Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Kan ik Trespa® buigen?

Wij krijgen vaak de vraag of Trespa buigbaar is. U kunt echt alle kanten op met Trespa®/HPL, maar HPL buigen hoort helaas niet bij. Een materiaal dat u wel kunt buigen is Alucobond®. Dit lijkt erg veel op Trespa® of HPL.

Trespa® buigen

De samenstelling van Trespa zorgt ervoor dat u Trespa® platen niet kunt buigen. In veel situaties is de stijfheid een voordeel, maar dat kan afhankelijk zijn van uw toepassing. De platen zijn zo sterk, slagvast en krasvast dat zelfs een bewerking als zagen of frezen flink wat tijd in beslag kan nemen.

Wilt u meer weten over het bewerken van HPL/Trespa? Lees dan onze FAQ ‘Hoe kan ik Trespa® bewerken?’.

Alternatief: Alucobond®

Trespa kan dus niet gebogen worden, maar we hebben wel een heel mooi alternatief materiaal: Alucobond®. Alucobond® is een hoogwaardig merk van aluminium composiet platen. Dit zijn net als Trespa® platen sandwichplaten. Maar waar Trespa® bestaat uit houtvezels en twee kunststof buitenlagen, bestaat aluminium composiet uit een binnenlaag van polyethyleen met twee aluminium toplagen. Een van de grootste voordelen van het merk Alucobond® is dat het doormiddel van freeswerk aan de achterkant gebogen kan worden. Onderstaande video brengt dit in beeld.

> Bekijk nu onze Alucobond® platen

https://www.youtube.com/watch?v=M6S4hTOibsQ

>