**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Plexiglas mat helder 4 mm

Mat plexiglas heeft de sterke eigenschappen van 'gewoon' plexiglas, gecombineerd met de uitstraling van mat glas. U bestelt plexiglas gesatineerd in de gewenste maten.

 • 25x sterker en 50% lichter dan glas
 • Bewerkingen zoals boren en frezen mogelijk
 • UV- & weerbestendig
 • Helder gematteerd (gesatineerd)
 • Max. 300x200 cm (lxb)
Lees meer over dit product
Totale prijs: Incl. BTW: € 77,44 Excl. BTW: € 64,00
Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

E-mail klantenservice

085 - 90 20 800

Veelgestelde vragen

Contactformulier

Beoordelingen
Prijs per meter € 1,50 ( omtrek )
Incl. BTW:
Excl. BTW:

Prijs per m2:  € 64,00

Totale prijs: Incl. BTW: € 77,44 Excl. BTW: € 64,00
Voeg toe aan winkelmandje

Productbeschrijving

Plexiglas mat (Perspex) 4 mm

Plexiglas is zeer gewild omdat het bekend staat als sterke, slagvaste kunststof. Bovendien is plexiglas veel minder zwaar van gewicht dan glas. Plexiglas is voor veel mensen bekend onder de naam acrylaat of Perspex. 'Acrylaat' is de officiële naam, 'Perspex' is een merknaam. Ons plexiglas is UV- en weerbestendig. Ook is plexiglas behoorlijk wat beter betaalbaar dan glas. Deze plaat betreft gegoten plexiglas, en wordt geproduceerd en getest volgens DIN EN ISO 7823-2. Het plexiglas bevat geen giftige materialen of zware metalen die mogelijk een risico inhouden voor het milieu of voor de gezondheid. Het is onoplosbaar in water en valt niet onder gevaarlijke materialen. Het mag in contact komen met voedsel omdat het voldoet aan alle Europese normen betreffende de voedselwetgeving. Plexiglas is gemakkelijk te recyclen.

Mat plexiglas oogt als een stijlvolle, gematteerde plaat. Het is transparant materiaal, maar je ziet enkel schimmen, vormen en kleuren. Het is te vergelijken met matglas en wordt ook wel melkglas genoemd. Een andere veelvoorkomende benaming is 'gesatineerd helder'. Door de matte toplaag wordt er diffuus licht prachtig gespreid wanneer er een lamp achter wordt geplaatst.

Bestel plexiglas mat in 4 mm op maat

Wij bezorgen de bestelling op de gewenste locatie, op een dag dat het u uitkomt. Liever afhalen? U bent van harte welkom bij ons bedrijf in Lienden voor het ophalen van een bestelling. Bij ons bestelt u uw matte plexiglas platen helemaal op maat. Kies de gewenste maten in de calculator. Bepaal vervolgens of u de scherpe randen wilt laten verwijderen en de hoeken wilt laten afronden. Bij 'scherpe randen verwijderen' haalt een productiemedewerker een afbraammesje langs de randen. Dit is niet zichtbaar, maar zorgt er alleen voor dat u zich niet kunt bezeren aan het plexiglas. Als u kiest voor 'hoeken afronden' worden de vier hoeken afgerond met radius 5. Beide opties zijn mooie afwerkingen voor uw plexiglas. Als u alle keuzes heeft gemaakt verschijnt de prijs (inclusief en exclusief BTW) onder de calculator. Wilt u een hoog aantal plexiglas platen bestellen? Dan is het altijd mogelijk om een offerte aan te vragen, zodat wij wellicht een mooie prijs voor uw plexiglas bestelling kunnen maken.

Unieke bewerkingen 4 mm plexiglas gesatineerd helder

U kunt mat plexiglas 4 mm eventueel ook door ons laten bewerken. Wij kunnen bijvoorbeeld letters of vormen graveren, gaten boren om uw plaat te monteren, of het plexiglas frezen. Ook het verwerken van plexiglas in een aluminium frame is een eventuele optie, afhankelijk van uw wensen. Hiervoor dient u een offerte aan te vragen. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Mits het juiste gereedschap wordt gebruikt is mat plexiglas ook zelf te bewerken. We moeten hier wel bij vermelden dat u zelf verantwoordelijk bent voor het resultaat. Het zelf bewerken van ons plexiglas is op eigen risico.

Plexiglas mat toepassingen

Plexiglas gesatineerd helder combineert 2 gewilde kenmerken: een stevige kwaliteit van de kunststof (acrylaat) en de uitstraling van mat glas. Dit maakt mat plexiglas erg populair in de toepassing voor interieurs. Plexiglas gesatineerd helder heeft een diffuse lichtspreiding en is vrijwel ongevoelig voor vingerafdrukken. U kunt mat plexiglas in 4 mm bv. gebruiken voor:

 • Plexiglas lichtbakken
 • Plexiglas muurplaten
 • Plexiglas lampen

Uitzetten plexiglas/acrylaat mat 4 mm 

De kans bestaat dat het gegoten plexiglas in 4 mm bij verandering van temperaturen uitzet of krimpt. Dit gaat om ongeveer 0,07 mm per graad, per meter. Het is van belang om hier tijdens uw bestelling rekening mee te houden als u het plexiglas gaat monteren.

Extra informatie
Plexiglas Mat
UV-beschermd ja
Kraswerend nee
Productie technologie GS (gegoten)
Dikte 4 mm
Dikte tolerantie 10%
Beoordelen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Plexiglas mat helder 4 mm
Onze service

Bij ons kunt u terecht voor ál uw plexiglas wensen.Onze service

 • Onze kracht is dat wij alles op maat kunnen maken. De producten kunt u via onze webshop direct op maat bestellen. Géén zaagkosten!

 • Wij verkopen producten van uitstekende kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

 • Indien de door u gewenste dikte, kleur en/of afmeting niet bij onze producten staat, kunt u een offerte aanvragen. Wij doen er alles aan om u van dienst te zijn.

 • Ook voor diverse bewerkingen, zoals gaten boren in plexiglas, kunt u bij ons terecht.