44 voorbeelden: plexiglas in gebruik

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

02/01/2018

17:23

Niet iedereen weet wat er allemaal mogelijk is met plexiglas. Wij willen dit voor u verduidelijken met 44 voorbeelden. Want al het glas kan vervangen worden met plexiglas en voorkomt scherven!

kapot glas

De plexiglas toepassingen/voorbeelden hebben wij opgedeeld in 3 categorieën: geëxtrudeerd plexiglas, gegoten plexiglas en polycarbonaat. Per categorie staan alle geschikte toepassingen vermeldt. Door te klikken op uw gewenste toepassing vindt u meer informatie.

Geëxtrudeerd plexiglas

Geëxtrudeerd plexiglas is het goedkoopste plexiglas en wordt gewalst om de juiste dikte te krijgen. De volgende plexiglas toepassingen worden gemaakt met geëxtrudeerd plexiglas: tuinhuis, voorzetraam dierenverblijf, tractor ruit, vitrinekast, vogelhuis, fotolijst, schuifdeur, balie, tafel, machinekap en stofkappen.

Gegoten plexiglas

Gegoten plexiglas wordt vaak gebruikt voor sterkere toepassingen. Voorbeelden van toepassingen van gegoten plexiglas: veranda en overkapping, tuinspiegel, tussendeur, douchedeur, trap, spiegel, tussenwand veranda, standbouw, televisiekast, vaas, naambordjes en aquarium.

Polycarbonaat

Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer: een stevig, hard en doorzichtig materiaal. De belangrijkste eigenschap van polycarbonaat is de enorme slagvastheid. De uiterlijke eigenschappen van polycarbonaat lijken veel op die van plexiglas, maar polycarbonaat heeft, naast zijn sterkte, andere belangrijke voordelen. Door de sterkte van polycarbonaat is het materiaal ook veel makkelijker te bewerken door bijvoorbeeld boren en zagen. De volgende toepassingen beschikken over polycarbonaat: balkon, voorzetraam gebouwen, bootruit, bushok, luifel, tussenwand stadion, bedrijfsdeur, winkelpui, balustrade, tuinkas, led paneel, lichtbak, verlicht plafond, geluidsschermen, voorzetbeglazing, plexiglas dak, windscherm, basketbord, carport, dakkoepel en fietsenstalling.

Wist u dat u plexiglas of polycarbonaat ook kunt gebruiken om uw huis te isoleren? Hoe? Dat leest u in onze blog “Huis isoleren met kunststof platen“.

Staat uw gewenste toepassing er niet tussen en weet u niet welk soort plexiglas u nodig heeft met welke juiste dikte? Dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 085 – 90 20 800 of stuur een e-mail naar klantenservice@plexiglas.nl.

>