Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Golfplaten

Bekijk dit veelzijdige assortiment aan golfplaten. Gebruik als overkapping, als dakbedekking of voor lichtstraten.

Polycarbonaat golfplaten enkelwandig en driewandig

Kunststof golfplaten materialen

Golfplaten zijn kunststof dakplaten die verkrijgbaar zijn in diverse materialen. Wij verkopen deze in: polycarbonaat, polyester en PVC.

  • Golfplaat polycarbonaat

Een polycarbonaat golfplaat is enorm slagbestendig en kan weer en wind doorstaan. De plaat heeft een charmante lichtdoorlaat van 80 tot 86%. Bovendien kent een polycarbonaat golfplaat een hoge isolatiewaarde. Polycarbonaat golfplaten zijn bij Plexiglas.nl verkrijgbaar als enkelwandige en driewandige platen.

  • Golfplaat polyester

Een polyester golfplaat kenmerkt zich door de lichte glasvezelstructuur. De glasvezels maken de polyester golfplaat erg slagvast – het geeft de plaat een hoge mechanische sterkte plus een laag gewicht. En dat is weer handig bij het bewerken en installeren van deze dakplaten. De lichtdoorlaat van een polyester golfplaat is 80%.

  • Golfplaat PVC

De PVC golfplaat is de goedkoopste onder de kunststof golfplaten en te herkennen aan de blauwe gloed. De plaat is UV- en ammoniakbestendig en daarmee zeer geschikt voor de landbouwsector. Een PVC golfplaat heeft een lichtdoorlaat van 86% – houd wel rekening met het lage weekheidspunt van PVC.

Doorzichtige golfplaten lichtstraat of dakplaten voor schuur

Onze doorzichtige golfplaten worden veelal gebruikt als lichtstraat, overkapping in de tuin, kunststof carport of voor afdakjes. Ook als kunststof dakplaten voor een schuur zijn de golfplaten erg handig. De kunststof platen vormen ideale dakbedekking. Zowel voor particuliere klanten als zakelijke klanten nemen golfplaten af. Golfplaten dakbedekking is zeer geschikt op boerderijen, maar ook voor bijvoorbeeld fietsenstallingen op scholen of bij bedrijven. Omdat ze eenvoudig te monteren zijn kan vrijwel iedereen met dit product iets moois bouwen!

polyester golfplaat overkapping

Lichtdoorlatende dakplaten

Al onze golfplaten van kunststof hebben een flinke lichtdoorlaat. Hierdoor heeft u een behoorlijke goede lichtopbrengst onder uw dakplaten voor de schuur, afdak,  overkapping. De polycarbonaat dakplaten hebben een lichtopbrengst van 80 tot 88%. De lichtdoorlaat van polyester golfplaten is 80%, en die van de PVC golfplaat 86%.

Goedkoop en duurzaam alternatief

Een groot voordeel van de golfplaat is dat deze relatief goedkoop is ten opzichte van andere kunststof platen. U kunt dus vrij eenvoudig en voor weinig geld een simpele dakconstructie creëren. Dak golfplaten van kunststof zijn ook erg sterk, slagvast en duurzaam – het is dus een investering waar u lang plezier van zult hebben.

Golfplaten zagen

De plastic panelen kunnen gezaagd worden. Doe dit met een ijzerzaag of cirkelzaag, zodat het materiaal niet snel zal splijten. Het is bovendien van belang dat u rekening houdt met de scherpte van de golfplaat, zodat u zich niet bezeert. De golfplaten zijn voorzien van een afdichting aan de zijkanten. Houd er daarom ook rekening mee dat indien u gaat zagen, deze afdichting verloren gaat. Hierdoor is de kans groot dat er wat vuil en viezigheid gaat ophopen. Wij kunnen hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld. Het is van belang dat u dit meeneemt in de keuze om de transparante golfplaten te zagen. In plaats van zagen kunt u er ook voor kiezen om de golfplaten elkaar te laten overlappen. Zo kunt u spelen met de totale breedte van de golfplaten overkapping.

Golfplaat types lezen

Na de keuze voor welk materiaal golfplaat u kiest, rest de keuze uit verschillende golftypes. Het golftype wordt weergegeven met twee cijfers: het getal vóór de schuine streep is de hart op hart afstand, oftewel de afstand in millimeters tussen het hoogste punt van de golf tot het hoogste punt van de daaropvolgende golf. Het getal achter de schuine streep geeft de golfhoogte weer in millimeters: het laagste punt van de golf tot het hoogste punt van de golf.

>> Vrijwel elke golfplaat bij Plexiglas.nl heeft golftype 177/51.

Heeft u nog vragen over een bepaald type golfplaat of een andere vraag? Vraag het onze medewerkers! De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 u t/m 17.00 u.