Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

Wat zeggen onze klanten?

Waarvoor wordt plexiglas gebruikt?

Plexiglas (PMMA) is een sterke kunststof soort die als perfecte vervanger van glas dient. Plexiglas is een glasheldere kunststofmateriaal soort die 25 keer sterker en de helft lichter dan normaal glas. Tevens kan deze kunststof soort niet uit een barsten, zoals glas dat kan. Plexiglas kan een scheur of een ster krijgen, maar zal nooit scherven geven. Hierdoor biedt plexiglas een veiligheidsoplossing op plaatsen waar glasscherven onwenselijk zijn. Plexiglas is makkelijk te bewerken en te verlijmen waardoor plexiglas platen voor vele verschillende doeleindes gebruikt kunnen worden.

Plexiglas gebruiken

Plexiglas is voor vele verschillende doeleinden te gebruiken en wordt dan ook vaak als vervanger van glas gebruikt. Zo worden plexiglas glazen gebruik voor beglazingsdoeleinden zoals een plexiglas deurbeglazing, plexiglas balkonbeglazing, plexiglas kastbeglazing of plexiglas vitrine beglazing. Ook wordt plexiglas gebruikt voor het maken van plexiglas displays, plexiglas carport, plexiglas overkappingen, plexiglas uithangborden, plexiglas scheidingswanden en plexiglas voorzetramen etc. Ook voor kleinere projecten zoals het maken van een plexiglas lichtpak of in de interieur- en meubelbouw wordt plexiglas vaak gebruikt. Daarnaast is plexiglas razendpopulair tegen de verspreiding van COVID-19. Plexiglas kuchschermen en plexiglas spatschermen worden gebruikt om de veiligheid te waarborgen en verspreiding te voorkomen.

Er is nog veel meer mogelijk met plexiglas. Benieuwd naar andere toepassingen? Neemt u dan eens een kijkje bij onze voorbeelden.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een mail naar klantenservice@plexiglas.nl. Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op onze website.

>