Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dagmaat

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Dakkoepel

Mist u daglicht in uw aanbouw, schuur of serre? Kies dan voor een kunststof dakkoepel en geniet van de prachtige lichtinval van boven.

  • In helder of opaal plexiglas
  • Dakkoepels met en zonder opstand
  • 25x sterker dan glas, hoge isolatiewaarde

Dakkoepel voor meer licht

Een dakkoepel kan een donkere ruimte enorm verrijken met daglicht van boven. Dit kunt u natuurlijk ook oplossen met een normaal raam, maar in dat geval levert u vaak ook iets aan privacy in. Dat is met een dakkoepel op uw overkapping meestal niet aan de orde. Bovendien biedt daglicht van boven een prachtige lichtinval in iedere ruimte. Nog een leuk voordeel is dat u met een plexiglas lichtkoepel minder vaak het licht aan hoeft te zetten – beter voor het milieu en uw portemonnee!

Dubbelwandige dakkoepels van plexiglas

Een dubbelwandige dakkoepel heeft een hoge isolatiewaarde en dempt bovendien het geluid van de regen. Het plexiglas beschermt uw lichtkoepel tegen allerlei weersomstandigheden, dus u hoeft zich geen zorgen te maken na een flinke hagelbui.

U kunt kiezen voor een heldere of opalen dakkoepel. Uw keuze hangt vooral af van uw persoonlijke voorkeur, maar ook de lichtinval en transparantie zijn anders. Een heldere dakkoepel is helemaal transparant, wat betekent dat er eventueel iemand van boven naar binnen zou kunnen kijken. Maar dat betekent ook dat u, indien u naar boven kijkt, zicht heeft op een prachtig wolkendek of mooie groene bomen. Een opalen dakkoepel heeft een melkwitte laag, wat het onmogelijk maakt om naar binnen of buiten te kijken. De lichtdoorlaat van een opalen dakkoepel is gemiddeld 40% en dat zorgt voor een mooie, diffuse lichtspreiding.

Dubbelwandige lichtkoepel helder op dak zonder opstand

Dakkoepels met en zonder opstand

Bij ons kunt u kiezen voor een dakkoepel met of zonder opstand. Laten we vooropstellen dat een dakkoepel altijd een opstand nodig heeft. Dus alleen in het geval dat u een dakkoepel vervangt of al een opstand in uw bezit heeft, kiest u voor een losse dakkoepel. Controleer in dit geval goed of u de passende maat heeft.

Onze plexiglas dakkoepels met opstand worden geleverd als complete sets. Dat betekent dat u een plexiglas dakkoepel én een 16/20 9-wandige dakopstand van PVC ontvangt. De montage hiervan is voor de ervaren klusser goed zelf uit te voeren. Lees voor meer informatie over de bevestiging de montagehandleiding. Onze dakkoepels zijn in diverse maten verkrijgbaar. De meest populaire zijn lichtkoepels van 100×100 cm, 70×70 cm, 40×40 cm of 40×70 cm.

Een dakkoepel is een type platdakraam. Het is ook mogelijk om een vlak raam te plaatsen. Deze verkopen wij echter niet kant-en-klaar. In dit geval kunt u zelf aan de slag met plexiglas platen of polycarbonaat platen.

Voordelen plexiglas lichtkoepel ten opzichte van glas

Plexiglas is een ontzettend stevige kunststof. Ook is dit materiaal 50% minder zwaar dan glas. Plexiglas platen splinteren niet. Er kan een ster of scheur in ontstaan, maar het materiaal zal nooit uiteenspatten. Dit maakt het kunststof ook veiliger dan gewoon glas. Bij slechte weersomstandigheden zoals hevige storm kan er niet veel gebeuren.

Met een dakkoepel verhoogt u de frisheid in uw woning door het extra daglicht. Lichtkoepels van plexiglas zijn slagvast, zelfs 10 keer meer dan UV-bestendig en inbraakveilig. De plexiglas lichtkoepels zijn binnenshuis te gebruiken. Ze zijn namelijk dubbelwandig en hebben een uitstekende isolatiewaarde. Hierdoor verliezen de plexiglas dubbelwandige lichtkoepels geen energie. Maar ook voor veranda’s, overkappingen, carports of tuinhuizen worden deze lichtkoepels veel gebruikt. Plexiglas platen zijn zo’n 25 keer sterker dan glas van gelijke dikte. De koepels kunnen beschadigen, er kan een ster of scheur in ontstaan, maar het materiaal zal nooit kapot spatten en splinteren. Dit maakt het materiaal een stuk veiliger dan lichtkoepels van gewoon glas.

Wij verkopen dubbelwandige lichtkoepels met opstand. Deze opstand is van PVC gemaakt, een degelijk en kwalitatief materiaal dat goed te onderhouden is. Dit product is inclusief het nodige bevestigingsmateriaal en is gemakkelijk te monteren. Heeft u al een opstand? Dan zijn onze dubbelwandige lichtkoepels zonder opstand meer iets voor u. Let op: Onze lichtkoepels hebben géén dak toetreding. U kunt deze lichtkoepels ook niet op kiepstand zetten.

Opaal en helder plexiglas lichtkoepels

Plexiglas lichtkoepels zijn in de kleuren helder of opaal verkrijgbaar. Heldere lichtkoepels zijn volledig transparant en laten natuurlijk licht binnen. Helder plexiglas is zelfs nóg helderder dan traditioneel glas. Opalen lichtkoepels zijn melkwit van kleur. Opaal plexiglas wordt ook wel melkglas genoemd. Deze koepel laat zo’n 40% licht door, maar u kunt er niet helemaal doorheen kijken. Een opalen koepel neemt bovendien een deel van de warmte in zich op, waardoor u nog minder energieverlies heeft.

Wilt u meer weten over onze plexiglas dakkoepels? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op – onze professionals helpen u graag verder!