Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plexiglas 2 mm

Bestel plexiglas van 2 mm dik op maat bij Plexiglas.nl. Wij frezen het plexiglas op maat met onze CNC-machine! Keuze uit allerlei diktes, structuren en tinten.

  • Bewerkingen als graveren, boren, vormen frezen? Doe een offerte-aanvraag
  • Ijzersterk en UV-bestendig
  • Aan huis geleverd
plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm

 48,00 per m2

Incl. BTW:  58,08 per m2

Plexiglas helder 2 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 2 mm

 23,00 per m2

Incl. BTW:  27,83 per m2

-10%plexiglas opaal

Plexiglas opaal 2 mm

 26,10 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 35,09.Current price is: € 31,58. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 2 mm

 28,00 per m2

Incl. BTW:  33,88 per m2

Wat is plexiglas 2 mm?

Plexiglas® is een bekende merknaam van de kunststof acrylaat. Van acrylaat worden buizen maar vooral platen gemaakt. Omdat het merk Plexiglas® dermate bekend is spreekt men over het algemeen van Plexiglas®. Bij Plexiglas.nl verkopen we ook daadwerkelijk producten van dit merk.

Acrylaat platen staan bekend om hun supersterke karakter. Ten opzichte van glas zijn ze zo’n 25x zo sterk, dat is nogal wat! Dit betekent dat het een veilig en onbreekbaar materiaal is. Uw plaat kan bij hoge krachten eventueel scheuren, maar zal nooit breken zoals glas. Plexiglas wordt gemaakt in allerlei diktes, kleuren en structuren. Plexiglas van 2 mm is de dunste variant en wordt daarom vooral gekozen voor kleinere plaatjes. Doordat plexiglas in dunne platen vrij flexibel is, zal het geheel niet stevig genoeg zijn als u grote afmetingen nodig heeft.

Waarvoor gebruik ik 2 mm plexiglas?

Plexiglas in 2 mm dikte is dus af te raden voor platen in grote afmetingen. Maar waarvoor wordt het dan wél gebruikt? Tijd voor een aantal voorbeelden!

Ten eerste kunt u denken aan plexiglas fotolijstjes, plexiglas schilderijen. Hiervoor raden we plexiglas anti-reflex 2 mm aan. Door de ontspiegelde laag die hierbij is gebruikt zal het plexiglas niet meer spiegelen. Dit levert super strakke resultaten op! Ook worden er van 2 mm vaak kunstwerken zoals plexiglas designlampen gemaakt. Plexiglas is een uitstekend materiaal voor kunstenaars omdat het goed zelf te bewerken is – met het juiste gereedschap en enige ervaring. Ook voor een plexiglas tafelblad of een kunststof achterwand in bijvoorbeeld de keuken of de badkamer kan 2 mm plexiglas prima gebruikt worden. Voor net wat extra stevigheid raden we echter vaak toch 3 mm aan.

2 mm plexiglas soorten

Plexiglas 2 mm wordt in enkele soorten en kleuren – officieel tinten – verkocht. Laten we deze kort doornemen:

Hoe kan ik het bevestigen?

Voor de montage zijn diverse mogelijkheden. Wij verkopen diverse plexiglas lijmen en kitten die stevig en gebruiksvriendelijk zijn. Zo hebben we de acrylaatlijm, Plexiglas Sealer (transparant) en Plexiglas Bonder. Als u het plexiglas ergens tegenaan lijmt, zoals bij wanddecoratie zult u wel wat lijmsporen zien. Bij sommige kleuren als helder en opaal is dit niet handig.

In dat geval kunt u wellicht beter kiezen voor het bevestigen door middel van schroeven. U kunt hierbij kiezen voor onze HPL schroeven, spaanplaatschroeven of spenglerschroeven. Het is eventueel mogelijk om zelf gaten te boren, maar dit vraagt de nodige expertise. Om die reden kunt u dit ook door ons laten vervaardigen. Stuur ons een tekening met de plekken waar de gaten moeten komen, en wij zorgen na akkoord van offerte dat de plaat inclusief gaten bij u wordt geleverd.

Andere bewerkingen door Plexiglas.nl

Behalve het voorboren van gaten kunnen wij uw platen ook voorzien van ronde hoeken, schuine zijdes enzovoort. Alle bewerkingen worden gedaan met onze professionele CNC-machine. U kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het voor u maken. We kunnen uw 2 mm plexiglas bijvoorbeeld ook graveren. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij welkomstborden op een bruiloft, of bij logoborden.

Vragen over de mogelijkheden? Neem dan even contact op met de klantenservice.

Plexiglas 2 mm reiniging

Heeft u uw keuze gemaakt en gaat u één van de 2 mm platen bestellen? Wellicht vraagt u zich af wat u kunt verwachten qua onderhoud. In principe is plexiglas behoorlijk onderhoudsvrij. Natuurlijk zult u uw platen af en toe moeten schoonmaken. Dit kunt u doen met onze antistatische kunststof reiniger. Met deze kunststof reiniger houdt u uw platen ook enigszins stofvrij.

Bij het schoonmaken is het van belang dat u met beleid te werk gaat. Omdat plexiglas wat poreus is kunnen er krasjes ontstaan. Kies daarom voor een zachte en schone doek. Mocht er toch een krasje ontstaan in de loop der tijd, dan kunt u uw plaat bewerken met de polijstpasta. In een mum van tijd ziet uw plexiglas 2 mm er weer stralend uit!