Polycarbonaat kanaalplaat helder op maat

Heldere polycarbonaat kanaalplaten met X-structuur. Handig voor een veranda, luifel of overkapping. Slagvast, vormvast en op maat te bestellen. De afmeting is max. 98×700 cm (BxL)*

  • Tint kanaalplaat: Helder
  • 16 mm dik
  • Lichtdoorlaat: ongeveer 82%

Bekijk hier de montage handleiding.

*De lengte (max. 700 cm) gaat met de tunnels mee. De breedte (max. 98 cm) gaat dwars over de tunnels. 

>> De vervoerder rijdt normaliter met kleine wagens. Voor kanaalplaten langer dan 420 cm moet een vrachtwagen worden ingezet, waardoor de levertijd langer is dan aangegeven. Kanaalplaten langer dan 420 cm kunnen wij niet leveren in België. 

Lees meer over dit product

Plus- en minpunten

  • Op maat te bestellen
  • Zeer hoge slagvastheid
  • Gekwalificeerd in brandklasse B1
  • Maximale breedte 98 cm
Vul dit veld in voor een andere breedte. De max. breedte is 98 cm.

26,62

(Excl. BTW: 22,00)

Op voorraad

Bezorgdatum: 11 - 15 jul

Totale prijs

26,62

Excl. BTW: 22,00

Offerte aanvragen

Hulp nodig?

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

E-mail klantenservice 085 - 9020800 Contactformulier

Productinformatie

Technische informatie

Tint

Helder

Lengte

Op maat

Breedte

98 cm

Lichtdoorlaat

65%

Brandklasse

A

Aantal lagen

5

Uitzettingscoëfficiënt

ca. 3 mm/m² per 100°C temperatuurverschil

Gewicht

2,54 kg/m²

Dakplaten helder op maat bestellen

Kleur: Helder
Lichtdoorlaat: Ca. 65%
Dikte plaat: 16 mm (met holtes)
Max. afmeting: 700×98 cm

Polycarbonaat (ook wel bekend als Lexaan of Lexan) is een ontzettend stevige en slagvaste kunststof. T.o.v. gewoon glas is het wel 250 keer sterker, maar tegelijkertijd lichter in gewicht. Het materiaal is bestand tegen UV-straling en onstuimig weer.

Polycarbonaat kanaalplaten zijn stevige dakplaten, bestaande uit meerdere lagen kunststof. Ze worden ook wel tunnelplaten genoemd. De boven- en onderzijde van de kanaalplaten worden aan elkaar verbonden door tussenschotjes in de plaat, die naast elkaar open, holle ruimtes vormen. Deze open ruimtes in het materiaal worden ook wel kanalen of tunnels genoemd.

Heldere polycarbonaat kanaalplaten (tunnelplaten)

De heldere kanaalplaten voldoen aan hoge kwaliteitseisen met betrekking tot slagvastheid, lichttransmissie, vormvastheid en kleurechtheid. De unieke X-structuur zorgt ervoor dat de platen vrijwel onbreekbaar zijn. Doordat deze kanaalplaten helder van kleur zijn, ontvangt u voldoende licht onder uw overkapping, veranda of carport. Wanneer u dus een overkapping direct aan uw woning aan plaatst, hoeft u niet bang te zijn dat er daglicht in huis verloren gaat. De heldere polycarbonaat kanaalplaten hebben een lichtdoorlaat van ca. 82%.

De kanaalplaten zijn gekwalificeerd in de brandklasse B1. Dit zorgt ervoor dat ze moeilijk ontvlambaar zijn, en dat brand zich lastiger kan verspreiden.

Montage polycarbonaat kanaalplaat 16 mm helder

Zijkant kanaalplaten: Aluminium zijprofiel (eindprofiel)
Platen onderling koppelen: Koppelprofiel (tussenprofiel)
Muurbevestiging: Aluminium muurprofiel
Onderzijde kanaalplaat: Afdekken met afsluitprofiel

De polycarbonaat kanaalplaten worden veelal bevestigd met aluminium profielen. Bij Plexiglas.nl verkopen wij een koppelprofiel op maat, een zijprofiel op maat, een muurprofiel op maat en afsluitprofielen.

Een polycarbonaat kanaalplaat is in lichte mate gas- en dampdoorlatend. Om die reden is condensvorming in de kanaaltjes van de platen niet 100% te voorkomen. Om dit toch zo goed mogelijk tegen te gaan kunt u de kanaalplaten afplakken met een damp open tape en een damp dichte tape. De damp dichte tape plakt u aan de bovenzijde van de kanaalplaat, en de damp open tape plakt u over de onderzijde.

Naast de kanaalplaten op maat kunt u bij ons complete kanaalplaten sets in opaal kopen. Deze sets worden geleverd mét aluminium profielen, tape en het andere benodigde montagemateriaal.

Bekijk hier de montage handleiding.

Heldere kanaalplaten voor carport of veranda

De kanaalplaten worden toegepast in zowel de bouw, de agrarische sector, als de particuliere sector. Deze hoge kwaliteit polycarbonaat kanaalplaten kunnen voor binnen- en buitentoepassingen gebruikt worden. Omdat de polycarbonaat kanaalplaten een stuk lichter, maar ook vele malen sterker zijn dan gewoon glas, worden ze vaak als vervanging van glazen overkappingen gebruikt.

Veel afnemers gebruiken de heldere kanaalplaten voor het overkappen van hun veranda, carport of luifel. Daarnaast wordt deze kunststof gebruikt voor industriële beglazing en lichtstraten. Doordat het materiaal zo stevig en slagvast is, zijn de platen ook ontzettend populair als terrasoverkapping, fietsenstalling of afscheidingswand.

Andere suggesties…

Aluminium koppelprofiel met rubbers

Aluminium koppelprofiel op maat

 15,73 per m

Excl. BTW:  13,00 per m

Aluminium muurprofiel RVS

Aluminium muurprofiel op maat

 18,15 per m

Excl. BTW:  15,00 per m

Polycarbonaat kanaalplaat opaal

Polycarbonaat kanaalplaat opaal op maat

 26,62 per m

Excl. BTW:  22,00 per m

Aluminium zijprofiel

Aluminium zijprofiel op maat

 19,36 per m

Excl. BTW:  16,00 per m

Sample opvragen

Sample opvragen
Wilt u graag goed kunnen beoordelen of dit het materiaal is waar u naar op zoek bent? Dat kan!

Bestel een gratis sample

Zakelijke klant worden

Bestelt u vanuit een bedrijf of organisatie? Kies voor een zakelijk account en ontvang staffelkorting, laat uw kunststof monteren of plan een adviesgesprek.

Ontdek de voordelen Maak account aan

Bewerkingen

Met de CNC-machine kunnen we graveren, speciale vormen frezen en gaten boren. Zo ontstaan unieke producten, 100% voor u op maat gemaakt!

Vraag een offerte aan