Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

Wat zeggen onze klanten?

Waarom plexiglas?

Plexiglas is een veelzijdige kunststof met vele voordelen. Plexiglas dient dan ook als perfect vervangen van glas. Maar waarom?

De voordelen van plexiglas ten opzichte van glas

Polymethylmethacrylaat (PMMA) is een kunststofsoort die beter bekend is onder de naam plexiglas, acrylaat of Perspex© . Plexiglas is een transparante, thermoplastische kunststof. Plexiglas is een glasheldere kunststof soort en een plexiglas plaat kan dan ook makelijk aangezien worden voor glas. Het verschil is, dat plexiglas 25 keer sterken en 50% lichter is dan glas van de zelfde dikte. Daarnaast is deze kunststof soort veel goedkoper dan glas én makkelijker te bewerken en te verlijmen. Een groot voordeel van plexiglas is, is dat het ook een stuk veiliger is dan gewoon glas. Plexiglas breekt niet zoals glas, er kant een sterretje of een scheur ontstaan in het materiaal maar zal nooit uit elkaar spatten. Plexiglas is hierdoor kindvriendelijk en biedt een veiligheidsoplossing op plaatsen waar glasscherven absoluut ongewenst zijn. Wilt u weten waar u plexiglas voor kunt gebruiken? Kijk dan op onze inspiratiepagina.

Heeft u nog vragen? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-9020800. Of stuur een e-mail naar klantenservice@plexiglas.nl. Liever direct antwoord? Probeert u dan ook eens de chatfunctie op Plexiglas.nl.

>