Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Handig! Plexiglas rond gezaagd

02/08/2022

15:45

Op zoek naar rond plexiglas? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij ons bestelt u plexiglas op maat, in alle gewenste vormen. Ontdek hier alles over ronde vormen bestellen bij Plexiglas.nl!

Ronde plexiglas platen

Plexiglas is makkelijk materiaal om te bewerken. Helder plexiglas wordt veel gebruikt voor ronde voorzetraampjes. Andere tinten plexiglas – mat, opaal, wit, zwart – worden voor allerlei doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld voor naamborden en huisnummers, maar ook voor plexiglas kunstwerken. Ook piramide plexiglas is voor kunst erg gewild. Indien u een schilderij of een klok aan de muur wilt hangen is plexiglas anti-reflex ideaal. De anti-reflex laag zorgt er namelijk voor dat het glas niet spiegelt. Sommige klanten zoeken naar materiaal voor een tafelblad van plexiglas. Daarmee blijft het originele tafelblad helemaal gaaf! Voor een tafelblad raden we kraswerend plexiglas aan, omdat het risico op krassen op een tafel erg groot is. Zo kunt u onbezorgd dineren, borrelen of een gezelschapsspel spelen.

Mocht er toch wat krassen ontstaan, dan kunt u gebruik maken van onze polijstset!

Laat uw plexiglas rond zagen

Wij zagen het materiaal in opdracht rond, in de door u gewenste diameter. Bij Plexiglas.nl zagen we de platen op maat met onze CNC-freesmachine. Ook ronde vormen zagen is voor de CNC-machine geen enkel probleem. U bepaalt zelf, of in overleg met ons, het type plexiglas en de dikte van het materiaal. Wij kunnen u ondersteunen in het kiezen hiervan. Mocht u alvast wat meer willen weten over de benodigde dikte kunt u de pagina ‘Welke dikte plexiglas heb ik nodig?’ bekijken. Daarnaast is de diameter belangrijk. Indien gewenst kunnen we (schroef)gaten voorboren, andere vormen zagen of gravures maken. Vooral voor naambordjes, klokken en huisnummerbordjes is graveren een goed idee!

Voor alle type bewerkingen geldt dat we daarvoor een bijbehorende technische tekening dienen te ontvangen. Op basis van die tekening sturen we u een offerte, en bij akkoord gaan we voor u aan de slag. In onze webshop kunt u alvast kijken naar de verschillende mogelijkheden en de benodigde informatie vinden.

Liever zelf aan slag?

Misschien bent u nog niet helemaal klaar met uw ontwerp, of vindt u het gewoon erg leuk om te doe-het-zelven. Het is ook geen probleem om het plexiglas zelf rond te zagen. Mits u over de juiste apparatuur en benodigdheden beschikt, is plexiglas redelijk geschikt om zelf te bewerken. Houdt u er rekening mee dat enige ervaring wel gewenst is, en het gekozen gereedschap van grote invloed is. We kunnen dus niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele bewerkingsproblemen als u zelf met het materiaal aan de slag gaat.

Gaat u zelf aan de slag? Lees dan even ‘Hoe kan ik plexiglas zagen?‘, zodat u perfect voorbereid te werk kunt gaan.             

Plexiglas vormen bestellen bij Plexiglas.nl

Heeft u nog vragen? Neem dan met onze klantenservice contact op. Weet u inmiddels de diameter van uw plexiglas plaat? Geef deze dan per e-mail aan ons door. We maken dan voor u een offerte en kunnen nadat deze door u is gecontroleerd en bevestigd snel aan de slag.

>