**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Polycarbonaat brons 4 mm

Brons getint polycarbonaat, een extreem sterke kunststof, vrijwel onbreekbaar. Ook is polycarbonaat weerbestendig, met 2-zijdige UV-bescherming. Op maat te bestellen.

 • Weerbestendig en zelfdovend
 • 250 keer sterker dan glas
 • Gratis op maat gezaagd
 • Goed te bewerken
 • Transparant met bronzen tint
 • Max. afmeting 300x200 cm (lxb)
Lees meer over dit product
Totale prijs: Incl. BTW: € 73,81 Excl. BTW: € 61,00
Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

E-mail klantenservice

085 - 90 20 800

Veelgestelde vragen

Contactformulier

Beoordelingen
Prijs per meter € 1,50 ( omtrek )
Incl. BTW:
Excl. BTW:

Prijs per m2:  € 61,00

Totale prijs: Incl. BTW: € 73,81 Excl. BTW: € 61,00
Voeg toe aan winkelmandje

Productbeschrijving

Polycarbonaat brons 4mm eigenschappen

Polycarbonaat, ook bekend als LEXAN™ (in de volksmond ook wel lexaan genoemd). Maar ook andere namen (beter gezegd merken) zijn bekend. Voorbeelden zijn Arla, Margard, Calibre, Radilux, Makrolon. Eigenlijk betreft het allemaal polycarbonaat, maar dan onder een andere merknaam. Het is niet vreemd dat polycarbonaat zo'n populair product is. Deze kunststof is namelijk vrijwel onbreekbaar. Het materiaal is zo'n 250 keer sterker dan glas. De kunststof dient dan ook als goede vervanger van glas. Polycarbonaat is voor allerlei doeleinden toe te passen. Door de UV-beschermlaag zal de plaat nooit vergelen. Bovendien is polycarbonaat weerbestendig. Het materiaal is daardoor ook ideaal voor buiten. Het kan forse stormen en hagelbuien heelhuids doorstaan. De kunststof is prima te bewerken met boor-, frees- en zaaggereedschap. U kunt polycarbonaat o.a. lassen, verlijmen, verspannend bewerken, water- of laserstraal snijden en thermisch vormen. Let wel op: gebruik altijd gereedschap van goede kwaliteit, en ga niet ‘knutselen’ met gevaarlijke bewerkingen zonder er verstand van te hebben. Het bewerken van ons polycarbonaat is op eigen risico.

Polycarbonaat brons is getint. In principe is het transparant materiaal, wat wil zeggen dat u er heen doorheen kunt kijken, maar met een bronzen tint. Bij gebruik van lampen geeft het een donker lichteffect.

Polycarbonaat platen op maat kopen

Polycarbonaat 4 mm brons kunt u eenvoudig op maat bestellen bij Plexiglas.nl. Wij zagen het materiaal voor u in de gewenste afmeting. U bestelt brons polycarbonaat op maat in 4 mm door de calculator bovenaan deze pagina in te vullen. U vult hierbij eerst de gewenste afmetingen in (maximaal 200 x 300 cm). Het standaard maatwerk kan aangevuld worden met 2 opties. Optie 1, ‘Scherpe randen verwijderen’, wil zeggen dat de zaagranden van de zijkanten worden gehaald. Dit is niet zozeer een zichtbare bewerking, maar zorgt er vooral voor dat iemand zich niet kan bezeren. De tweede optie is ‘Hoeken afronden’. De naam zegt het al, de hoeken van u polycarbonaat worden afgerond. De afronding heeft radius 5.

Bewerken van getint brons polycarbonaat 4 mm

Plexiglas.nl is in het bezit van een CNC-freesmachine. Hiermee kunnen we diverse bewerkingen uitvoeren. We hebben de mogelijkheid tot het zagen en frezen van uw polycarbonaat, maar kunnen eventueel ook boren of gravures maken. Als u deze wens heeft kunt u een offerte bij ons aanvragen. U krijgt dan zo spoedig mogelijk reactie met een passend prijsvoorstel.

Zoals eerder genoemd kunt u polycarbonaat eventueel ook zelf bewerken. Houdt er wel rekening mee dat wij niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor het resultaat.

Polycarbonaat brons 4mm toepassingen

Klanten bestellen brons polycarbonaat voor allerlei projecten. Vanwege de mooie uitstraling wordt het vaak gebruikt voor esthetische doeleinden. Maar ook voor gebruik in combinatie met licht is polycarbonaat brons in 4 mm gewild. Enkele voorbeelden van gebruik door klanten zijn:

 • Polycarbonaat lichtbak
 • Polycarbonaat keukeninrichting
 • Polycarbonaat douche-wanden

Uitzetten en krimpen polycarbonaat brons 

Brons polycarbonaat zet uit of krimpt bij het veranderen van temperatuur. Indien het warmer wordt in de ruimte zal de plaat 0.065 mm per meter uitzetten, indien het kouder wordt krimpt hij juist 0.065 mm per meter. Dit wordt de uitzettingscoëfficiënt genoemd, en is op vrijwel alle materialen van toepassing. 

Extra informatie
UV-beschermd ja
Kraswerend nee
Kleur brons
Dikte 4 mm
Beoordelen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Polycarbonaat brons 4 mm
Onze service

Bij ons kunt u terecht voor ál uw plexiglas wensen.Onze service

 • Onze kracht is dat wij alles op maat kunnen maken. De producten kunt u via onze webshop direct op maat bestellen. Géén zaagkosten!

 • Wij verkopen producten van uitstekende kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

 • Indien de door u gewenste dikte, kleur en/of afmeting niet bij onze producten staat, kunt u een offerte aanvragen. Wij doen er alles aan om u van dienst te zijn.

 • Ook voor diverse bewerkingen, zoals gaten boren in plexiglas, kunt u bij ons terecht.

Anderen bekeken ook
Polycarbonaat brons 3 mm Polycarbonaat brons 3 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 55,66 Excl. BTW: € 46,00