Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat kanaalplaten

Polycarbonaat kanaalplaten, ook wel tunnelplaten, veel gebruikt voor kunststof carports, veranda’s, overkappingen en industriële beglazing. Onze kanaalplaten zijn 5-wandig, slagvast en zeer sterk.

  • 250x zo sterk als glas en licht van gewicht
  • Eenvoudige verwerking en montage
  • Ook verkrijgbaar in complete sets
Polycarbonaat kanaalplaat helder

Kanaalplaten van polycarbonaat

Kanaalplaten zijn gemaakt van polycarbonaat, een kunststof die zijn faam te danken heeft aan een zeer hoge slagvastheid. Polycarbonaat kanaalplaten zijn namelijk wel 250x sterker dan glas van dezelfde dikte. Polycarbonaat kan dus wel tegen een stootje. Bovendien zal de lichtplaat niet in duizenden scherven uiteenspatten en is het hittebestendig. Veiliger dan dit gaat u het niet krijgen! Als kers op de taart zijn polycarbonaat kanaalplaten 16 mm goed te bewerken. Het is bijvoorbeeld prima te zagen of te boren.

Lees hier meer over de brandvertragende en zelfdovende eigenschappen van kanaalplaten.

Kanaalplaten, tunnelplaten of polycarbonaat panelen

Kanaalplaten worden ook wel meerwandige platen of tunnelplaten genoemd. In de volksmond staan ze ook bekend als polycarbonaat panelen. De polycarbonaat kanaalplaten zijn vlakke doorzichtige kunststof dakplaten die uit lagen kunststof bestaan met daartussen kleine tussenschotjes die naast elkaar open holle ruimtes vormen: tunnels of wel kanaaltjes genoemd. De tussenschotjes verbinden de kunststof platen aan de boven- en onderkant, waardoor de kanaalplaat zijn bijzondere stabiliteit krijgt. Eén zijde heeft UV-bescherming. Deze UV-bescherming voorkomt dat de kanaalplaten verkleuren en verharden. De platen zijn weerbestendig en kunnen hoge temperaturen en weersomstandigheden goed aan.

Vanwege al deze eigenschappen worden kanaalplaten vooral voor exterieur doeleinden gebruikt en dan met name als dakconstructie. De polycarbonaat dakplaten zijn brandveilig en zelfdovend. Bovendien zijn ze erg licht in gewicht en dat maakt de montage een stuk gemakkelijker! De lijst met toepassingen is lang, maar gebruik als overkapping platen voor een polycarbonaat serre, afdak, overkapping en schuur staat ver bovenaan. Desalniettemin worden kanaalplaten ook steeds vaker binnenshuis gebruikt. In dat geval worden de platen niet horizontaal, maar verticaal gebruikt. Denk aan scheidingswanden in flexibele werkruimtes en kantoorgebouwen. Zeker een opalen kanaalplaat biedt voldoende privacy zonder dat de ruimte er heel donker van wordt.

Kanaalplaten op maat zagen

Bij Plexiglas.nl koopt u polycarbonaat kanaalplaten in de kleuren helder en opaal. Wij zagen uw kanaalplaten gratis op maat. Tevens is het mogelijk om complete polycarbonaat kanaalplaten sets te bestellen. Dit geldt voor zowel de heldere kanaalplaten als de opalen kanaalplaten. Bij de sets ontvangt u behalve de kanaalplaten ook afsluitprofielen, koppelprofielen, zijprofielen en (open en gesloten) tape voor het bevestigen van uw kanaalplaten.

Montage stappenplan

Om ongedierte in de polycarbonaat kanaalplaten te voorkomen kunt u eerst de plaat afplakken met een damp open tape en een damp dichte tape. Beide soorten vindt u in onze categorie ‘kanaalplaten toebehoren‘. U plakt de damp dichte tape over de kanalen aan de bovenzijde, en de damp open tape over de kanalen aan de onderzijde. Hieronder vindt u de diverse stappen om polycarbonaat kanaalplaten te bevestigen.

Voor meer tips leest u ‘Hoe kan ik polycarbonaat platen bevestigen?‘ en onze technische montagehandleiding. Of bekijk onderstaande video:

Houd rekening met voldoende afschot

Het afschot van de polycarbonaat kanaalplaten dient minimaal 15 centimeter te zijn. In de kanalen kan anders condensvorming voorkomen. Wanneer condens niet snel genoeg weg kan, kan er algengroei in de kanalen ontstaan. Dit zorgt ervoor dat er groene aanslag in de tunnels kan ontstaan.

Voor meer informatie over het afschot, leest u ‘Hoeveel afschot moet een kanaalplaten overkapping hebben?‘.