**  Winterse temperaturen! Bestel nu een kunststof voorzetraam op maat **

Polycarbonaat kanaalplaten

Polycarbonaat kanaalplaten, ook wel tunnelplaten, veel gebruikt voor carports, veranda’s, overkappingen en industriële beglazing. Onze kanaalplaten zijn 5-wandig. De kanaalplaten zijn slagvast en zeer sterk.

  • 250x zo sterk als glas
  • Licht van gewicht
  • Eenvoudige verwerking en montage
  • Ook verkrijgbaar in complete sets

Artikelen 1 tot 15 van 86 in totaal

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 86 in totaal

Van hoog naar laag sorteren

Kanaalplaten van polycarbonaat

Kanaalplaten zijn gemaakt van polycarbonaat, een kunststof die zijn faam te danken heeft aan een zeer hoge slagvastheid. Polycarbonaat kanaalplaten zijn namelijk wel 250x sterker dan glas van dezelfde dikte. Polycarbonaat kan allerlei weersomstandigheden doorstaan en is hittebestendig. Veiliger dan dit gaat u het niet krijgen! Als kers op de taart zijn polycarbonaat kanaalplaten goed te bewerken. Het is bijvoorbeeld prima te zagen of te boren.

Kanaalplaten, tunnelplaten of polycarbonaat panelen

Kanaalplaten worden ook wel meerwandige platen of tunnelplaten genoemd. In de volksmond staan ze ook bekend als polycarbonaat panelen. De polycarbonaat kanaalplaten zijn vlakke doorzichtige dakplaten die uit lagen kunststof bestaan met daartussen kleine tussenschotjes die naast elkaar open holle ruimtes vormen: tunnels of wel kanaaltjes genoemd. De tussenschotjes verbinden de kunststof platen aan de boven- en onderkant, waardoor de kanaalplaat zijn bijzondere stabiliteit krijgt. Eén zijde heeft UV-bescherming. Deze UV-bescherming voorkomt dat de kanaalplaten verkleuren en verharden. De platen zijn weerbestendig en kunnen hoge temperaturen en weersomstandigheden goed aan. De polycarbonaat kanaalplaten zijn brandveilig en zelfdovend. Ze zijn te gebruiken voor diverse doeleinden, en worden veel gekozen voor een polycarbonaat afdak of een polycarbonaat overkapping.

Kunststof kanaalplaten kopen bij Plexiglas.nl

Bij Plexiglas.nl koopt u polycarbonaat kanaalplaten in de kleuren helder en opaal. Wij zagen uw kanaalplaten gratis op maat. Tevens is het mogelijk om complete polycarbonaat kanaalplaten sets te bestellen. Dit geldt voor zowel de heldere kanaalplaten als de opalen kanaalplaten. Bij de sets ontvangt u behalve de kanaalplaten ook afsluitprofielen, koppelprofielen, zijprofielen en (open en gesloten) tape voor het bevestigen van uw kanaalplaten.

Bevestigen polycarbonaat kanaalplaten

Om ongedierte in de polycarbonaat kanaalplaten te voorkomen kunt u eerst de plaat afplakken met een damp open tape en een damp dichte tape. Beide soorten vindt u in onze categorie ‘overig’. U plakt de damp dichte tape plakt u over de kanalen aan de bovenzijde, en de damp open take over de kanalen aan de onderzijde. Hieronder vindt u de diverse stappen om polycarbonaat kanaalplaten te bevestigen.

  1. Bevestig de zijkant van de polycarbonaat kanaalplaten met een aluminium zijprofiel (eindprofiel)
  2. Koppel de kanaalplaten onderling met een koppelprofiel (tussen profiel)
  3. Bevestig 1 polycarbonaat plaat aan de muur met aluminium muurprofiel
  4. Bevestig de onderzijde van de polycarbonaat plaat door het af te dekken met afsluitprofiel

Geef de polycarbonaat kanaalplaten voldoende afschot

Het afschot van de polycarbonaat kanaalplaten dient minimaal 15 centimeter te zijn. In de kanalen kan anders condensvorming voorkomen. Wanneer condens niet snel genoeg weg kan, kan er algengroei in de kanalen ontstaan. Dit zorgt ervoor dat de polycarbonaat kanalen van binnen groen kunnen worden. De polycarbonaat platen zijn voorzien van UV-bescherming aan één zijde om verkleuren en uitharden te voorkomen.