**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Polycarbonaat opaal 4 mm

Opaal (melkwit) polycarbonaat is populair dankzij de mooie lichtdoorlaat. De platen zijn supersterk en veilig. Vraag een offerte aan voor speciale vormen of bewerkingen.

  • Weerbestendig en zelfdovend
  • UV-bestendig
  • 250x sterker dan glas
  • Vandalismebestendig
  • Max. afmeting 300 x 200 cm (lxb)

Lees meer over dit product
Totale prijs: Incl. BTW: € 73,81 Excl. BTW: € 61,00
Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

E-mail klantenservice

085 - 90 20 800

Veelgestelde vragen

Contactformulier

Beoordelingen
Prijs per meter € 1,50 ( omtrek )
Incl. BTW:
Excl. BTW:

Prijs per m2:  € 61,00

Totale prijs: Incl. BTW: € 73,81 Excl. BTW: € 61,00
Voeg toe aan winkelmandje

Productbeschrijving

Polycarbonaat opaal 4mm eigenschappen

Polycarbonaat, ook bekend als LEXAN™ (in de volksmond ook wel lexaan genoemd), is een stevig, hard en doorzichtig kunststof materiaal. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het maar liefst 250 x zo sterk is als glas. Deze kunststof is voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Denk aan toepassingen als polycarbonaat daken, polycarbonaat overkappingen, polycarbonaat afdaken of een polycarbonaat kamerafscheiding. Polycarbonaat is goed te bewerken met kwalitatief boor-, frees- en zaaggereedschap. Door de UV-beschermlaag zal de plaat nooit vergelen en is het zowel binnen als buiten perfect te gebruiken.

Opaal polycarbonaat is diffuus glas. Opaal polycarbonaat staat ook bekend als melkwit polycarbonaat. Deze tint creëert een mooie lichtspreiding als er licht achter het glas wordt geprojecteerd. De lichtdoorlaat is gemiddeld 23,5%*. Opaal polycarbonaat is echter niet doorzichtig. Door de combinatie van deze 2 eigenschappen creëert u privacy maar behoudt u het licht.

Vanwege de coronacrisis en de enorme vraag naar kunststof schermen, hebben fabrikanten zich hoofdzakelijk gericht op het produceren van heldere platen. Omdat er daarom op dit moment weinig opaal polycarbonaat verkrijgbaar is zijn we genoodzaakt om bij meerdere leveranciers in te kopen. Dit heeft als gevolg dat de lichtdoorlaat verschilt per levering. We kunnen niet beloven dat elke individuele opalen plaat dezelfde lichtdoorlaat heeft. Indien u grotere aantallen bestelt en eenheid voor u gewenst is, willen we u vragen om contact op te nemen. We kunnen dan met u kijken naar de mogelijkheden.

Polycarbonaat melkwit/opaal 4mm op maat

In ons ruime assortiment kunt u kiezen uit diverse diktes polycarbonaat op maat.  Polycarbonaat 4mm opaal kunt u online kopen bij Plexiglas.nl. U kunt de polycarbonaat platen op maat bestellen. Het is daarbij mogelijk om volgende aanvullende opties te kiezen: ‘scherpe randen verwijderen’ en ‘hoeken afronden’. Scherpe randen verwijderen is geen erg zichtbare bewerking, maar zorgt ervoor dat u zich niet kunt bezeren. Een heel klein scherp randje wordt met een afbraammesje verwijderd. Als u hoeken afronden kiest worden de hoeken van de plaat worden afgerond met radius 5.

Bewerkingen melkwit polycarbonaat 4 mm

Het is natuurlijk mogelijk dat u polycarbonaat op maat wenst in specifieke vormen of met speciale bewerkingen. Los van het standaard maatwerk kan Plexiglas.nl ook deze bewerkingen voor u bewerkstelligen. Denk hierbij aan gaten boren, bepaalde vormen zagen, frezen en graveren.  Vraag een offerte aan voor de mogelijkheden en prijs. In het offerteformulier wordt gevraagd om een tekening. Voor ons is het prettig als u deze bijvoegt, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan én we een duidelijk beeld hebben van wat u wenst. De tekening hoeft niet per se digitaal te zijn. U mag ook een tekening van de benodigde platen op papier maken en deze bijvoorbeeld inscannen of fotograferen.

Eventueel is het mogelijk om polycarbonaat zelf te bewerken. Het is relatief ‘zacht’ en daardoor kan er niet veel mee gebeuren. Kies wel kwalitatief klusgerei voor deze bewerkingen. Zelf bewerken gebeurt op eigen risico.

Polycarbonaat 4mm opaal gebruik 

Zoals eerder gezegd: polycarbonaat is in erg veel situaties toe te passen, zowel binnen- als buitenshuis. Omdat opaal polycarbonaat diffuus glas betreft wordt het veel gebruikt in combinatie met licht. Enkele voorbeelden waarvoor opaal polycarbonaat veel wordt gekocht zijn:

Uitzetten en krimpen polycarbonaat opaal

De uitzettingscoëfficiënt van opaal polycarbonaat is 0.065 mm per meter per graad. Dit wel zeggen dat uw plaat 0.065 mm per meter krimpt of uitzet als de temperatuur verandert. Wanneer het warmer wordt zet het materiaal uit, als het kouder wordt krimpt het.

Extra informatie
UV-beschermd ja
Kraswerend nee
Kleur opaal
Dikte 4 mm
Beoordelen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Polycarbonaat opaal 4 mm
Onze service

Bij ons kunt u terecht voor ál uw plexiglas wensen.Onze service

  • Onze kracht is dat wij alles op maat kunnen maken. De producten kunt u via onze webshop direct op maat bestellen. Géén zaagkosten!

  • Wij verkopen producten van uitstekende kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

  • Indien de door u gewenste dikte, kleur en/of afmeting niet bij onze producten staat, kunt u een offerte aanvragen. Wij doen er alles aan om u van dienst te zijn.

  • Ook voor diverse bewerkingen, zoals gaten boren in plexiglas, kunt u bij ons terecht.

Anderen bekeken ook
Polycarbonaat helder 4 mm Polycarbonaat helder 4 mm

Normale prijs: € 73,81

Nu voor Totale prijs: Incl. BTW: € 59,29 Excl. BTW: € 49,00

Polycarbonaat helder 5 mm Polycarbonaat helder 5 mm

Normale prijs: € 91,96

Nu voor Totale prijs: Incl. BTW: € 73,81 Excl. BTW: € 61,00