Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Kunststof platen of toebehoren kopen maar nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plexiglas 4 mm

Bestel uw 4 mm dikke plexiglas eenvoudig online! Bewerkingen zoals graveren, gaten boren en vormen frezen kunnen gemaakt worden op basis van offerte. Verkrijgbaar in helder, opaal, wit, zwart, UV-doorlatend, piramide, mat en kraswerend.

  • Slagvast, weerbestendig & uv-bestendig
  • 25 keer sterker dan glas
  • Gratis op maat gezaagd
Eco-proofVoorzetraam plexiglas frame grijs zwart

Voorzetraam met frame

 99,00 per m2

Incl. BTW:  119,79 per m2

-20%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 61,00 per m2

Incl. BTW:  73,81 per m2

-20%plexiglas helder

Plexiglas kraswerend 4 mm

 87,00 per m2

Incl. BTW:  105,27 per m2

Eco-proof-26%Plexiglas helder 3 mm by Röhm op maat

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 31,00 per m2

Incl. BTW:  37,51 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 4 mm

 47,00 per m2

Incl. BTW:  56,87 per m2

-20%plexiglas helder

Plexiglas UV-doorlatend 4 mm

 79,00 per m2

Incl. BTW:  95,59 per m2

Eco-proof-13%Plexiglas wit 4 mm met Röhm met logo

PLEXIGLAS® wit 4 mm

 45,00 per m2

Incl. BTW:  54,45 per m2

Eco-proof-19%Plexiglas zwart 4 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® zwart 4 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 4 mm kraswerend

 353,00 per m2

Incl. BTW:  427,13 per m2

Kenmerken plexiglas platen van 4 mm

Plexiglas wordt vaak vergeleken met glas, en niet voor niets. Ons 4 mm dikke plexiglas heeft hetzelfde uiterlijk, het is glashelder en transparant. Een voordeel is echter dat het 25x zo sterk is als glas van vergelijkbare dikte. Door het sterke karakter kan een plexiglas plaat dus niet zomaar uiteenspatten. Zo voorkomt u scherven en is het materiaal dus een stuk veiliger. Bovendien is plexiglas goedkoper dan glas! 

Plexiglas is erg licht in gewicht en zacht – dat maakt het makkelijker te bewerken of te monteren. Boren, lijmen, buigen, graveren, frezen: het kan allemaal met plexiglas. Wij zagen uw 4 mm dikke plexiglas in de gewenste maten met onze CNC-freesmachine.

Ook verschillende bewerkingsmogelijkheden kunnen voor u worden uitgevoerd met onze machine. We kunnen uw plexiglas bijvoorbeeld voorboren, we kunnen speciale vormen frezen en we kunnen uw logo graveren! Vraag voor deze bewerkingen snel een offerte aan.

plexiglas coronascherm op maat

Dikte plexiglas 4 mm

Bij de keuze voor een plexiglas plaat speelt dikte een belangrijke rol. Over het algemeen geldt, hoe dikker de plaat hoe steviger. Plexiglas van 4 mm is relatief dun. Daarom is dit vooral geschikt voor kleine afmeting platen. Behalve wanneer het plexiglas ondersteund wordt, zoals bij wanddecoratie of bij gebruik als tafelbladbescherming. In dit geval is 4 mm dikte prima!

Plexiglas 4 mm is veelzijdig

Zoals gezegd: plexiglas in 4 mm is geschikt voor niet al te grote afmetingen, maar dat maakt het niet minder veelzijdig. Er zijn talloze projecten waarvoor 4 mm plexiglas wordt gebruikt. Het is niet voor niets een van onze meest verkochte diktes! Een populaire toepassing is het plaatsen een plexiglas plaat voor een enkelglas raam, waarmee een voorzetraam wordt gecreëerd. Dit zorgt voor een extra luchtlaag waardoor de isolatiewaarde wordt versterkt. Zeker met de huidige energieprijzen kunt u hier veel profijt van hebben. 

Een andere toepassing waarvoor 4 mm vaak gebruikt wordt zijn bijvoorbeeld plexiglas lijsten. Ook zien we plexiglas ter bescherming van een tafelblad of plexiglas dat gebruikt wordt als badkamerwand of keuken spatscherm. Kortom; de mogelijkheden zijn eindeloos!

Plexiglas 4 mm kleuren en soorten

We hebben een ruim assortiment aan plexiglas tinten, kleuren en structuren. Voor een plaat van 4 mm dik, kunt u kiezen uit het volgende aanbod: 

  • Helder plexiglas is net zo transparant als glas en is daarmee de beste kandidaat ter vervanging van glas. Helder plexiglas wordt veel gebruikt ter vervanging van glas. 
  • Plexiglas opaal is herkenbaar aan zijn melkwitte tint en is dus niet transparant – dit zorgt voor een lichtdoorlaat van ca. 40%. 
  • Wit plexiglas heeft vanzelfsprekend een witte kleur en heeft een gemiddelde lichtdoorlaat van 4% – afhankelijk van de dikte van de plaat.
  • Voor zwart plexiglas geldt hetzelfde – een gemiddelde lichtdoorlaat van 4%.
  • UV-doorlatend plexiglas is ook een perfect alternatief voor gewoon glas, maar laat in tegenstelling tot plexiglas helder wél UV door – dat maakt het ideaal voor zonnebanken of moestuinen.
  • Mat plexiglas heeft een beide zijden een matte afwerking – dit zorgt voor een diffuse lichtspreiding. 
  • Kraswerend plexiglas heeft een eenzijdige kraswerende coating – zo bent u verzekerd van krasvrij en helder plexiglas.

Ons assortiment wordt continu uitgebreid, zodat we u altijd van de laatste trends kunnen voorzien. 

Plexiglas helder

Onderhoud plexiglas 4 mm

Heldere of gekleurde plexiglas platen van 4 mm kunt u schoonmaken met onze plexiglas schoonmaakset. Eventuele krasjes kunt u verwijderen met onze polijstset voor plexiglas of de plexiglas polijstpasta. Zo blijft uw plexiglas plaat zo goed als nieuw!

Uitzetten plexiglas 4 mm helder

Het is mogelijk dat het plexiglas bij bepaalde temperaturen uitzet of krimpt – dit is echter maar een paar mm. Bij plexiglas gaat dit om 0,07 mm per meter per graad. Wanneer u het plexiglas in een frame, sponning of kozijn wilt plaatsen, is dit wel iets om rekening mee te houden.