Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Wat kunt u allemaal doen met plexiglas?

07/10/2014

11:33

Als u denkt aan plexiglas, ziet u waarschijnlijk een mooie heldere plexiglasplaat voor u. Maar wat kunt u nu precies allemaal met plexiglas doen? De mogelijkheden zijn oneindig!

Niet alleen platen

Er zijn natuurlijk plexiglas platen. Maar ook zijn er plexiglas buizen en staven. Het plexiglas is in diverse kleuren verkrijgbaar, zoals helder, opaal, zwart, wit, etc. Maar er zijn nog meer keuzes die u kunt maken, zoals krasbestendig plexiglas, UV-doorlatend plexiglas, anti-reflex (ontspiegeld) plexiglas en zelfs plexiglas spiegelplaat. Plexiglas is makkelijk te bewerken. Daarom kunt u er zoveel mee doen! Denk aan design meubels zoals tafels, stoelen, lampen, traptreden, kasten. U kunt het zo gek niet bedenken.

Voorbeelden van klanten

Wij zullen u een aantal voorbeelden van klanten laten zien zodat u een idee krijgt wat er allemaal met plexiglas gedaan kan worden.

Menukaart tussen plexiglas

Menukaart

Een eigenaar van een grand café heeft ons benaderd omdat hij plexiglas zocht voor zijn menukaarten. Hij heeft helder plexiglas van 2 mm dikte gebruikt. Tussen de 2 platen plexiglas heeft hij de menukaart gedaan. De 2 plexiglas platen worden door middel van een elastiekje bij elkaar gehouden. Op de onderstaande foto ziet u het smaakvolle resultaat.

Ruimtelijk effect van een tuinspiegel

Een spiegel maakt een ruimte optisch groter. Zowel in huis als in de tuin kan dit voor een verrassend en spannend effect zorgen. Met tuinspiegels kunt u in de tuin, op het balkon of in de serre extra sfeer en ruimtelijkheid creëren. Maar spiegels zijn erg zwaar én breekbaar. Een mooie oplossing is een acrylaat zilver spiegelplaat!

Acrylaat spiegelplaat

Een groots effect, in een handomdraai gecreëerd, door een tuinspiegel plaat van acrylaat te bevestigen aan een muur of hek. Een smalle tuin kan door het plaatsen van een horizontale acrylaat spiegelplaat breder lijken. U kunt deze platen eenvoudig bevestigen aan een hekwerk, tegen de muur, achter een bloembed of achter een waterval. Op de foto hieronder ziet u een idee van de vele mogelijkheden. De platen zijn gemaakt van acrylaat, wat 30 x sterker is dan glas, 50% lichter en het kan niet splinteren.

De acrylaat spiegelplaten zijn bij ons op maat te bestellen. Vul de door u gewenste afmeting in en u ziet meteen de prijs en kunt het direct op maat bestellen. Indien u een andere vorm en/of wensen (zoals gaatjes) heeft, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Indien u er zelf mee aan de slag wilt, de spiegelplaten zijn gemakkelijk op maat te maken: voor een rechte lijn kerft u met een mes op de gewenste lengte, hierna breekt u het langs een rechte lijn. Een bocht maakt u door gebruik te maken van een snijschijf of tegelsnijder. Tevens kunnen de gaten in de plaat gedrild worden (gebruik hiervoor het boortje dat tevens voor metaal gebruikt wordt).

Plexiglas achterwand onder bureau

Deze klant heeft een plexiglas plaat besteld voor onder het bureau. Zijn kinderen zitten veel achter het bureau en willen nog regelmatig met hun schoenen de muur vuil maken. Om dit probleem op te lossen heeft de klant een plexiglas plaat bij ons besteld om tegen de muur te bevestigen. De muur blijft op deze manier onbeschadigd. De plexiglas plaat is heel eenvoudig schoon te maken.

plexiglas onder bureau

Plexiglas achterraam tractor

Oorspronkelijk zat er een glazen achterraam in deze tractor. Toen deze kapot was gegaan, heeft de boer deze vervangen voor een plexiglas achterraam, omdat plexiglas ten opzichte van glas 30x sterker is.

tractor plexiglas achterraam

Plexiglas tegen keukenmuur

Wij kennen het allemaal wel. Na het koken kunnen er vieze vetspatten op de muur terecht komen. Een oplossing die een klant heeft bedacht is om een stuk helder plexiglas tegen de muur in de keuken aan te maken. Een plexiglas keukenwand is gemakkelijk schoon te maken. Nu blijft de keuken schoon en hygiënisch!

plexiglas tegen keukenmuur

>