Altijd beschut met een kunststof afdak

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

12/06/2022

10:04

Heeft u een hekel aan de regen? U bent niet de enige! Ook fietsen, caravans of tuinmeubilair worden er niet mooier op na een flinke regenbui. Een kunststof afdak biedt mogelijkheden: verleng uw woonkamer met een afdak boven uw terras, geef uzelf net dat beetje extra comfort met een afdak bij de voordeur of bescherm uw fiets tegen roesten met een fietsenstalling. 

Kunststof afdak in de tuin

Houdt u van het buitenleven, en wilt u ook tijdens een regenbui kunnen genieten van de natuur? Met een kunststof afdak creëert u een waar paradijs in uw achtertuin. U beschermt niet alleen uw tuinmeubilair tegen weersinvloeden, maar u maakt zo ook optimaal gebruik van uw tuin. Zo hoeft u uw barbecue of tuinfeestje niet ineens af te breken zodra er een spatje regent valt.

U kunt een heerlijke zithoek samenstellen met een mooie loungeset, een tuinkleed en wat mooie planten. Of u zet een grote tuintafel neer voor een viergangendiner in de buitenlucht. Buiten koken is dé trend op dit moment: verse gerechten, malse stoofpotjes of knapperige pizza’s zonder dat uw hele huis is doordrenkt van etensluchtjes. En blijft u lekker lang natafelen? Dan is het met een dik vest, een dekentje en een sfeervolle lamp nog goed toeven tot in de late uurtjes! 

Polycarbonaat afdakje
Deurluifel

Afdak voor de fietsen

Nederland is een fietsland en dus heeft iedereen wel één of meerdere fietsen voor de deur, in de tuin of in de schuur staan. En niets is zo vervelend als een nat zadel na een flinke regenbui. Met een afdak voor uw klassieke of elektrische fiets is dat verleden tijd! Bovendien voorkomt een kunststof afdak dat uw fiets gaat roesten en blijft deze veel langer mooi. Zo bespaar je al snel veel op onderhoudskosten. 

U kunt het kunststof afdak zowel in de voor- als achtertuin plaatsen. De grootte hangt af van de ruimte, maar ook het aantal fietsen dat u wilt plaatsen. Zelf een afdak van kunststof maken hoeft niet veel tijd te kosten en is vanwege het lichte gewicht ook vrij eenvoudig.

Bescherm uw caravan onder een kunststof afdak

Heeft u een caravan of camper? Dan bent u daar ongetwijfeld trots op en voorzichtig mee. Of het nu gaat om regen, vorst, sneeuw of juist de brandende zon: een caravan of camper krijgt het vaak flink te verduren. Zo komt de veroudering van uw camper of caravan onnodig in een stroomversnelling terecht.

Als u zo lang mogelijk plezier wilt hebben van uw kostbare bezit, doet u er goed aan om uw caravan te plaatsen in een stalling of onder een beschermend kunststof afdak. Zo voorkomt u dat dakrubbers uitdrogen wat weer lekkage, condensvorming, schimmel of spanningen tot gevolg kan hebben. Dus zorg goed voor uw mobiele vakantiehuis en bouw een kunststof afdak.

Kunststof afdak bij de voordeur

U kent het wel: de regen komt met bakken uit de lucht en u staat bij de voordeur te grabbelen in uw tas op zoek naar de sleutels. Als u de sleutels eenmaal in handen heeft, is het al te laat – u bent drijfnat. En dat is nergens voor nodig, want met een kunststof afdak boven de voordeur staat u altijd droog. Ook handig als het ineens begint te regenen terwijl u een praatje maakt bij de voordeur. Het regent niet naar binnen, maar ook u en uw gesprekspartner staan droog.

U kunt in de constructie en het materiaal rekening houden met de stijl van uw woning, zodat de deurluifel hier perfect bij aansluit. Dit zal de waarde van uw huis alleen maar verhogen, dat geldt overigens ook voor een afdak boven uw terras in de tuin.

Verschillende materialen

Een kunststof afdak kan van verschillende materialen gemaakt worden: polycarbonaat, plexiglas, polyester en PVC. Een polycarbonaat afdak is het meest populair, omdat het enorm sterk (250 keer sterker dan glas) is en nagenoeg onbreekbaar. Het is dus goed bestand tegen weer en wind. Polycarbonaat is bij ons verkrijgbaar als massieve plaat, kanaalplaat of golfplaat.

Ook plexiglas is een goede kandidaat voor een kunststof afdak. Het is in verschillende diktes en tinten beschikbaar, waardoor u uw creativiteit kunt botvieren. Plexiglas is 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte en de heldere variant heeft een lichtdoorlaat van 92%. Hiermee kunst u dus nog volop genieten van daglicht.

Polyester en PVC is bij ons alleen verkrijgbaar als golfplaat. Beide materialen hebben een prima lichtdoorlaat en zijn goed geschikt voor een hellende afdak. Polyester is glasvezelversterkt, wat het extra sterk maakt, maar de glasvezels zijn wel zichtbaar in de golfplaat. PVC golfplaten zijn de goedkoopste optie en kenmerken zich door een blauwe gloed.

Wilt u meer informatie over onze verschillende platen of heeft een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 09.00u t/m 17.00u.

>