Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat

Polycarbonaat, ook bekend als LEXAN™ (in de volksmond ook wel lexaan genoemd), is glashelder materiaal dat 250 keer sterker is dan glas van gelijke dikte. Ook is het de helft lichter in gewicht. 

  • Slag-, breukvast en zeer sterk
  • Gratis op maat gezaagd
  • UV bestendig, weerbestendig en zelfdovend
Fietsenstalling met polycarbonaat ruiten

Polycarbonaat eigenschappen (LEXAN™)

Polycarbonaat is een stevig, hard en doorzichtig bouwmateriaal van kunststof. Polycarbonaat is voor velen bekend onder de naam ‘LEXAN™’ of ‘Lexaan’. LEXAN™ is echter niets anders dan een merknaam. Ook bij Plexiglas.nl worden kunststof panelen van het merk LEXAN™ verkocht. Polycarbonaat wordt voor vele doeleinden gebruikt. Denk aan polycarbonaat dakplaten, polycarbonaat overkappingen, een polycarbonaat afdak, polycarbonaat serre, kamerafscheiding, lichtstraten, een polycarbonaat wand, een tuinkas van plastic of een kweekbak van polycarbonaat. Een lexan plaat is glashelder maar veel sterker en lichter in gewicht dan gewoon glas. Daarom dient polycarbonaat glas perfect als vervanger voor regulier glas. Het plastic glas is goed bestand tegen weersomstandigheden zoals hoge temperaturen en UV-straling. De plastic glasplaten vergelen niet door de zon en zijn dus geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Polycarbonaat platen, ofwel polycarbonaat panelen, zijn gewenst in een situatie waarin u een verzorgd resultaat wilt dat nagenoeg onbreekbaar is.

Waarom polycarbonaat kopen?

Waarom zou ik een polycarbonaat plaat (lexaan) kiezen in plaats van plexiglas? Polycarbonaat is niet alleen veel sterker dan glas, maar ook sterker dan plexiglas. Het is meer geschikt voor buiten omdat het zeer slagvast is. Andere gunstige polycarbonaat eigenschappen zijn dat het, in vergelijking met andere kunststof platen, hoge temperaturen goed verdragen, namelijk tot wel 120 graden Celsius en het materiaal ontzettend UV-bestendig is. Wel krast poly iets meer. De meeste klanten wegen deze 2 eigenschappen af bij hun keuze tussen plexiglas en polycarbonaat.

Polycarbonaat dakplaat helder, polycarbonaat serre of voorzetraam

Bovenstaande toepassingen zijn een handgreep uit de projecten waar klanten lexaan voor kopen. Andere voorbeelden van toepassingen met polycarbonaat zijn een polycarbonaat dak, een veranda met glazen dak, lichtstraat, aanbouw veranda, een kunststof carport, polycarbonaat luifels en polycarbonaat bootramen. Omdat het materiaal zo slagvast en weerbestendig is, en daarom perfect voor buiten, wordt het voor veel toepassingen buitenshuis gebruikt. Bijvoorbeeld voor veranda’s en overkappingen. Polycarbonaat dakplaten of serres zijn zeer sterk. Ze kunnen weer en wind doorstaan. Omdat ze zo’n 250x sterker zijn dan glazen serres of daken, is het geen probleem als er een hard voorwerp op valt, bijvoorbeeld tijdens een storm. Er kan een scheur ontstaan, maar het zal nooit gevaarlijke situaties met scherven opleveren, zoals bij glas.

Lexaan platen op maat bestellen bij Plexiglas.nl

We bieden polycarbonaat op maat aan. Bestel precies wat u nodig heeft en wij zorgen dat het op maat bij u thuis wordt bezorgd. Binnen ons ruime assortiment kunt u kiezen uit verschillende polycarbonaat kleuren en soorten. Bij Plexiglas.nl koopt u de kleuren polycarbonaat helder, polycarbonaat opaal, polycarbonaat brons of polycarbonaat smoke grijs. Als u graag wilt dat de plaat langer op en top verzorgd blijft kunt u kiezen voor polycarbonaat kraswerend. De diktes variëren van 2 tot 15 mm. Heeft u een krap budget? Kies dan voor plexiglas, of zelfs goedkoop plexiglas.

Polycarbonaat kanaalplaten kopen

Naast nmassief polycarbonaat verkopen we polycarbonaat kanaalplaten. Een kanaalplaat is ideaal voor bijvoorbeeld een polycarbonaat veranda of een polycarbonaat overkapping. De kanaalplaten zijn slagvast, isoleren goed en zijn weerbestendig. De kanaalplaten zijn verkrijgbaar in de kleuren helder en opaal. Ze laten vrijwel al het licht door, en creëren een charmante, diffuse lichtspreiding. Wij zagen de kanaalplaten speciaal voor u op maat. Bovendien kunt u bij ons de profielen en tape bestellen die u nodig heeft voor het monteren van de platen. Wilt u liever in 1 keer geholpen zijn? Daarvoor hebben we speciale polycarbonaat kanaalplaten sets. In deze pakketten zit alles wat u nodig hebt voor het monteren van de kanaalplaten, afgestemd op de maat die u bestelt.