Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat massief opaal

Een ijzersterke, slagvaste kunststof in opaal, voor een gelijkmatige lichtspreiding. Veel gebruikt voor lichtbakken, lichtreclame & afscheidingen. Vraag een offerte aan voor bewerkingen!

Zoekt u opalen polycarbonaat tunnelplaten, speciaal voor overkappingen en wanden? Bekijk dan de opalen kanaalplaten.

  • Gelijkmatige lichtspreiding
  • Weerbestendig en zelfdovend, hufterproof
  • 250x zo sterk als glas
polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 2 mm

 48,00 per m2

Incl. BTW:  58,08 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 3 mm

 64,00 per m2

Incl. BTW:  77,44 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 4 mm

 85,00 per m2

Incl. BTW:  102,85 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 5 mm

 107,00 per m2

Incl. BTW:  129,47 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 6 mm

 128,00 per m2

Incl. BTW:  154,88 per m2

Opaal massief kenmerken

Polycarbonaat, ook wel bekend onder de naam Lexan of Lexaan, is een stevig, hard en doorzichtig kunststof materiaal. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het maar liefst 250 x zo sterk is als glas. U kunt deze kunststof voor van alles en nog wat gebruiken. Denk aan toepassingen als polycarbonaat daken, serres van polycarbonaat, polycarbonaat overkappingen, polycarbonaat afdaken, een polycarbonaat wand of een polycarbonaat kamerafscheiding. Een polycarbonaat paneel in opaal is goed te bewerken met kwalitatief boor-, frees- en zaaggereedschap. Door de UV-beschermlaag zal de plaat nooit vergelen en is het zowel binnen als buiten perfect te gebruiken.

Een opalen plaat is wit getint. Het staat ook bekend als melkwit of melkglas. Deze tint creëert een mooie lichtspreiding als er licht achter het glas wordt geprojecteerd. De lichtdoorlaat is gemiddeld 23,5%, wat wil zeggen dat het glas niet helemaal doorzichtig is*. U creëert privacy maar behoudt enige lichtinval.

Melkwit of opaal diktes

Plexiglas.nl verkoopt meerdere diktes van deze melkwitte kunststof. Het assortiment breidt wellicht uit in de toekomst, dus u kunt de website in de gaten houden voor nieuwe ontwikkelingen. Momenteel verkopen we 2 mm, 3 mm,  4 mm, 5 mm en 6 mm. Een polycarbonaat paneel in opaal van 2, 3 of 4 millimeter is behoorlijk dun. De kans op doorbuigen is bij deze platen groter dan bij panelen van 5 of 6 millimeter. Het is verstandig om hiermee rekening te houden bij het plaatsen van uw bestelling, zodat u niet voor teleurstellingen komt te staan. We kunnen het op maat gezaagde materiaal namelijk niet terugnemen.

Bestellen opaal massief polycarbonaat

U kunt de gewenste dikte veilig online, via onze webshop, bestellen. De platen zijn 100% op maat te bestellen. Het is daarbij mogelijk om uit de volgende aanvullende opties te kiezen: ‘Scherpe randen verwijderen’ en ‘Hoeken afronden’. Scherpe randen verwijderen is geen goed zichtbare bewerking, maar zorgt ervoor dat u zich niet kunt bezeren. Een heel klein scherp randje wordt met een afbraammesje verwijderd. Als u kiest voor hoeken afronden worden de hoeken van de plaat afgerond met radius 5.

Wist u dat we ook opaal plexiglas in ons assortiment hebben? Ook een ideale glasvervanger, én iets minder krasgevoelig.

Bewerkingen opaal poly

Het is natuurlijk mogelijk dat u specifieke vormen of met speciale bewerkingen wilt. Los van het standaard zagen kan Plexiglas.nl ook déze bewerkingen voor u bewerkstelligen. Denk hierbij aan gaten boren, bepaalde vormen zagen, frezen en graveren.  Vraag een offerte aan voor de mogelijkheden en prijs. In het offerteformulier wordt gevraagd om een tekening. Voor ons is het prettig als u deze bijvoegt, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan én we een duidelijk beeld hebben van wat u wenst. De tekening hoeft niet per se digitaal te zijn. U mag ook een tekening van de benodigde platen op papier maken en deze bijvoorbeeld inscannen of fotograferen.

Eventueel is het mogelijk om het plaatmateriaal zelf te bewerken. Het is relatief ‘zacht’ en daardoor kan er niet veel mee gebeuren. Kies wel kwalitatief klusgerei voor deze bewerkingen. Zelf bewerken gebeurt op eigen risico.

Voor lichtreclame of douches

Zoals eerder gezegd: polycarbonaat is in erg veel situaties toe te passen, zowel binnen- als buitenshuis. Omdat opaal geen 100% lichtdoorlaat heeft betreft wordt het veel gebruikt in combinatie met licht. Hieronder een paar voorbeelden: