Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

PLEXIGLAS® platen gerecycled

PLEXIGLAS® proTerra platen worden gemaakt door het Duitse bedrijf Röhm. De gerecyclede acrylaat platen uit PLEXIGLAS® bevatten geen giftige stoffen en zijn van dezelfde kwaliteit als nieuw geproduceerde PLEXIGLAS® platen. Ze zijn nagenoeg onschadelijk voor het milieu.

  • Gratis op maat gezaagd met onze CNC-freesmachine
  • Voor 90% gerecycled, 100% recyclebaar
  • Verkrijgbaar helder, zwart en wit

Het recycle proces van PLEXIGLAS®

De acrylaat platen van PLEXIGLAS® zijn voor 100% recyclebaar. De productie van de PLEXIGLAS® platen is nagenoeg niet schadelijk voor de natuur. Minder dan één procent van al het kunststofafval is afkomstig van PLEXIGLAS®. Bij het op maat zagen van de PLEXIGLAS® platen blijven er reststukken achter. Deze reststukken worden bij ons opgehaald en gaan vervolgens terug het productieproces in. Op deze wijze worden de PLEXIGLAS® proTerra platen geproduceerd.

Plexiglas The original by Rohm

De platen zijn opgebouwd uit drie lagen. De middelste laag is 90% van het product en bestaat uit gerecycled PLEXIGLAS®. De buitenste twee lagen, slechts 10%, is nieuw geproduceerd PLEXIGLAS®. Door dit productieproces kan het voorkomen dat er een zeer klein verschil ontstaat in de tinten. De afwijking is nauwelijks te zien, maar wij adviseren u toch om grote aantallen in één order bij ons te bestellen om er zeker van te zijn dat er géén kleurverschil in de platen zit.

Plexiglas, ook wel PMMA plaat genoemd, wordt gebruikt voor allerlei doeleinden. Denk aan voorzetramen, glas in lood voorzetramen, stalraam voorzetramen, kunststof glasplaten, dakplaten, een plexiglas keuken, douchedeur of fotolijst.

Wilt u uw plexiglas plaat aan de muur bevestigen? Lees dan eens onze blog ‘Plexiglas ophangen zonder boren‘. Is uw plexiglas plaat door gebruik niet meer zo helder als bij aankoop? Dan kunt u verweerd plexiglas helder maken door middel van schuren en polijsten. Voor vragen over het zagen van plexiglas of plexiglas kitten of andere bewerkingen kunt u ook onze veelgestelde vragen over plexiglas raadplegen.

PLEXIGLAS® proTerra bestellen bij Plexiglas.nl

De gerecyclede PLEXIGLAS® platen kunt u herkennen aan het Eco-proof label. Daarnaast zijn de productfoto’s voorzien van het logo PLEXIGLAS® by Röhm. U kunt momenteel PLEXIGLAS® met het Eco-proof label in de tinten helder, zwart en wit bij ons bestellen. Variërend in de diktes 2 t/m 8 mm. Oók het gerecyclede PLEXIGLAS® kunnen wij volledige voor u op maat maken. Vul de lengte en breedte in en wij zagen het voor u gratis op maat. Ook als u uw plexiglas bijvoorbeeld rond gezaagd wilt hebben, kunt u ook bij ons terecht. Aanvragen voor maatwerkprojecten gaan via klantenservice@plexiglas.nl. Kijk voor meer informatie over PLEXIGLAS® ProTerra ook eens op de blog Coming soon: PLEXIGLAS® proTerra.

Heeft u vragen over plexiglas maatwerk? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u via 085-9020800 of klantenservice@plexiglas.nl