Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

HPL achterwand keuken

Kiest u voor een HLP achterwand voor uw keuken, dan bent u verzekerd van een oersterke wand waar u jarenlang plezier van zult hebben. Bij ons kunt u terecht voor HPL platen van het topmerk Trespa® in diverse kleuren en diktes.

Voordelen HPL achterwand keuken

Een HPL achterwand in de keuken kent vele voordelen. Door de unieke samenstelling van hout en kunstvezels heeft u te maken met een plaat die uitstekend is bestand tegen hevige weersomstandigheden. HPL kan op zijn zachts gezegd tegen een stootje. HPL platen worden buiten dan ook vaak toegepast als reclameborden, informatieborden of gevelbekleding. HPL is zeer duurzaam en gaat jarenlang mee. U kunt zich voorstellen dat wanneer HPL het buiten al zo goed doet, u er binnen helemaal veel profijt van heeft. In onze webshop vindt u HPL platen van onder meer het merk Trespa®, perfect als HPL achterwand in de keuken.

Wilt u weten in welke maten Trespa®/HPL verkrijbaar is? Lees dan onze blog over Trespa® afmetingen.

Kenmerken HPL platen 

HPL platen of Trespa® platen worden gemaakt van geperste houtvezels, die zijn omhuld door twee lagen harde kunststof. Wij verkopen High Pressure Laminate (HPL) platen van onder meer het merk Trespa®. HPL platen doorstaan weer en wind, zijn ondoordringbaar voor vocht, zeer onderhoudsarm, krasvast en UV-bestendig, waardoor ze niet zullen verkleuren. Het onderhoud dat u eraan heeft is nihil en ze zijn makkelijk schoon te maken. Stelt u zich een HPL achterwand in uw keuken eens voor: een mooie strakke look waar u jarenlang plezier van heeft. Bij de Trespa® platen krijgt u ook nog eens 10 jaar garantie op verkleuring. 

Monteren van HPL wand 

De ondergrond waarop u de HPL plaat monteert moet schoon en vlak zijn. Op een niet egale ondergrond zit de plaat niet stabiel. De HPL plaat direct op een oude tegelwand bevestigen kan wel, mits deze gelijkmatig is. Maak de tegels eerst goed vetvrij. Houd ook rekening met uitsparingen voor stopcontacten door van tevoren te meten. Teken de uitsparingen op de beschermfolie. Met een boor kunt u een begin maken in een hoek en de vorm verder uitzagen met een decoupeerzaag. Verwijder daarna de beschermfolie en maak de achterzijde goed schoon. Vervolgens kunt u met montagekit de HPL plaat bevestigen. U kunt ook ons Pro Part® verlijmingssysteem gebruiken.

Kleur HPL achterwand keuken

Welke kleur HPL achterwand staat goed in uw keuken? In ons assortiment vindt u HPL platen in de kleuren blauw, grijs, groen, wit en zwart, neutrale kleuren die voor ieder wat wils bieden. Keuze genoeg dus voor een stijlvolle achterwand naar smaak! Wit is natuurlijk de neutrale kleur bij uitstek die in elke keuken past. Maar juist omdat u misschien al witte keukenkastjes heeft is een achterwand in een andere kleur het overwegen waard. Heeft u een open keuken, wat doorgaans het geval is in huidige interieurs, kijk dan ook of de HPL achterwand in de keuken een goede match vormt met uw woonkamer. Voor het ultieme gevoel van eenheid en rust, kunt u ook kiezen voor een HPL keukenblad, HPL keukenfrontjes of zelfs een HPL tafelblad voor uw eettafel of bar.

Achterwand keuken HPL antraciet

Wilt u na een tijdje de kleur van uw keuken veranderen? Dan kunt u ook met verf aan de slag! Lees onze blog over het schilderen van HPL voor tips & tricks.

Betaalbare HPL achterwand voor uw keuken

Wij verkopen een ruim assortiment aan HPL platen in diktes van 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm en 12mm. De maximale afmeting per plaat is 305×130 cm. Houd bij uw bestelling ook rekening met het uitzettingscoëfficiënt, voor HPL is dit 0.06 mm. Wij adviseren om een plaat te bestellen die aan beide kanten 0,5 cm kleiner is, zodat u niet te maken krijgt met uitstekende randjes na montage. U heeft keuze uit de kleuren blauw, grijs, groen, wit en zwart. Als u interesse heeft in bewerkingen kunt u een offerte aanvragen. Wij kunnen frezen, gaten boren en graveren, maar ook speciale vormen creëren. Heeft u ook een plexiglas keuken al eens overwogen? Of aluminium composiet? De mogelijkheden voor een kunststof achterwand in de keuken zijn echt eindeloos.

Neem gerust contact op als u vragen heeft over een HPL achterwand voor uw keuken. Onze klantenservice helpt u graag verder!

Enthousiast? Gebruik deze producten

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

HPL antraciet plaat

HPL plaat antracietgrijs RAL 7016 | 6 mm

 75,00 per m2

Incl. BTW:  90,75 per m2

hpl donkergroen plaat

HPL plaat groen RAL 6009 | 6 mm

 75,00 per m2

Incl. BTW:  90,75 per m2

HPL crème plaat

HPL plaat crème wit RAL 9001 | 6 mm

 75,00 per m2

Incl. BTW:  90,75 per m2

HPL donkerblauw plaat

HPL plaat blauw RAL 5011 | 6 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

-10%hpl lichtgrijs plaat

HPL plaat lichtgrijs RAL 7035 | 6 mm

 67,50 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 90,75.Current price is: € 81,68. per m2

>