**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Plexiglas opaal 10 mm

Opaal plexiglas wordt ook wel melkwit genoemd. Ons plexiglas opaal in 10 mm is 100% maatwerk. Vraag een offerte aan voor unieke bewerkingen zoals gaten boren en graveren.

 • Boren, frezen, graveren etc. mogelijk  
 • Max. afmeting 300x200 cm (lxb)
 • Opaal plexiglas (melkwit), 10 mm dik
 • 25 keer sterker dan glas
 • UV-bestendig & weerbestendig
Lees meer over dit product
Totale prijs: Incl. BTW: € 157,30 Excl. BTW: € 130,00
Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

E-mail klantenservice

085 - 90 20 800

Veelgestelde vragen

Contactformulier

Beoordelingen
Prijs per meter € 1,50 ( omtrek )
Incl. BTW:
Excl. BTW:

Prijs per m2:  € 130,00

Totale prijs: Incl. BTW: € 157,30 Excl. BTW: € 130,00
Voeg toe aan winkelmandje

Productbeschrijving

Over plexiglas opaal 10 mm

Plexiglas is een stevige kunststof, onder velen bekend als perspex of acryl (acrylaat). Het is veel sterker dan glas en breekt daardoor minder snel. Opaal plexiglas wordt ook wel ‘melkwit’ genoemd. Het heeft een witte look, maar met enige lichtdoorlaat. Hierdoor is plexiglas opaal ideaal wanneer er licht door materiaal mag schijnen, maar u toch privacy wenst. Plexiglas opaal 2 mm geeft dus veel privacy, maar maakt de ruimte niet donker. Omdat het opalen plexiglas UV-bestendig is, zal het niet vergelen.

De betreffende plaat is 10 mm dik. Voor veel lichtdoorlaat zouden we u aanraden een lagere dikte te nemen. Houd er wel rekening mee dat lagere diktes méér licht doorlaten. Als u dit wenst is het wellicht verstandiger om bijvoorbeeld 4 mm opaal of 5 mm opaal te kiezen. Plexiglas in 10 mm dik is redelijk ‘stijf’, waardoor het niet zeer buigzaam is. Als u een meer buigbare plaat wilt raden we aan om te kiezen voor 2 mm dik plexiglas opaal of 3 mm dik plexiglas opaal.

Vanwege de enorme drukte door de coronacrisis is er een schaarste van materiaal in de gehele plexiglas branche ontstaan. Om al onze klanten toch zo goed én snel mogelijk te helpen zijn wij genoodzaakt ons plexiglas bij verschillende leveranciers te bestellen. Hierdoor kan het voorkomen dat de tint van sommige platen afwijkt. Daarom kunnen wij niet garanderen dat iedere plaat van opaal plexiglas precies dezelfde kleur heeft.

Plexiglas opaal maatwerk – 10 mm

Bij Plexiglas.nl verkopen we plexiglas in 10 mm dik dat gratis op maat wordt gezaagd. Dit betekent dat u geen standaardafmeting bestelt, maar precies dat wat u nodig heeft. Om de juiste maten te kiezen vult u de invulvelden in de ‘calculator’ bovenaan de pagina. Tevens kiest u of u de scherpe randen wilt laten verwijderen en de hoeken wilt laten afronden. Bij de optie ‘scherpe randen verwijderen’ verwijderen onze productiemedewerkers het scherpste randje van het melkwit met een afbraammesje (het wordt niet gepolijst). Bij ‘hoeken’ afronden maken de productiemedewerkers álle hoeken rond, met radius 5. Het plexiglas wordt geleverd met beschermfolie aan 2 zijden. Mocht u een andere radius wensen is dit mogelijk. Hiervoor kunt u het best even bellen of mailen, of een offerte aanvragen.

Bewerkingen opaal plexiglas 10 mm

Wij zagen uw melkwitte plexiglas niet alleen op maat. Ook bewerkingen van uw opalen plexiglas 10 mm kunt u aan ons overlaten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld plexiglas boren, vormen en tekens graveren en plexiglas verlijmen. Ook kunnen we plexiglas in een aluminium frame verwerken. Hiervoor dient u een offerte aan te vragen. Heeft u nog vragen over de opties? Neem dan even contact op met onze klantenservice. Zij staan elke werkdag klaar om u te helpen met al uw vragen over plexiglas.

Plexiglas opaal gebruik

Plexiglas in de kleur opaal is erg geschikt voor wanneer er licht door het materiaal moet schijnen. Het wordt echter ook voor veel andere doeleinden gebruikt. Klanten gebruiken het bijvoorbeeld voor:

 • Plexiglas uithangborden
 • Plexiglas displays
 • Plexiglas lichtbakken
 • Plexiglas interieur- en meubelbouw

Uitzetten plexiglas 10 mm opaal

Het is mogelijk dat het plexiglas melkwit bij veranderende temperaturen uitzet of krimpt. Dit is maar een paar mm, maar kan toch invloed hebben op de toepassing. Dit gaat om +\- 0,07 mm per meter per graad. Als u uw plexiglas in een frame of raamwerk plaatst, is het van belang om hier rekening mee te houden. 

Extra informatie
Plexiglas Opaal
UV-beschermd ja
Kraswerend nee
Productie technologie GS (gegoten)
Dikte 10 mm
Dikte tolerantie 10%
Beoordelen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Plexiglas opaal 10 mm
Onze service

Bij ons kunt u terecht voor ál uw plexiglas wensen.Onze service

 • Onze kracht is dat wij alles op maat kunnen maken. De producten kunt u via onze webshop direct op maat bestellen. Géén zaagkosten!

 • Wij verkopen producten van uitstekende kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

 • Indien de door u gewenste dikte, kleur en/of afmeting niet bij onze producten staat, kunt u een offerte aanvragen. Wij doen er alles aan om u van dienst te zijn.

 • Ook voor diverse bewerkingen, zoals gaten boren in plexiglas, kunt u bij ons terecht.

Anderen bekeken ook
Plexiglas helder 10 mm Plexiglas helder 10 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 128,26 Excl. BTW: € 106,00
Plexiglas helder 12 mm Plexiglas helder 12 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 154,88 Excl. BTW: € 128,00
Plexiglas opaal 6 mm Plexiglas opaal 6 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 82,28 Excl. BTW: € 68,00
Plexiglas opaal 8 mm Plexiglas opaal 8 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 125,84 Excl. BTW: € 104,00