**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Plexiglas opaal 2 mm

Plexiglas op maat in opaal 2 mm kan perfect dienen als vervanger van glas. Wij maken uw melkwitte plexiglas volledig op maat. Van uitstekende kwaliteit!

 • UV- en weerbestendig
 • opaal (melkwit) 2 mm dik
 • frezen, boren, graveren mogelijk
 • Max. 300x200 cm (lxb)

Plexiglas in 2 mm is licht buigbaar, vooral in grote maten. Des te dikker de plaat, des te rechter en steviger.

Lees meer over dit product
Totale prijs: Incl. BTW: € 26,62 Excl. BTW: € 22,00
Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

E-mail klantenservice

085 - 90 20 800

Veelgestelde vragen

Contactformulier

Beoordelingen
Prijs per meter € 1,50 ( omtrek )
Incl. BTW:
Excl. BTW:

Prijs per m2:  € 22,00

Totale prijs: Incl. BTW: € 26,62 Excl. BTW: € 22,00
Voeg toe aan winkelmandje

Productbeschrijving

Kenmerken van opaal plexiglas (melkwit)

Plexiglas is een stevige kunststof, onder velen bekend als perspex of acryl (acrylaat). Het is veel sterker dan glas en breekt daardoor minder snel. Opaal plexiglas wordt ook wel ‘melkwit’ genoemd. Het heeft een witte look, maar met enige lichtdoorlaat. Hierdoor is plexiglas opaal ideaal wanneer er licht door materiaal mag schijnen, maar u toch privacy wenst. Plexiglas xt opaal 2 mm geeft dus veel privacy, maar maakt de ruimte niet donker. Omdat het opale xt plexiglas UV-bestendig is, zal het niet vergelen. Toch liever een andere kleur? We hebben ook plexiglas van 2 mm in de kleuren ‘helder transparant’, wit en zwart. Plexiglas helder lijkt qua zicht precies op glas en is hierdoor een perfecte vervanger van glas. Zwart en wit laten geen licht door.

Vanwege de enorme drukte door de coronacrisis is er een schaarste van materiaal in de gehele plexiglas branche ontstaan. Om al onze klanten toch zo goed én snel mogelijk te helpen zijn wij genoodzaakt ons plexiglas bij verschillende leveranciers te bestellen. Hierdoor kan het voorkomen dat de tint van sommige platen afwijkt. Daarom kunnen wij niet garanderen dat iedere plaat van opaal plexiglas precies dezelfde kleur heeft.

Dunne plaat plexiglas opaalwit

Houdt er wel rekening mee dat opaal wit 2mm dik plexiglas relatief dun is. Als gevolg daarvan is het behoorlijk buigbaar, zeker in grote afmetingen. Als u graag een stijvere opalen plaat wilt raden we u aan om een hogere dikte te kiezen. We verkopen ook plexiglas opaal 3mm, plexiglas opaal 4mm, plexiglas opaal 5mm, plexiglas opaal 6mm, plexiglas opaal 8mm en plexiglas opaal 10mm.

Plexiglas xt opaal 2 mm op maat

U kunt bij ons te precieze maten van uw plaat kiezen. Wij zagen deze voor u op maat, zodat u precies ontvangt wat u nodig heeft. Vul daarvoor de invulvelden in de calculator met de gewenste afmetingen. Daarnaast kunt u kiezen voor ‘scherpe randen verwijderen’ en ‘hoeken afronden’. Als u de scherpe randen laat verwijderen, halen wij het scherpste randje van het melkwit met een afbraammes (het wordt niet afgerond). Bij ‘hoeken’ afronden zagen we de hoek rond, met radius 5. Als deze gegevens zijn ingevuld in de calculator ziet u daarna direct de juiste prijs verschijnen.

Bewerkingen opaalwit plexiglas

Wij maken het plexiglas niet alleen op maat, maar kunnen ook meer complexe bewerkingen van uw plexiglas plaat opaal voor u uitvoeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld plexiglas boren (gaten voor schroeven) en woorden, cijfers of figuren graveren. Ook kunnen we frezen. Voor al deze speciale bewerkingen kunt u een maatwerk offerte aanvragen. Bij vragen over de mogelijkheden kunt u altijd even contact opnemen met onze klantenservice.

Melkwit plexiglas toepassingen

Plexiglas opaal is zeer geschikt om diffuus licht te creëren. Zo kunt u bijvoorbeeld led verlichting door de plaat laten schijnen. Plexiglas opaal kunt u o.a. gebruiken voor:

 • Plexiglas lichtreclame
 • Plexiglas interieurbouw
 • Plexiglas lichtbak
 • Plexiglas uithangbord
 • Plexiglas balie

Uitzetten en krimpen van Plexiglas opaal platen

Het is mogelijk dat het plexiglas melkwit bij veranderende temperaturen uitzet of krimpt. Dit is maar een paar mm, maar kan toch invloed hebben op de toepassing. Dit gaat om +\- 0,07 mm per meter per graad. Als u uw plexiglas in een frame of raamwerk plaatst, is het van belang om hier rekening mee te houden. 

Extra informatie
Plexiglas Opaal
UV-beschermd ja
Kraswerend nee
Productie technologie XT (geëxtrudeerd)
Dikte 2 mm
Dikte tolerantie 10%
Beoordelen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Plexiglas opaal 2 mm
Onze service

Bij ons kunt u terecht voor ál uw plexiglas wensen.Onze service

 • Onze kracht is dat wij alles op maat kunnen maken. De producten kunt u via onze webshop direct op maat bestellen. Géén zaagkosten!

 • Wij verkopen producten van uitstekende kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

 • Indien de door u gewenste dikte, kleur en/of afmeting niet bij onze producten staat, kunt u een offerte aanvragen. Wij doen er alles aan om u van dienst te zijn.

 • Ook voor diverse bewerkingen, zoals gaten boren in plexiglas, kunt u bij ons terecht.

Anderen bekeken ook
Plexiglas opaal 3 mm Plexiglas opaal 3 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 38,72 Excl. BTW: € 32,00
Plexiglas opaal 4 mm Plexiglas opaal 4 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 52,03 Excl. BTW: € 43,00
Plexiglas opaal 5 mm Plexiglas opaal 5 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 65,34 Excl. BTW: € 54,00