**Herfstige temperaturen! Bestel nu een kunststof voorzetraam op maat**

Plexiglas opaal 8 mm

Plexiglas is een populaire kunststof, vooral als vervanger van glas. Plexiglas is 25 keer sterker en de helft lichter als glas. Plexiglas opaal 8 mm, ook wel melkwit, is in 100% maatwerk te bestellen.

  • Boren, frezen/zagen mogelijk
  • Max. afmeting 300x200 cm (lxb)
  • Opaal plexiglas (melkwit), 8 mm dik
  • 25 keer sterker dan glas
  • UV-bestendig
Lees meer over dit product
Totale prijs: Incl. BTW: € 125,84 Excl. BTW: € 104,00
Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

E-mail klantenservice

085 - 90 20 800

Veelgestelde vragen

Contactformulier

Beoordelingen
Prijs per meter € 1,50 ( omtrek )
Incl. BTW:
Excl. BTW:

Prijs per m2:  € 104,00

Totale prijs: Incl. BTW: € 125,84 Excl. BTW: € 104,00
Voeg toe aan winkelmandje

Productbeschrijving

Eigenschappen plexiglas opaal 8 mm

Plexiglas is een stevige kunststof, onder velen bekend als perspex of acryl (acrylaat). Het is veel sterker dan glas en breekt daardoor minder snel. Opaal plexiglas wordt ook wel ‘melkwit’ genoemd. Het heeft een witte look, maar met enige lichtdoorlaat. Hierdoor is plexiglas opaal ideaal wanneer er licht door materiaal mag schijnen, maar u toch privacy wenst. Plexiglas opaal 8 mm geeft dus veel privacy, maar maakt de ruimte niet donker. Omdat het opalen plexiglas UV-bestendig is, zal het niet vergelen.

De betreffende plaat is 8 mm dik. Voor veel lichtdoorlaat zouden we u aanraden een lager dikte te nemen. Houd er wel rekening mee dat lager diktes méér licht doorlaten. Als u dit wenst is het wellicht verstandiger om bijvoorbeeld 5 mm opaal of 6 mm opaal te kiezen.

Vanwege de enorme drukte door de coronacrisis is er een schaarste van materiaal in de gehele plexiglas branche ontstaan. Om al onze klanten toch zo goed én snel mogelijk te helpen zijn wij genoodzaakt ons plexiglas bij verschillende leveranciers te bestellen. Hierdoor kan het voorkomen dat de tint van sommige platen afwijkt. Daarom kunnen wij niet garanderen dat iedere plaat van opaal plexiglas precies dezelfde kleur heeft.

8 mm opaal plexiglas op maat

Bij Plexiglas.nl verkopen we plexiglas in 6 mm dik dat gratis op maat wordt gezaagd. Dit betekent dat u geen standaardafmeting bestelt, maar precies dat wat u nodig heeft. Om de juiste maten te kiezen vult u de invulvelden in de ‘calculator’ bovenaan de pagina. Tevens kiest u of u de scherpe randen wilt laten verwijderen en de hoeken wilt laten afronden. Bij de optie ‘scherpe randen verwijderen’ verwijderen onze productiemedewerkers het scherpste randje van het melkwitte plexiglas met een afbraammesje (het wordt niet gepolijst). Bij ‘hoeken’ afronden maken de productiemedewerkers álle hoeken rond, met radius 5. Het plexiglas wordt geleverd met beschermfolie aan 2 zijden. Mocht u een andere radius wensen is dit mogelijk. Hiervoor kunt u het best even bellen of mailen, of een offerte aanvragen.

Bewerkingen van plexiglas opaal 8 mm

Wij zagen uw melkwitte plexiglas niet alleen op maat. Ook bewerkingen van uw opalen plexiglas 8 mm kunt u aan ons overlaten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld plexiglas boren, vormen en tekens graveren en plexiglas zagen. Ook kunnen we plexiglas in een aluminium frame verwerken. Hiervoor dient u een offerte aan te vragen. Heeft u nog vragen over de opties? Neem dan even contact op met onze klantenservice. Zij staan elke werkdag klaar om u te helpen met al uw vragen over plexiglas.

Plexiglas opaal 8 mm toepassingen

Plexiglas opaal is erg geschikt voor wanneer er diffuus licht door het materiaal moet schijnen, maar wordt ook veel gebruikt voor andere toepassingen. We zien het gebruik van plexiglas opaal 8 mm o.a. voor:

Uitzetten plexiglas 8 mm opaal

Het is mogelijk dat het melkwitte plexiglas bij veranderende temperaturen uitzet of krimpt. Dit is maar een paar mm, maar kan toch invloed hebben op de toepassing. Dit gaat om +\- 0,07 mm per meter per graad. Als u uw plexiglas in een frame of raamwerk plaatst, is het van belang om hier rekening mee te houden. 

Extra informatie
Plexiglas Opaal
UV-beschermd ja
Kraswerend nee
Productie technologie GS (gegoten)
Dikte 8 mm
Dikte tolerantie 10%
Beoordelen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Plexiglas opaal 8 mm
Onze service

Bij ons kunt u terecht voor ál uw plexiglas wensen.Onze service

  • Onze kracht is dat wij alles op maat kunnen maken. De producten kunt u via onze webshop direct op maat bestellen. Géén zaagkosten!

  • Wij verkopen producten van uitstekende kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

  • Indien de door u gewenste dikte, kleur en/of afmeting niet bij onze producten staat, kunt u een offerte aanvragen. Wij doen er alles aan om u van dienst te zijn.

  • Ook voor diverse bewerkingen, zoals gaten boren in plexiglas, kunt u bij ons terecht.

Anderen bekeken ook
Plexiglas helder 8 mm Plexiglas helder 8 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 102,85 Excl. BTW: € 85,00
Plexiglas helder 10 mm Plexiglas helder 10 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 128,26 Excl. BTW: € 106,00
Plexiglas helder 12 mm Plexiglas helder 12 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 154,88 Excl. BTW: € 128,00
Plexiglas opaal 6 mm Plexiglas opaal 6 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 82,28 Excl. BTW: € 68,00