Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plexiglas platen mat

Plexiglas platen met tweezijdige matte afwerking. Mat plexiglas is UV-bestendig en duurzaam. Licht van gewicht. Creëert een diffuse lichtspreiding.

  • Plexiglas mat GRATIS op maat
  • Diffuse lichtspreiding
  • 25x sterker dan gewoon glas van dezelfde dikte
plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

-10%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 68,40 per m2

Incl. BTW:  82,76 per m2

-10%5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 85,50 per m2

Incl. BTW:  103,46 per m2

plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 114,00 per m2

Incl. BTW:  137,94 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 153,00 per m2

Incl. BTW:  185,13 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 10 mm

 192,00 per m2

Incl. BTW:  232,32 per m2

Schuifdeur plexiglas mat

Eigenschappen van mat plexiglas

Dit tweezijdige matte plexiglas heeft dezelfde kenmerken als een “normale” acrylaat plaat, maar heeft de uitstraling van een matglas. Mat plexiglas wordt ook wel melkglas genoemd. Deze plaat zorgt voor een diffuse lichtspreiding en is zo goed als ongevoelig voor vingerafdrukken! Daarnaast is plexiglas licht van gewicht, wat de montage een stuk gemakkelijker maakt. Ook zijn plexiglas platen goedkoper en sterker dan gewoon glas. Wij leveren de matte plexiglas platen met beschermfolie van hoogwaardige kwaliteit aan beide zijden. Wilt u zelf wat bewerkingen uitvoeren? Laat dit beschermfolie dan zitten tijdens het bewerken, zo voorkomt u dat de platen beschadigen.

Hoe kunt u op maat bestellen?

Wilt u plexiglas op maat bestellen? Geen probleem. Wij maken voor u het plexiglas in de gewenste afmeting zónder extra zaagkosten. In het overzicht ziet u alle diktes mat plexiglas die wij in ons assortiment hebben. Wanneer u het product met de juiste dikte aanklikt, ziet u dat er een calculator zit. Hierin kunt u de afmetingen invoeren waarin u de matte plexiglas plaat wilt laten zagen. Vervolgens verschijnt gelijk de prijs en het gewicht van uw maatwerk, en kunt u het product in uw winkelmandje plaatsen.

Bewerkingen laten uitvoeren

Bij Plexiglas.nl kunnen wij naast het volledig op maat zagen van uw platen, ook nog een aantal andere bewerkingen voor u uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan zagen, frezen, boren en graveren. Heeft u interesse in mat plexiglas met één van deze bewerkingen? Vraag dan een offerte bij ons aan. Meer informatie over de bewerkingen die wij voor u kunnen uitvoeren? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van onze klantenservice.

Gebruik mat (gesatineerd) plexiglas

Met mat plexiglas creëert u privacy, omdat er niet scherp doorheen gekeken kan worden. Tevens laat het nog wel licht door, dus hoeft u zich over het verlies van licht geen zorgen te maken. Hierdoor kunt u mat plexiglas gebruiken als badkamerraam. Ook kiezen veel van onze klanten mat plexiglas voor het maken van een plexiglas douchescherm. Dit gesatineerde plexiglas heeft dezelfde uitstraling als matglas. Veel mensen vinden het mooi om dit in hun interieur te verwerken.

Wat is dan het verschil tussen mat en opaal (melkwit)? Beide platen zijn lichtdoorlatend, maar zijn slechts licht transparant en zorgen voor een charmante diffuse lichtspreiding. Dat betekent dat u er niet doorheen kunt kijken, maar wel verschillen in licht en donker ziet. Het grote verschil is dat opaal een glanzende afwerking heeft. Mat is dof en is dus het tegenovergestelde. Bent u juist op zoek naar volledige transparantie en een helder doorkijk? Kies dan voor helder plexiglas of polycarbonaat.

Wilt u het verschil graag met eigen ogen zien? Bestel dan een sample!

Tussendeur plexiglas mat

Kiezen uit verschillende diktes

Wij hebben verschillende diktes mat plexiglas in ons assortiment. Bij ons kunt u plexiglas platen mat 3 mm, plexiglas platen mat 5 mm en plexiglas platen mat 6 mm volledig op maat bestellen.

Uitzetten bij temperatuurverschil

Er is een mogelijkheid dat plexiglas bij verschillende temperaturen kan uitzetten of krimpen. Ook al gaat dit maar om een paar mm, het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden, bijvoorbeeld als u het matte plexiglas in een frame of sponning wilt verwerken. Het gaat om 0,07 mm per meter per graad.