Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat golfplaten

Polycarbonaat golfplaten: enorm slagbestendig, een charmante lichtdoorlaat van 80 tot 88% en een hoge isolatiewaarde. Perfect als transparante kunststof dakplaat!

  • Enorm slagvast, hoge isolatiewaarde
  • Hoge lichtdoorlaat (kleur/tint: helder)
  • Driewandige & enkelwandige polycarbonaat golfplaten
Polycarbonaat golfplaten enkelwandig en driewandig

Golfplaten van polycarbonaat als overkapping

Deze doorzichtige golfplaten worden voor diverse toepassingen gebruikt. Ze kunnen ingezet worden als lichtplaten, maar ook als dakplaten voor uw schuur, afdakje, serre, een carport van kunststof of voor een golfplaat overkapping in de tuin. Door de weerbestendige eigenschappen zoals een hoge slagvastheid, het UV-bestendige karakter en de hoge isolatiewaarde, kan golfplaten dakbedekking van polycarbonaat weer en wind doorstaan. De kunststof dakplaten zijn makkelijk te monteren en daardoor super fijn in gebruik.

Profielen van de platen

Onze polycarbonaat golfplaten zijn verkrijgbaar in F-profiel 177/51. We verkopen zowel enkelwandige als driewandige golfplaten. De afmetingen en diktes variëren. De dikte van deze golfplaten varieert van 1 millimeter tot 6 millimeter.

Verschil met andere materialen

U vindt in ons assortiment ook golfplaten van PVC en polyester. Deze zijn een stuk goedkoper dan polycarbonaat, waar om zou u dan toch voor polycarbonaat kiezen? Heel simpel, polycarbonaat is enorm slagvast en het heeft een hoge isolatiewaarde. En dat twee punten die behoorlijk belangrijk zijn als het gaat om dakplaten. Ook het uiterlijk wijkt af: zo zijn er in de polyester golfplaten glasvezels zichtbaar en heeft PVC een blauwe gloed.

Ook de lichtdoorlaat is per materiaal anders. Polycarbonaat golfplaten hebben een lichtdoorlaat van 80 tot 88%, polyester 80% en PVC 86%. Afhankelijk van de toepassing kan dit een doorslaggevende factor zijn.

Gaat u de golfplaten gebruiken voor agrarische doeleinden? Dan kan het van belang zijn dat het materiaal ammoniakbestendig is. Kies in dat geval voor polyester of PVC dakplaten.

Golfplaten zelf zagen

Eventueel is het mogelijk om uw polycarbonaat golfplaten te zagen. We raden aan om dit uitsluitend uit te voeren met een cirkel- of ijzerzaag. De kunststof golfplaat kan wat scherp zijn na het zagen. Het is daarnaast van belang om te weten dat er door het zagen viezigheid in de plaat kan komen, doordat de afdichting van de zijkanten verloren gaat door het zagen. Dit is voor eigen verantwoording. Een alternatief wat we aanraden is om uw polycarbonaat golfplaten te laten overlappen, zodat u de gewenste breedte kunt creëren.