Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

DIY: Messenblok van bamboe en plexiglas!

20/11/2019

13:27

Een messenblok biedt een veilige manier om uw messen op te bergen. Bovendien geeft het een erg leuke uitstraling in de keuken. U kunt gemakkelijk zelf een messenblok maken van bamboe en plexiglas. 

Messenblok van plexiglas en bamboe

Houten messenblok met plexiglas

Met een messenblok van plexiglas heeft u een mooie en veilige manier om uw messen op te bergen. Door het transparante plexiglas kunt u meteen zien welk mes u moet hebben.

Plexiglas is vele malen sterker dan gewoon glas. Vanwege de flexibiliteit van het materiaal is plexiglas nagenoeg onbreekbaar. Mochten de platen toch beschadigen kan er enkel een ster of scheur ontstaan. Het materiaal zal nooit kapot spatten en splinteren, zoals dat bij gewoon glas wel kan. U hoeft zich over glasscherven in uw keuken dus geen zorgen te maken. De plexiglas platen zijn bovendien UV-bestendig. Hierdoor zal het materiaal niet vergelen en behoudt het altijd zijn originele kleur.

Zelf een messenblok van plexiglas en bamboe maken

Benodigdheden

*Aantekening: De hier genoemde maten zijn de afmetingen van het messenblok in het voorbeeld. Uiteraard kunt u ook kiezen voor andere afmetingen. In de benodigdheden noemen we plexiglas met voorgeboorde gaten. Bij ons kunt u zo’n plexiglas plaat op maat bestellen. In het voorbeeld is voor helder plexiglas gekozen, maar ook met andere kleuren zoals opaal of mat plexiglas maakt u een erg mooi messenblok. U kunt de gaten zelf boren met een kwalitatieve ijzerboor, maar u kunt dit ook door ons laten doen. Vraag hiervoor een offerte aan. Ook de afstandhouders zijn bij ons te bestellen. 

Stap 1: Plexiglas plaat aftekenen
In iedere hoek van het plexiglas moet een gat met een diameter van 8 mm komen, zodat u deze in de volgende stap met de RVS afstandshouders aan de snijplank kunt bevestigen. Als u geen voorgeboorde plaat heeft besteld is het van belang dat u een ijzerboor gebruikt. Kies een boortje met een diameter van 8 mm. Het is belangrijk dat u de beschermfolie laat zitten tijdens het boren, zodat het plexiglas niet kan beschadigen.

Plaats de plexiglas platen met voorgeboorde gaten op de snijplank. Teken op de snijplank af waar de afstandhouders geplaatst moeten worden. Verwijder vervolgens het beschermfolie van de plexiglas platen.

Tip: Behandel de plexiglas platen aan beide zijden met onze Antistatische Kunststofreiniger. Dit zorgt ervoor dat stof minder snel aan het plexiglas hecht, en u het dus minder vaak hoeft schoon te maken!

Stap 2: Afstandhouders vastschroeven
Bevestig de afstandhouders op de snijplank door deze vast te schroeven. Als alle 4 de afstandhouders vastzitten, legt u de plexiglas plaat hier bovenop. Haal nu de beschermfolie van het plexiglas. Draai vervolgens aan de koppen op de afstandhouders. Draai deze niet te strak aan, hanteer de regel ‘vast is vast’! Zo voorkomt u dat het plexiglas gaat scheuren. 

Stap 3: Zelfgemaakte snijplank plaatsen
Draai de snijplank om en leg de zijde waar u zojuist het plexiglas op heeft bevestigd op een zachte ondergrond. Herhaal vervolgens stap 2 aan de andere zijde.

Het enige wat nu nog rest is het plaatsen van de messen in uw nieuwe, zelfgemaakte messenblok. En klaar! Zo heeft u in een notendop een prachtig en uniek messenblok. Ook leuk als cadeau!

>