**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Lichtkoepels

Monteer een lichtkoepel op uw plat dak, zodat er veel daglicht naar binnen komt. 

  • Kunststof plexiglas lichtkoepels
  • Helder en opaal - dubbelwandig
  • Lichtkoepels met en zonder opstand

Lichtkoepel kopen 

Een lichtkoepel verhoogt de sfeer in uw woning met gratis daglicht. De lichtkoepels zijn toepasbaar bij veranda's overkappingen, carports, tuinhuizen en zelfs binnenshuis. Voor kwalitatieve, innovatieve en duurzame lichtkoepels bent u bij ons aan het juiste adres.

U kunt kiezen uit losse lichtkoepels of lichtkoepels met opstand. Wij hebben diverse plexiglas lichtkoepels in ons assortiment: enkelwandig, dubbelwandig of driewandig en in de kleuren opaal of helder.

Bolvormige lichtkoepel van plexiglas

Deze lichtkoepels van plexiglas, zonder of mét opstand, zijn voor zowel binnen- als buitengebruik geschikt. Er gaat vaak licht verloren bij een uitbouw, daardoor is het een fijne oplossing om een lichtkoepel op een plat dak te plaatsen. De koepels worden vaak gebruikt bij toepassingen als een uitbouw, een serre, een veranda, een carport of een overkapping. De lichtkoepel heeft een hoge isolatiewaarde door het dubbele glas. Dit is ideaal voor in huis, het beperkt namelijk energieverlies. Daarnaast zijn de dubbelwandige plexiglas lichtkoepels ook nog eens inbraakveilig.

Lichtkoepels afmetingen, specificaties en onderdelen

  • Materiaal lichtkoepels: plexiglas (acrylaat)
  • Kleur lichtkoepels: helder of opaal
  • Afmetingen range lichtkoepels: 40x40 cm tot 100x200 cm

Indien u een lichtkoepel met opstand kiest:

  • Maat opstand: 16/20 (16 cm hoog, 10 cm schuine rand in de breedte aan 2 kanten)
  • Materiaal dakopstand: PVC

Goedkope lichtkoepel plat dak met opstand

We verkopen lichtkoepels zonder en mét opstand. De zogenaamde vakwerkstructuur van de opstand zorgt voor een stevig geheel. De plexiglas lichtkoepel met opstand is een 16/20. Dit houdt in dat de opstand 16 cm hoog is, en aan beide kanten een schuine rand heeft die 10 cm de breedte in gaat. Heeft u al een dakopstand? Dan zijn onze lichtkoepels zonder opstand misschien iets voor u. 

Lichtkoepel opaal of helder

Plexiglas lichtkoepels in de kleur 'opaal' (ook wel melkwit genoemd) zorgen net als de heldere lichtkoepels voor een natuurlijke lichtinval. Het enige verschil is dat het bij deze lichtkoepels van opaal plexiglas niet mogelijk is om er doorheen te kijken en alles scherp te kunnen zien. Het plexiglas is UV-bestendig en vergeelt daardoor niet. Plexiglas, of ook wel acrylaat of PMMA (polymethylmetacrylaat), is een zeer transparante en slagvaste kunststof. Het voordeel ten opzichte van een glazen lichtkoepel is dat een lichtkoepel van plexiglas tot wel 25 keer sterker is dan gewoon glas. Daarnaast is een plexiglas lichtkoepel 10 keer meer slagvast.

Koepelraam garantie

U heeft 10 jaar garantie op deze plexiglas lichtkoepel met opstand.