Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat

Polycarbonaat, ook bekend als LEXAN™ (in de volksmond ook wel lexaan genoemd), is glashelder materiaal dat 250 keer sterker is dan glas van gelijke dikte. Ook is het de helft lichter in gewicht. Koop bij Plexiglas.nl polycarbonaat platen op maat en polycarbonaat kanaalplaten.

  • Slag-, breukvast en zeer sterk
  • Gratis op maat gezaagd
  • UV bestendig, weerbestendig en zelfdovend
  • In de volksmond ook wel lexaan genoemd
Fietsenstalling met polycarbonaat ruiten

Wat is polycarbonaat of LEXAN™?

Polycarbonaat is een stevig, hard en doorzichtig materiaal. Polycarbonaat is voor velen bekend onder de naam ‘LEXAN™’ of ‘Lexaan’. LEXAN™ is echter niets anders dan een merknaam. Ook bij Plexiglas.nl de kunststof polycarbonaat van het merk LEXAN™ verkocht. Polycarbonaat wordt voor vele doeleinden gebruikt. Denk aan polycarbonaat dakplaten, polycarbonaat overkappingen, een polycarbonaat afdak of een polycarbonaat kamerafscheiding. Polycarbonaat is glashelder maar veel sterker en lichter in gewicht dan gewoon glas. Daarom dient het perfect als vervanger voor glas. Het materiaal is goed bestand tegen weersomstandigheden zoals hoge temperaturen en UV-straling. De platen vergelen niet door de zon en zijn dus geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Polycarbonaat platen zijn gewenst in een situatie waarin u een glashelder resultaat wilt dat nagenoeg onbreekbaar is.

Waarom polycarbonaat kopen?

Waarom zou ik polycarbonaat kiezen in plaats van plexiglas? Polycarbonaat is niet alleen veel sterker dan glas, maar ook sterker dan plexiglas. Het is meer geschikt voor buiten omdat het zeer slagvast is. Daarnaast kan polycarbonaat, in vergelijking met andere kunststof platen, hoge temperaturen goed verdragen, namelijk tot wel 120 graden Celsius. Wel krast polycarbonaat iets meer. De meeste klanten wegen deze 2 eigenschappen af bij hun keuze tussen plexiglas en polycarbonaat.

Polycarbonaat dakplaat helder, polycarbonaat serre of voorzetraam

Bovenstaande toepassingen zijn een handgreep uit de projecten waar klanten polycarbonaat voor kopen. Andere voorbeelden van toepassingen met polycarbonaat zijn een polycarbonaat dak, een veranda met glazen dak, aanbouw veranda, polycarbonaat carports, polycarbonaat luifels en polycarbonaat bootramen. Omdat het materiaal zo slagvast en weerbestendig is, en daarom perfect voor buiten, wordt het voor veel toepassingen buitenshuis gebruikt. Bijvoorbeeld voor veranda’s en overkappingen. Polycarbonaat dakplaten of serres zijn zeer sterk. Ze kunnen weer en wind doorstaan. Omdat ze zo’n 250x sterker zijn dan glazen serres of daken, is het geen probleem als er een hard voorwerp op valt, bijvoorbeeld tijdens een storm. Er kan een scheur ontstaan, maar het zal nooit gevaarlijke situaties met scherven opleveren, zoals bij glas.

Polycarbonaat platen op maat bestellen bij Plexiglas.nl

We bieden polycarbonaat op maat aan. Bestel precies wat u nodig heeft en wij zorgen dat het op maat bij u thuis wordt bezorgd. Binnen ons ruime assortiment kunt u kiezen uit verschillende polycarbonaat kleuren en soorten. Bij Plexiglas.nl koopt u de kleuren polycarbonaat helder, polycarbonaat opaal, polycarbonaat brons of polycarbonaat smoke grijs. Als u graag wilt dat de plaat langer op en top verzorgd blijft kunt u kiezen voor polycarbonaat kraswerend. De diktes variëren van 2 tot 15 mm.

Polycarbonaat kanaalplaten kopen

Naast ‘standaard’ polycarbonaat verkopen we polycarbonaat kanaalplaten. Deze kanaalplaten zijn ideaal voor bijvoorbeeld een polycarbonaat veranda of een polycarbonaat overkapping. De kanaalplaten zijn slagvast, isoleren goed en zijn weerbestendig. De kanaalplaten zijn verkrijgbaar in de kleuren helder en opaal. Ze laten vrijwel al het licht door, en creëren een charmante, diffuse lichtspreiding. Wij zagen de kanaalplaten speciaal voor u op maat. Bovendien kunt u bij ons de profielen en tape bestellen die u nodig heeft voor het monteren van de platen. Wilt u liever in 1 keer geholpen zijn? Daarvoor hebben we speciale polycarbonaat kanaalplaten sets. In deze pakketten zit alles wat u nodig hebt voor het monteren van de kanaalplaten, afgestemd op de maat die u bestelt.