Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat platen opaal

Polycarbonaat platen opaal, ook wel melkwit, creëren een gelijkmatige lichtspreiding. Opaal polycarbonaat wordt veel gebruikt voor lichtbakken. Vraag een offerte aan voor bewerkingen!

  • Gelijkmatige lichtspreiding
  • Weerbestendig en zelfdovend
  • Vandalismebestendig
  • Opalen polycarbonaat platen (melkwit)
-12%polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 2 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 3 mm

 46,00 per m2

Incl. BTW:  55,66 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 4 mm

 61,00 per m2

Incl. BTW:  73,81 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 5 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 6 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

Polycarbonaat opaal 2 mm

Polycarbonaat opaal 2 mm | 100×100 cm

 31,00

Incl. BTW:  37,51

Polycarbonaat opaal 3 mm

Polycarbonaat opaal 3 mm | 100×100 cm

 46,00

Incl. BTW:  55,66

Polycarbonaat opaal 4 mm

Polycarbonaat opaal 4 mm | 100×100 cm

 61,00

Incl. BTW:  73,81

Polycarbonaat opaal 5 mm

Polycarbonaat opaal 5 mm | 100×100 cm

 76,00

Incl. BTW:  91,96

Polycarbonaat opaal 6 mm

Polycarbonaat opaal 6 mm | 100×100 cm

 91,00

Incl. BTW:  110,11

Polycarbonaat opaal 2 mm

Polycarbonaat opaal 2 mm | 75×75 cm

 17,00

Incl. BTW:  20,57

Polycarbonaat opaal 3 mm

Polycarbonaat opaal 3 mm | 75×75 cm

 26,00

Incl. BTW:  31,46

Polycarbonaat opaal 4 mm

Polycarbonaat opaal 4 mm | 75×75 cm

 34,00

Incl. BTW:  41,14

Polycarbonaat opaal 5 mm

Polycarbonaat opaal 5 mm | 75×75 cm

 43,00

Incl. BTW:  52,03

Polycarbonaat opaal 6 mm

Polycarbonaat opaal 6 mm | 75×75 cm

 51,00

Incl. BTW:  61,71

Polycarbonaat opaal 2 mm

Polycarbonaat plaat opaal kenmerken

Polycarbonaat, ook wel bekend onder de naam Lexan of Lexaan, is een stevig, hard en doorzichtig kunststof materiaal. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het maar liefst 250 x zo sterk is als glas. U kunt deze kunststof voor van alles en nog wat gebruiken. Denk aan toepassingen als polycarbonaat daken, serres van polycarbonaat, polycarbonaat overkappingen, polycarbonaat afdaken, een polycarbonaat wand of een polycarbonaat kamerafscheiding. Een polycarbonaat plaat, ook wel polycarbonaat paneel, in opaal is goed te bewerken met kwalitatief boor-, frees- en zaaggereedschap. Door de UV-beschermlaag zal de plaat nooit vergelen en is het zowel binnen als buiten perfect te gebruiken.

Opaal polycarbonaat is diffuus glas. Opaal polycarbonaat staat ook bekend als melkwit polycarbonaat of melkglas. Deze tint creëert een mooie lichtspreiding als er licht achter het glas wordt geprojecteerd. De lichtdoorlaat is gemiddeld 23,5%*. Een polycarbonaat plaat opaal is echter niet doorzichtig. Door de combinatie van deze 2 eigenschappen creëert u privacy maar behoudt u het licht.

Vanwege de grote vraag naar kunststof schermen i.v.m. COVID-19, hebben fabrikanten zich voornamelijk gericht op de productie van heldere platen. Omdat er daarom op dit moment weinig opaal polycarbonaat verkrijgbaar is, zijn we genoodzaakt om bij meerdere leveranciers in te kopen. Het gevolg daarvan is dat de lichtdoorlaat verschilt per levering. We kunnen niet beloven dat elke individuele opalen plaat dezelfde lichtdoorlaat heeft. Indien u grotere aantallen bestelt en eenheid voor u gewenst is, willen we u vragen om contact op te nemen. We kijken dan met u naar de mogelijkheden.

Polycarbonaat platen melkwit/opaal diktes

Plexiglas.nl verkoopt meerdere diktes van deze melkwitte kunststof. Het assortiment opaal polycarbonaat breidt wellicht uit in de toekomst, dus u kunt de website in de gaten houden voor nieuwe ontwikkelingen. Momenteel verkopen we 2 mm, 3 mm,  4 mm, 5 mm en 6 mm. Een polycarbonaat paneel in opaal van 2, 3 of 4 millimeter is behoorlijk dun. De kans op doorbuigen is bij deze platen groter dan bij panelen van 5 of 6 millimeter. Het is verstandig om hiermee rekening te houden bij het plaatsen van uw bestelling, zodat u niet voor teleurstellingen komt te staan. We kunnen het op maat gezaagde polycarbonaat in opaal namelijk niet terugnemen.

Bestellen van polycarbonaat platen opaal

U kunt de gewenste dikte vervolgens online, via onze webshop, bestellen. De polycarbonaat platen zijn op maat te bestellen. Het is daarbij mogelijk om uit de volgende aanvullende opties te kiezen: ‘Scherpe randen verwijderen’ en ‘Hoeken afronden’. Scherpe randen verwijderen is geen goed zichtbare bewerking, maar zorgt ervoor dat u zich niet kunt bezeren. Een heel klein scherp randje wordt met een afbraammesje verwijderd. Als u kiest voor hoeken afronden worden de hoeken van de plaat afgerond met radius 5.

Wist u dat we ook opaal plexiglas in ons assortiment hebben? Ook een ideale glasvervanger en minder krasgevoelig dan polycarbonaat.

Polycarbonaat opaal 2 mm

Bewerkingen melkwit polycarbonaat

Het is natuurlijk mogelijk dat u polycarbonaat op maat in specifieke vormen of met speciale bewerkingen wilt. Los van het standaard zagen kan Plexiglas.nl ook déze bewerkingen voor u bewerkstelligen. Denk hierbij aan gaten boren, bepaalde vormen zagen, frezen en graveren.  Vraag een offerte aan voor de mogelijkheden en prijs. In het offerteformulier wordt gevraagd om een tekening. Voor ons is het prettig als u deze bijvoegt, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan én we een duidelijk beeld hebben van wat u wenst. De tekening hoeft niet per se digitaal te zijn. U mag ook een tekening van de benodigde platen op papier maken en deze bijvoorbeeld inscannen of fotograferen.

Eventueel is het mogelijk om polycarbonaat zelf te bewerken. Het is relatief ‘zacht’ en daardoor kan er niet veel mee gebeuren. Kies wel kwalitatief klusgerei voor deze bewerkingen. Zelf bewerken gebeurt op eigen risico.

Polycarbonaat opaal voor lichtreclame of douches

Zoals eerder gezegd: polycarbonaat is in erg veel situaties toe te passen, zowel binnen- als buitenshuis. Omdat opaal polycarbonaat diffuus glas betreft wordt het veel gebruikt in combinatie met licht. Hieronder een paar voorbeelden:

Uitzetten en krimpen

In onze fabriekshal is de temperatuur zo’n 18 tot 22 graden. Het is van belang dit in het achterhoofd te houden bij het bestellen van uw opalen plaat. De uitzettingscoëfficiënt van een polycarbonaat plaat opaal is 0.065 mm per meter per graad. Dit wel zeggen dat uw platen 0.065 mm per meter krimpen of uitzetten als de temperatuur verandert. Wanneer de ruimte waarin het polycarbonaat gebruikt wordt warmer is zet het materiaal uit, als het kouder wordt krimpt het.