Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plexiglas 8 mm

Op zoek naar plexiglas 8 mm? Wij verkopen hoogwaardig plexiglas op maat. U kunt kiezen uit diverse kleuren. Bewerkingen nodig? Ook dit kunnen wij voor u realiseren.

  • Weerbestendig, slagvast en duurzaam
  • Bestel plexiglas 8 mm op maat
  • Vraag een offerte aan voor bewerkingen
plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 153,00 per m2

Incl. BTW:  185,13 per m2

Plexiglas helder 8 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

plexiglas wit 8 mm

PLEXIGLAS® wit 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

plexiglas zwart 8 mm

PLEXIGLAS® zwart 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

PLEXIGLAS proTerra

Plexiglas in 8 mm van hoogwaardige kwaliteit

Plexiglas – eigenlijk een merknaam van de kunststof acrylaat – is een prachtige vervanger van glas. Het lijkt qua uiterlijk precies op glas, maar heeft hele mooie aanvullende eigenschappen. Zo is plexiglas extra veilig doordat het niet in duizenden stukjes kan breken. Het kan hooguit scheuren, maar ook dit zal niet super snel gebeuren. Ook is het goedkoper. Bovendien is plexiglas veel beter bewerkbaar. Ons geëxtrudeerde acrylaat van 8 mm is van hoge kwaliteit. Sommige van de platen zijn van het merk Röhm, van de lijn Pro Terra. De Pro Terra platen en zijn zowel gerecycled als recyclebaar. Al onze 8 mm plexiglas platen zijn voorzien van een UV-bestendige laag. Dit maakt dat ze niet verkleuren en daarmee erg duurzaam zijn.

De voordelen op een rij:

  • Super stevig en veilig
  • UV-bestendig
  • Goedkoop
  • Sommige platen zijn gerecycled en recyclebaar (Pro Terra)
  • Duurzaam materiaal

Een nadeel van plexiglas is dat het licht krasgevoelig is. Gelukkig hebben de meeste platen weinig te lijden. Mocht uw plaat wel wat kwetsbaarder zijn vanwege zijn toepassing en er ontstaat een krasje, gebruik dan onze Polijstset.

Dikte 8 mm plexiglas

Bij plexiglas geldt dat de keuze voor dikte veel invloed heeft op het resultaat. Acrylaat is een thermoplast kunststof, wat wil zeggen dat het materiaal wat buigbaarder is dan glas. Dit betekent dat een te dunne plaat kan gaan doorbuigen. Onze plexiglas platen in 8 mm zijn van een behoorlijke dikte waarvan u stevigheid mag verwachten. Wel is dit afhankelijk van de afmetingen van de plaat en de fixatie. Om een goed beeld te krijgen van wanneer 8 mm een geschikte dikte is, raden we aan om onze diktetabel te gebruiken.

Kleur bekennen?

Bij ons koopt u plexiglas 8 mm in allerlei kleuren en soorten. Zo kiest u precies die plaat die past bij uw klus. Een korte opsomming van alle platen in 8 mm:

8 mm plexiglas toepassen

Dit plexiglas is te gebruiken voor uiteenlopende doeleinden. 8 mm wordt meestal gekozen voor wat grotere afmetingen, omdat het een stevige dikte is. Vaak wordt bijvoorbeeld gekozen voor helder 8 mm voor een plexiglas overkapping, een voorzetraam voor dierenverblijven of een balkonscherm. Bij plexiglas balkonschermen is ook mat 8 mm super mooi! Zwart en wit worden dan weer vaker gekozen voor bijvoorbeeld scheidingswanden, omdat ze minder lichtdoorlaat hebben.

Windscherm balkon helder plexiglas

Maatwerk bestelling plaatsen

Plexiglas.nl is een webshop met eigen voorraad en levering van deur tot deur. U bestelt uw 8 mm platen dus eenvoudig via onze website. U vult de benodigde maten in bij de rekenmodule in het product. Er komt een bijbehorende prijs naar voren. Vervolgens kunt u het plexiglas eenvoudig in uw winkelmand plaatsen.

Wij werken met CNC-machines die de platen voor u uitfrezen. Deze machines kunnen niet alleen rechte platen zagen, maar ook allerlei speciale vormen. Wilt u bijvoorbeeld een cirkel, een driehoek of een andere afwijkende vorm? Geen probleem. Maar dit is niet het enige. Ook gravures of gaten & uitsparingen kunnen gemaakt worden. Geïnteresseerd in zo’n 100% op maat gemaakte plaat? Wij kunnen u een offerte sturen op basis van een tekening. Op de pagina ‘hoe lever ik een maatwerk tekening aan?’ leest u alles over wat wij van u nodig hebben. Vervolgens nemen wij alles voor u uit handen! Dat is nog eens een makkelijke klus!

Onderhoud van plexiglas 8 mm

Natuurlijk wilt u uw nieuw gekochte platen mooi schoon houden. Wij raden aan hiervoor gebruik te maken van onze kunststofreiniger. Behalve voor plexiglas kunt u deze ook gebruiken voor het reinigen van andere kunststoffen. Multifunctioneel dus! Trekt uw plexiglas veel stof aan? Kies dan ook de antistatische kunststofreiniger.