Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat massief helder

250 keer sterker dan glas en net zo transparant! Breukvast & weerbestendig. Bestel nu helder massief polycarbonaat op maat. Vraag een offerte aan voor bewerkingen!

  • Diktes van 2 tot 15 mm
  • Helder transparante platen
  • Tweezijdige UV-beschermlaag

Naast massief helder verkopen wij polycarbonaat kanaalplaten. Kijk hier als u op zoek bent naar speciale overkapping platen met tunnels.

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 2 mm

 28,00 per m2

Incl. BTW:  33,88 per m2

-10%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 3 mm

 37,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 50,82.Current price is: € 45,74. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 4 mm

 56,00 per m2

Incl. BTW:  67,76 per m2

-10%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 5 mm

 70,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 94,38.Current price is: € 84,94. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm

 92,00 per m2

Incl. BTW:  111,32 per m2

-10%Massief polycarbonaat helder 8 mm

Polycarbonaat massief helder 8 mm

 105,30 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 141,57.Current price is: € 127,41. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 10 mm

 159,00 per m2

Incl. BTW:  192,39 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 12 mm

 193,00 per m2

Incl. BTW:  233,53 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 15 mm

 239,00 per m2

Incl. BTW:  289,19 per m2

Polycarbonaat of Lexaan op maat helder

Dit ultrasterke materiaal, ook wel Lexaan, is 250 keer sterker dan gewoon glas. Wel heeft polycarbonaat glas dezelfde uitstraling en doorkijk als regulier glas en daarom is het de ideale glasvervanger. Omdat deze platen weerbestendig en zeer slagvast is, is het een ideale kunststof voor buiten. Een polycarbonaat plaat is wel opgewassen tegen rondvliegende takken of hagelstenen tijdens een flinke storm. Polycarbonaat panelen worden daarom vooral gebruikt voor toepassingen waarbij een glashelder resultaat gewenst is dat nagenoeg onbreekbaar is. Deze heldere plastic glasplaten hebben een handige UV-beschermlaag aan beide zijden, waardoor ze niet zullen vergelen. Deze eigenschap zorgt er ook voor dat deze kunststof platen zowel in uw interieur als buiten perfect te gebruiken zijn. Zo ziet u vaak terug in douchedeuren maar ook bushokjes.

2 mm t/m 15 mm

Een plaat van 2 mm is behoorlijk dun. Hierdoor zijn de doorzichtige plastic platen van 2 mm redelijk buigbaar. Ook 3 mm dik en 4 mm dik zijn nog aardig buigbaar. Zoekt u een wat stevige, meer stijve plaat die niet zomaar kan doorbuigen? Kies dan voor een plaat in een dikte vanaf 5 mm.

Massieve heldere platen op maat kopen

U bestelt uw helder massieve plaat online bij Plexiglas.nl. Bent u op zoek naar een afwijkende afmeting? Wij leveren ook maatwerk! We zagen de plaat in de door u gewenste vorm of afmetingen. Vul daarvoor de gewenste afmetingen in tijdens het bestellen. De maximaal te bestellen afmeting is 200×300 centimeter. We kunnen ook speciaal maatwerk voor u uitvoeren, zoals het frezen van cirkels of driehoeken. Vraag in dat geval eerst even een offerte aan.

Heldere platen bewerken

Dit materiaal is prima te bewerken met boor-, frees- en zaaggereedschap. Vanwege de relatieve zachtheid van het materiaal is het erg bewerkvriendelijk. Plexiglas.nl heeft een speciale machine voor het bewerken van allerlei kunststoffen: een CNC-freesmachine. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld ronde of rechthoekige figuren voor u creëren. Ook minder reguliere vormen zijn mogelijk. U kunt echter ook andere bewerkingen door ons laten uitvoeren dan alleen het zagen van speciale vormen. We kunnen ook voor u frezen, gaten boren en graveren. Hiervoor is het handig om een offerte aan te vragen. Heeft u advies nodig over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Fietsenstalling met polycarbonaat ruiten

Zelf aan de slag met bewerkingen

We horen regelmatig van handige klanten dat ze liever zelf aan de slag gaan met het materiaal. U kunt het o.a. lassen, lijmen of verwerken in een frame. Ook is het mogelijk om de kunststof plaat zelf te buigen, tot een hoek van ongeveer 90 graden. Dit is mogelijk bij een plaat tot ongeveer 5 of 6 mm dik. Het zelf bewerken of buigen van uw gekochte polycarbonaat is natuurlijk wel op eigen risico. Gebruik hiervoor daarom altijd gereedschap van hoogwaardige kwaliteit.

Wilt u meer weten over alle bewerkingsmogelijkheden? Lees dan ‘Hoe kan ik polycarbonaat bewerken?‘.

Glasheldere platen voor buiten

Een plastic glasplaat is voor veel doeleinden te gebruiken, zowel binnen- als buitenshuis. Hieronder vindt een paar voorbeelden van toepassingen waar massief polycarbonaat in de tint helder veel voor wordt gekozen:

Hoe zit het met uitzetten en krimpen?

Zoals voor veel plaatmateriaal geldt ook voor massief polycarbonaat dat de afmeting iets of wat kan veranderen bij temperatuurwisselingen. Het krimpt bij koudere temperaturen en zet uit bij warmere temperaturen. De uitzettingscoëfficiënt is 0.065 mm per meter per graad. In de productiehal waar uw platen worden gezaagd is het gemiddeld genomen tussen de 18 en 22 graden.