Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas spiegel

Plexiglas wint steeds meer terrein van glas als het gaat om het maken van spiegels. Vroeger werden de meeste spiegels gemaakt van glas. Vaak zijn deze erg zwaar, wat het moeilijk maakt om ze te monteren. Daarnaast is glas breekbaar. Ontdek de voordelen van een plexiglas spiegelplaat!

Spiegel

Spiegel vervangen door een plexiglas spiegelplaat

Plexiglas spiegelplaten zijn licht in gewicht, veilig en prima zelf te bewerken. We worden steeds vaker benaderd door klanten die geïnteresseerd zijn in een plastic spiegel voor hun dansschool of fitnessruimte. Plexiglas is erg geschikt voor het maken van een spiegel, zeker wanneer veiligheid gewenst is. Doordat plexiglas zo’n 25 keer sterker is dan traditioneel glas van gelijke dikte, is de kunststof nagenoeg onbreekbaar. Plexiglas zal nooit kapot spatten of splinteren, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over glasscherven in de ruimte. Daarnaast is een spiegelplaat van plexiglas zo’n 50% lichter dan glas van gelijke dikte. Dit maakt het ophangen van de spiegel ook veel gemakkelijker. Zeker wanneer het gaat om grote spiegelwanden is dit erg voordelig.

Plastic spiegel bestellen

Bij Plexiglas.nl bestelt u uw spiegelplaten volledig op maat. Bij elk product vindt u een calculator waar u de gewenste maten kunt invoeren. Hier kunt u ook invullen of u de scherpe randen wilt laten verwijderen. Dit betekent dat we letterlijk de scherpste randjes verwijderen, met een afbraammesje (dit is geen polijsten). Daarnaast kunt u in de calculator kiezen voor de optie ‘hoeken afronden’. De hoeken worden bij deze keuze afgerond met radius 5.

Plexiglas spiegelplaten (laten) bewerken

Plexiglas staat erom bekend dat het goed te bewerken is. Wij kunnen voor u gaten boren op de plekken waar het nodig is om de spiegel op te hangen. Bent u hierin geïnteresseerd? Vraag dan een offerte aan. Overigens is plexiglas ook prima zelf te bewerken. Dit kan interessant zijn als u wat geld wilt besparen. Doe dit wel te alle tijden met kwalitatief materiaal. Door middel van zagen of frezen kunt u de spiegel in de gewenste afmeting of vorm zagen. Ook gaten boren is een klus die onze klanten regelmatig zelf uitvoeren.

Spiegel2Plexiglas spiegelplaten monteren

Plexiglas is niet zo stijf als glas. Bij een plexiglas spiegelplaat is het daarom zeer belangrijk dat de ondergrond waarop u de spiegel bevestigt 100% vlak is. Dit is nodig om vervorming te voorkomen (lachspiegeleffect). Een minimale golf in het plexiglas kan al voor dit effect zorgen. Om te voorkomen dat het lachspiegeleffect ontstaat raden we aan om bij montage van grotere stukken plexiglas spiegelplaten altijd voor minimaal 5 mm dikte te kiezen. Professionele klussers kunnen het risico op vervorming al wat voorkomen, maar in het verleden is gebleken dat het ook bij professionals wel eens een negatief resultaat heeft. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor het risico van montage. Voor meer informatie over het bevestigen van een plexiglas spiegelplaat kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

De maximale afmeting van een spiegelplaat is 300×200 cm en verkrijgbaar in 3 mm en 5 mm. Deze zagen wij gratis voor u op maat, zonder dat u met reststukken blijft zitten.

Heeft u een vraag? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 902 08 00
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas en polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm

 48,00 per m2

Incl. BTW:  58,08 per m2

-5%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm

 64,60 per m2

Incl. BTW:  78,17 per m2

plexiglas spiegelplaten

Plexiglas spiegel zilver 3 mm

 64,00 per m2

Incl. BTW:  77,44 per m2

-10%plexiglas spiegelplaten

Plexiglas spiegel zilver 5 mm

 95,40 per m2

Incl. BTW:  115,43 per m2

>