Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Kunststof platen of toebehoren kopen maar nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Lichtkoepels

Plexiglas lichtkoepels. Monteer de koepel op uw plat dak, zodat er extra daglicht naar binnen komt. 

  • Kunststof plexiglas lichtkoepels
  • Helder en opaal – dubbelwandig
  • Lichtkoepels met en zonder opstand
Dubbelwandige lichtkoepel helder op dak zonder opstand

Lichtkoepel kopen

Een lichtkoepel verhoogt de sfeer in uw woning met gratis daglicht. De dakkoepels zijn toepasbaar bij veranda’s, overkappingen, carports, tuinhuizen en zelfs binnenshuis. Voor kwalitatieve, innovatieve en duurzame lichtkoepels bent u bij ons aan het juiste adres.

U kunt kiezen uit losse lichtkoepels of lichtkoepels met opstand. Wij hebben diverse plexiglas lichtkoepels in ons assortiment, van de maten 40×40 cm tot lichtkoepels van 100×100 cm of zelfs 100×200 cm. Voor de veiligheid en isolatie zijn het allemaal dubbelwandige lichtkoepels.

Bolvormige lichtkoepel van plexiglas

Deze lichtkoepels van plexiglas, zonder of mét opstand, zijn voor zowel binnen- als buitengebruik geschikt. Er gaat vaak licht verloren bij een uitbouw, daardoor is het een fijne oplossing om een lichtkoepel op een plat dak te plaatsen. De koepels worden vaak gebruikt bij toepassingen als een uitbouw, een serre, een veranda, een carport of een overkapping. De lichtkoepel heeft een hoge isolatiewaarde door het dubbele glas. Dit is ideaal voor in huis, het beperkt namelijk energieverlies. Daarnaast zijn de dubbelwandige plexiglas lichtkoepels ook nog eens inbraakveilig.

Lichtkoepels afmetingen, specificaties en onderdelen

  • Materiaal lichtkoepels: plexiglas (acrylaat)
  • Kleur lichtkoepels: helder of opaal
  • Afmetingen range lichtkoepels: 40×40 cm tot 100×200 cm

Indien u een lichtkoepel met opstand kiest:

  • Maat opstand: 16/20 (16 cm hoog, 10 cm schuine rand in de breedte aan 2 kanten)
  • Materiaal dakopstand: PVC

Goedkope lichtkoepel plat dak met opstand

We verkopen lichtkoepels zonder en mét opstand. De zogenaamde vakwerkstructuur van de opstand zorgt voor een stevig geheel. De plexiglas lichtkoepel met opstand is een 16/20. Dit houdt in dat de opstand 16 cm hoog is, en aan beide kanten een schuine rand heeft die 10 cm de breedte in gaat. Heeft u al een dakopstand? Dan zijn onze lichtkoepels zonder opstand misschien iets voor u.

Twee dubbelwandige heldere plexiglas lichtkoepels zonder opstand gemonteerd op dak

Lichtkoepel opaal of helder

Plexiglas lichtkoepels in de kleur ‘opaal’ (ook wel melkwit genoemd) zorgen net als de heldere lichtkoepels voor een natuurlijke lichtinval. Het enige verschil is dat het bij deze lichtkoepels van opaal plexiglas niet mogelijk is om er doorheen te kijken en alles scherp te kunnen zien. Het plexiglas is UV-bestendig en vergeelt daardoor niet. Plexiglas, of ook wel acrylaat of PMMA (polymethylmetacrylaat), is een zeer transparante en slagvaste kunststof. Het voordeel ten opzichte van een glazen lichtkoepel is dat een lichtkoepel van plexiglas tot wel 25 keer sterker is dan gewoon glas. Daarnaast is een plexiglas lichtkoepel 10 keer meer slagvast.

Een lichtkoepel is een type platdakraam. Het is ook mogelijk om een vlak raam te plaatsen. Deze verkopen wij echter niet kant-en-klaar. In dit geval kunt u zelf aan de slag met plexiglas platen of polycarbonaat platen.

Koepelraam garantie

U heeft 10 jaar garantie op deze plexiglas lichtkoepel met opstand.