Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plexiglas 6 mm

Plexiglas platen van 6 mm dik zijn zeer stevig. Deze platen op maat zijn verkrijgbaar in heldere, opalen, witte, zwarte en matte tint.

  • Slagbestendig & UV-bestendig
  • 25x zo sterk als glas
  • Lichtgewicht
plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 114,00 per m2

Incl. BTW:  137,94 per m2

-10%helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 72,60.Current price is: € 65,34. per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 6 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

Plexiglas wit 6 mm

PLEXIGLAS® wit 6 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

-10%plexiglas zwart 6 mm

PLEXIGLAS® zwart 6 mm

 81,90 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 110,11.Current price is: € 99,10. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm kraswerend

 441,00 per m2

Incl. BTW:  533,61 per m2

Plexiglas helder 2 mm op maat te maken

Eigenschappen plexiglas 6 mm

Plexiglas, oftewel Plexiglas is een oersterk materiaal. De eigenlijke materiaalnaam van deze kunststof is acrylaat, afkomstig van de scheikundige naam polymethylmethacrylaat, maar de meeste mensen zeggen ‘plexiglas’. Officieel is dit een merk, maar zo bekend dat de merknaam wordt genoemd voor het materiaal.

Deze kunststof is verkrijgbaar in vele diktes, waaronder 6 mm. Dit wordt vaak gebruikt als vervanger van glazen platen. Het is niet alleen 25 keer sterker dan glas, maar ook een stuk veiliger. Dit omdat het niet zomaar uiteen kan spatten. Maakt u zich dus geen zorgen over scherven. Ook is plexiglas veel lichter van gewicht. Als kers op de taart is plexiglas goedkoper dan glas, terwijl de uitstraling hetzelfde is. Helder plexiglas is gláshelder en heeft een gemiddelde lichtdoorlaat van 92%. 

Medewerker achter CNC-machine platen frezen

Bewerken plexiglas 6 mm

Vanwege het lichte gewicht en de zachtheid van het materiaal, is plexiglas redelijk goed te bewerken. Plexiglas.nl bewerkt het 6 mm plexiglas met professionele CNC gestuurde freesmachines. Deze machine kunnen voorgeprogrammeerde tekeningen verwerken. Zo kunnen we bijvoorbeeld uw gaatjes voorboren, een logo graveren of uitsparingen en vormen frezen. Stuur een tekening op, en wij doen de rest. U hoeft de kant en klare plaat alleen nog te monteren!

Zelf aan de slag met 6 mm plexiglas

Bent u graag creatief bezig? Het is mogelijk om de bewerkingen zelf uit te voeren. Omdat plexiglas een thermoplast is, is het materiaal redelijk zacht. Let wel: kwalitatief gereedschap en ervaring met het materiaal zijn een vereiste! Ons plexiglas van 6 mm is geëxtrudeerd, wat wil zeggen dat ze wat minder makkelijk bewerkbaar zijn dan gegoten platen. Als u twijfelt raden we aan om de bewerkingen door ons te laten uitvoeren.

Tussendeur-kunststof-plexiglas-polycarbonaat

Dikte 6 mm

We zeiden het al eerder: plexiglas 6 mm is een goede glasvervanger. Maar voor welke toepassingen wordt deze dikte voornamelijk gekozen? Bij plexiglas is dikte een belangrijke factor. Hoe dunner hoe goedkoper, maar ook minder stevig. De stevigheid wordt vooral bepaald door de combinatie van de dikte, de afmeting en de mate waarin het materiaal wordt ondersteund. In onze diktetabel kunt u aflezen welke dikte wanneer benodigd is. Omdat 6 mm al redelijk stevig is, kunt u met deze dikte best wat kanten op!

Om u een beeld te geven: een plaat van 100 x 120 in 6 mm is prima – rondom gefixeerd met latten, klemmen en/of schroeven – is oké. Vanaf 100 x 140 óf wanneer de plaat niet goed is gefixeerd raden we al een dikkere plaat aan.

Een luifel of douchedeur van 6 mm plexiglas

U kunt plexiglas 6 mm bijvoorbeeld gebruiken voor de ramen van een tuinhuisje of een platdakraam. Ook op sanitaire plekken wordt plexiglas steeds meer gebruikt. U kunt denken aan een plexiglas douchewand, plexiglas douchedeur, plexiglas badkamerwand, keuken achterwand of plexiglas spiegel. Maar u kunt het ook gebruiken als voorzetraam om bijvoorbeeld een oud glas-in-lood raam te verstevigen of juist uw winkelruit te beschermen tegen vandalisme. De laatste tijd zien we ook veel klanten die kiezen plexiglas luifels, bij de voordeur bijvoorbeeld. Handig voor uw gasten als ze wachten op u na het aanbellen. Kortom: plexiglas van 6 mm is super veelzijdig en voor allerlei ideeën bruikbaar!

Bent u een zakelijke klant? Ook daarvoor wordt vaak gekozen voor 6 mm dik plexiglas. We hebben uiteenlopende projecten voor organisaties en bedrijven gehad waar 6 mm de ideale dikte bleek. Denk aan displays voor beurzen, grote voorzetramen en kijkramen in een zwembad!

Verschillende soorten plexiglas 6 mm

U vindt bij ons verschillende structuren en tinten plexiglas. Bij plexiglas 6 mm kunt u kiezen uit:

  • Helder plexiglas is zo transparant als glas. Ideaal als goedkope en veilige vervanger van glas.
  • Plexiglas opaal is herkenbaar aan de melkwitte tint. Dit zorgt voor een lichtdoorlaat van ca. 40%. Veel gebruikt voor (scheidings-)wanden en deuren.
  • Wit plexiglas heeft vanzelfsprekend een witte kleur en heeft een gemiddelde lichtdoorlaat van 4% – afhankelijk van de dikte van de plaat.
  • Voor zwart plexiglas geldt hetzelfde – een gemiddelde lichtdoorlaat van 4%.
  • Mat plexiglas is wel helder maar niet transparant. Het heeft een matte afwerking. Ideaal voor lichtreclame of douchedeuren

Ons assortiment wordt continu uitgebreid, zodat we u altijd van de laatste trends kunnen voorzien.

PLEXIGLAS_handling_reinigen_platte_SWF_9494

Onderhoud plexiglas 6 mm

Plexiglas platen van 6 mm kunt u schoonmaken met onze antistatische kunststofreiniger. Een klein nadeel van plexiglas is dat het wat krasgevoelig is. Bij de meeste toepassingen zal dit echter geen probleem zijn omdat de platen vaak weinig te lijden hebben. Zijn er toch krasjes ontstaan? Deze kunt u verwijderen met onze plexiglas polijstpasta. Zo blijft uw plexiglas plaat zo goed als nieuw!