Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plexiglas 3 mm

Bij Plexiglas.nl bent u aan het juiste adres voor platen van plexiglas 3 mm op maat. Bewerkingen kunnen ook worden gerealiseerd. Denk aan gaten boren, gravures, of freeswerk.

  • Slag en UV-bestendig
  • Vele kleuren en soorten
  • 100% maatwerk!
plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder

Plexiglas kraswerend 3 mm

 81,00 per m2

Incl. BTW:  98,01 per m2

Plexiglas piramide structuur helder 3 mm

Plexiglas piramide helder 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

plexiglas spiegelplaten

Plexiglas spiegel zilver 3 mm

 64,00 per m2

Incl. BTW:  77,44 per m2

helder plexiglas 3 mm

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 3 mm

 34,00 per m2

Incl. BTW:  41,14 per m2

-10%plexiglas helder

Plexiglas UV-doorlatend 3 mm

 67,50 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 90,75.Current price is: € 81,68. per m2

plexiglas wit 3 mm

PLEXIGLAS® wit 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

plexiglas zwart 3 mm

PLEXIGLAS® zwart 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 3 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 3 mm kraswerend

 312,00 per m2

Incl. BTW:  377,52 per m2

Fotolijsten van plexiglas

Plexiglas 3 mm kenmerken

Plexiglas platen, officieel acrylaat platen, zijn kunststof platen met een super sterk karakter. Deze platen staan bekend als wel 25x sterker dan glas van 3 mm dik. Dit maakt het materiaal dan ook weerbestendig en slagbestendig. Bovenal is ons plexiglas voorzien van een UV-coating waardoor het niet snel vergeelt. Een prima product voor buiten dus!

Plexiglas is een thermoplast, waardoor het wat zachter is dan glas. Let op; dit doet niets af aan de stevigheid, integendeel zelfs! Wel heeft het als gevolg dat het wat makkelijker te bewerken is. Zagen, boren en zelfs buigen, het kan allemaal met plexiglas. Dit vergt echter wel kwalitatief gereedschap en ervaring.

Laten bewerken door Plexiglas.nl

De bewerkbaarheid is een uitstekende eigenschap, gezien het feit dat klanten vaak afwijkende vormen nodig hebben of schroefgaten moeten voorboren. Wij kunnen uw 3 mm plexiglas echter ook bewerken! U stuurt ons een tekening van het gewenste resultaat, inclusief de eventuele schuine zijdes, gravures, uitsparingen enzovoort. Vervolgens krijgt u van ons een offerte. Bij akkoord komt uw bestelling in de wachtrij voor ons productieproces. Uw plexiglas wordt met de CNC-freesmachine super strak in de gewenste vormen gefreesd. Met een mega strak geheel als resultaat!

Verschillende soorten plexiglas 3mm

De dikte 3mm komt in vele structuren, kleuren en varianten. In een notendop:

Wanneer kies ik 3 mm plexiglas?

Bij plexiglas is de dikte een belangrijke keuze in uw afweging. Plexiglas van 3 mm is relatief dun. Ondanks dat deze kunststof super sterk is – plexiglas zal niet aan diggelen vallen zoals glas – is het wel flexibeler dan glas. Het materiaal is wat buigbaarder en daardoor, bij dunnere platen, wat minder stevig. Dit hoeft geen probleem te zijn. Plexiglas 3mm is meer dan stevig genoeg bij kleine afmetingen, of als het ergens op komt te liggen. In dit geval zal het niet doorbuigen. Bij platen boven ca. 75 cm die niet op veel plekken worden ondersteund raden we echter een dikkere variant aan. Bekijk onze diktetabel voor meer informatie.

Plexiglas helder zwart wit

3 millimeter plexiglas gebruiken

Waar plexiglas in 3 mm vooral voor gebruikt wordt? Denk aan fotolijstjes, schrijfborden van plexiglas of plexiglas voor marketingdoeleinden. Er worden bijvoorbeeld displays op beurzen van gemaakt, maar ook naambordjes, logoborden of prijskaartjes van plexiglas zien we voorbij komen. Daarnaast zien we dat klanten zelf gaan knutselen met hun plexiglas. Ze maken bijvoorbeeld een puzzel of een lamp van op maat gemaakte plexiglas plaatjes.

Bond ex spray of reiniger

Uw plexiglas 3 mm reinigen? Hiervoor kunt u gebruik maken van onze Bond ex spray of kunststofreiniger. Wij raden een microvezeldoek aan, omdat deze wat zachter is. Plexiglas is enigszins krasgevoelig en daarom is het goed om zachtjes te wrijven bij het schoonmaken.

Onverhoopt toch een krasje ontstaan? Bestel dan onze polijstset. Hiermee werkt u krasjes in een handomdraai weg en ziet het plexiglas er weer uit als nieuw.

Voor meer informatie over het schoonmaken van plexiglas, leest u de veelgestelde vraag ‘Hoe kan ik plexiglas schoonmaken?’. Of neem contact op met onze klantenservice.