigt. Dit kan ervoor zorgen dat de plaat afwijkt ter hoogte van de zaaglijn. Let er vooral goed op dat u dunnere platen niet te snel doorvoert, dit om scheuren en breken te voorkomen.

Andere veelgestelde vragen over plexiglas