Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

Wat zeggen onze klanten?

Plexiglas platen

De kunststof plexiglas staat bekend als hét alternatief voor glas. Dit materiaal is 25 keer sterker, lichter van gewicht én goedkoper dan glas. Wij zagen uw plexiglas platen gratis in de gewenste maten. Voor frezen, boren of graveren kunt u een offerte aanvragen. U bestelt plexiglas platen op maat in diverse soorten, diktes en kleuren/tinten.

  • Op maat gezaagd, evt. met bewerkingen
  • Diverse soorten, diktes en kleuren
  • Thuisbezorgd zonder reststukken
Massieve polycarbonaat platen helder

Plexiglas platen kopen als vervanging voor glas

Plexiglas platen zijn razend populair. Deze gewilde kunststof platen dienen vaak als vervanger voor glas. Er zijn een aantal voordelen aan plexiglas platen als je het vergelijkt met glas. Ten eerste is plexiglas sterker dan glas, wel 25x. Sommige bronnen beweren zelfs dat het 30x sterker is. Door zijn sterke karakter kan plexiglas niet zomaar uiteenspatten. Scherven worden hierdoor dus voorkomen. Je hoeft geen krachtpatser te zijn om aan de slag te kunnen met plexiglas platen. Een bijkomend voordeel is dat plexiglas goedkoper is dan glas. De uitstraling van plexiglas is daarentegen precies dezelfde als van glas. Deze kunststof heeft een glasheldere look, met gemiddeld zo’n 92% lichtdoorlaat.

Plexiglasplaat bewerken

Daarnaast is plexiglas gemakkelijker te bewerken dan glas. Omdat het materiaal wat zachter is dan glas, splintert het niet zomaar. Voorbeelden van bewerkingen zijn boren, verlijmen en warm buigen. Doordat plexiglas erg licht is van gewicht wordt montage vereenvoudigd.

Plexiglas plaat, acrylaat plaat of Perspex plaat

Plexiglas (PMMA) platen zijn ook bekend onder de naam Acrylaat platen en Perspex platen. Plexiglas is een merknaam van de polymethylmethacrylaat. In de volksmond is plexiglas echter veel bekender. Bij velen zal ook de naam Perspex niet onbekend zijn. Perspex is een andere, minder bekende merknaam van Acrylaat platen.

Toepassingen met plexiglas platen

Plexiglas kan voor allerlei projecten gebruikt worden. U kunt denken aan gebruik van plexiglas voor voorzetramen, afscheidingen, douchedeuren of andere interieurtoepassingen. Maar ook voor tuinhuisjes en fotolijsten. Bekijk eens onze inspiratiepagina voor alle mogelijkheden met plexiglas platen. Bij Plexiglas.nl kunt u plexiglas platen gratis op maat laten zagen maar ook hebben wij standaard maten. Kijk hier voor meer informatie.

Onderhoud van uw plexiglas platen

U onderhoudt uw heldere of gekleurde plexiglas platen met onze plexiglas schoonmaakset. Krasjes zijn te verwijderen met onze polijstset voor plexiglas of de plexiglas polijstpasta. Zo blijft uw plexiglas plaat zo goed als nieuw!

Scherpe randen verwijderen door Rianne, medewerkster productie

Diverse soorten acrylaat platen op maat

We hebben een ruim assortiment aan plexiglas tinten, kleuren en structuren. Momenteel bestaat ons aanbod aan plexiglas platen uit Helder Plexiglas, Opaal Plexiglas, Wit Plexiglas, Zwart Plexiglas, Gesatineerd (mat) plexiglas, Piramidestructuur plexiglas, Kraswerend plexiglas, UV-doorlatend plexiglas, Anti-reflex plexiglas en Spiegelend plexiglas. Dit assortiment wordt constant uitgebreid, zodat we onze klanten van de nieuwste trends kunnen voorzien. We zagen de verschillende soorten plexiglas platen gratis voor u op maat. De platen zijn, afhankelijk van de soort en kleurtint, verkrijgbaar in diktes van 2mm tot 100 mm. Ook extra bewerkingen zoals het afronden van hoeken of het boren van gaten zijn mogelijk. Vraag een offerte aan voor het bewerken van uw plexiglas platen op maat. Ook voor grote aantallen kunt u een offerte aanvragen. Afhankelijk van een aantal factoren bestaat de kans dat wij u staffelkorting kunnen bieden.

Plexiglas plaat XT en GS

Bij Plexiglas.nl vindt u zowel geëxtrudeerd plexiglas (XT plexiglas) als gegoten plexiglas (GS plexiglas). Een geëxtrudeerde plaat is wat goedkoper, maar er zit ook een minimaal kwaliteitsverschil in. Ook professionals gebruiken erg veel geëxtrudeerde plexiglas platen. Onze dunnere platen zijn geëxtrudeerd. Sommige dikkere platen zijn gegoten. In de blog ‘Verschillende soorten en prijzen van Plexiglas’ leest u hier meer over.

Online acryl platen bestellen

Bij Plexiglas.nl bestelt u precies wat u nodig heeft zonder reststukken. Kies de kleur, afmeting en het aantal platen. Dan zorgen wij ervoor dat uw plexiglas platen geheel op maat bij u worden thuisbezorgd. Twijfelt u of plexiglas wel het juiste materiaal is voor uw project of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 085- 9020800 of mail naar klantenservice@plexiglas.nl. Wij denken graag mee en helpen u met het vinden van een geschikte oplossing!