Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plexiglas 5 mm

Bestel plexiglas 5 mm online. Ook te bestellen met bewerkingen, zoals gravures, voorgeboorte gaten en speciale vormen. Vraag hiervoor een offerte aan!

  • Slagvast, uv-bestendig, 25x sterker dan glas
  • Op maat gemaakt met CNC-machine
  • Uiteenlopende kleuren & soorten
5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

plexiglas helder 25 mm

Plexiglas kraswerend 5 mm

 130,00 per m2

Incl. BTW:  157,30 per m2

plexiglas spiegelplaten

Plexiglas spiegel zilver 5 mm

 106,00 per m2

Incl. BTW:  128,26 per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 5 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas wit 5 mm

PLEXIGLAS® wit 5 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

-10%plexiglas zwart 5 mm

PLEXIGLAS® zwart 5 mm

 68,40 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 91,96.Current price is: € 82,76. per m2

spatscherm staand, bureau

Plexiglas platen van 5 mm zijn sterk

Plexiglas, oftewel acrylglas, staat bekend als hét alternatief voor glas. Dat komt allereerst doordat dit kunststof materiaal wel 25 keer sterker is dan glas. Plexiglas van 5 mm kan dus niet zomaar uiteenspatten. Zo voorkomt u scherven en dat maakt het een stuk veiliger dan glas. Daar komt bij dat plexiglas goedkoper is, terwijl de uitstraling hetzelfde is: plexiglas is glashelder en heeft een gemiddelde lichtdoorlaat van 92%. 

Plexiglas van 5 mm is erg licht in gewicht. Het is een thermoplast, waardoor makkelijk te bewerken is. Boren, lijmen, buigen, graveren, frezen: het kan allemaal met plexiglas. Wij zagen uw plexiglas 5 mm in de gewenste maten. Wilt u dat wij uw plexiglas bovendien bewerken? Vraag dan even een offerte aan. 

Spatscherm douche plexiglas polycarbonaat

Plexiglas 5 mm gebruiken

Een plexiglas plaat van 5 mm is dus een goede vervanger voor glas. Bij plexiglas is de dikte van belang bij de toepassing. 5 mm is niet zo dik en wordt daarom afgeraden voor hele grote afmetingen. Wel is dit deels afhankelijk van de toepassing. Als het plexiglas aan veel kanten ondersteund wordt is 5 mm ook voor een grote plaat prima.

Plexiglas 5 mm wordt vaak gebruikt voor de ramen van uw tuinhuis, een dakraam, een kunststof afdakje, een plexiglas douchedeur of een plexiglas spiegel. Daarnaast zien we een opmars in de populariteit van voorzetramen. Vaak is een voorzetraam van 4 mm voldoende, maar bij een net wat grotere afmeting raden we vaak helder plexiglas 5 mm aan. 

Montage van uw platen

U kunt kunststof platen op allerlei manieren bevestigen. In de categorie kunststof bevestigen vindt u diverse materialen die u hiervoor kunt gebruiken. Bij plexiglas 5 mm kunt u denken aan montage met een RVS glasklem, spenglerschroeven of spaanplaatschroeven maar ook aan bevestiging door middel van verlijming. Bij het lijmen van plexiglas is het wel handig om rekening te houden met de tint. U wilt natuurlijk niet dat de lijm zichtbaar is na montage.

Onderhoud 5 mm plexiglas

Alle plexiglas platen van 5 mm kunt u schoonmaken met onze antistatische kunststofreiniger. Omdat plexiglas wat krasgevoeliger is raden we om zachtjes te poetsen, en er goed op te letten dat u gebruik maakt van een schone, zachte doek. Kies bijvoorbeeld een microvezeldoek. Eventuele krasjes kunt u verwijderen met onze plexiglas polijstpasta. Zo blijft uw plexiglas plaat zo goed als nieuw!

5 mm plexiglas kleuren en soorten

Bij ons vindt u een uiteenlopend assortiment aan plexiglas van 5 mm:

  • Helder plexiglas 5 mm – lijkt precies op glas, transparant en glashelder. Wordt veel gebruikt als vervanging van ramen voor bijvoorbeeld tuinhuisjes of een binnenraam. Ook als douchedeur is dit populair omdat plexiglas minder kalk aantrekt dan glas
  • Opaal plexiglas 5 mm – heeft een melkwitte tint, vergelijkbaar met melkglas. Populair voor afscheidingswanden en als kunststof keuken achterwand
  • Spiegel plexiglas 5 mm – kunststof spiegels in 5 mm dikte zijn een ideale veilige vervanger voor glazen spiegels. Veel gekozen voor dansscholen en plekken waar kinderen rondlopen.
  • Wit plexiglas 5 mm – 5 mm dikke witte platen met een lichtdoorlaat van 4%. Vrijwel helemaal dekkend dus. Uiteenlopend gebruik voor bijvoorbeeld plexiglas keukens, kunststof platen in de badkamer of naambordjes.
  • Zwart plexiglas 5 mm – dekkende zwarte platen van plexiglas 5 mm dikte. Bieden een moderne, strakke uitstraling aan uw interieur.
  • Mat plexiglas 5 mm – heldere platen maar met een matte gesatineerde afwerking. Zorgen voor een diffuse uitstraling. Ideaal voor douche spatschermen of lichtstraten. Laat u betoveren door het prachtige effect wanneer er een lamp achter het matte plexiglas wordt geplaatst.
  • Kraswerend plexiglas 5 mm – normaal gezien is plexiglas wat krasgevoelig. Wilt u krasjes voorkomen? Kies dan voor kraswerend plexiglas. Dit wordt vaak gekozen voor bijvoorbeeld tafelbladen.